Gönderen Konu: Linux Mint Nasıl Dual Boot Kurulur  (Okunma sayısı 4610 defa)

Çevrimdışı MehmetGodeler

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon HD 5450
  • İşlemci: i3 2100
Linux Mint Nasıl Dual Boot Kurulur
« : 12 Haziran 2020, 17:55:05 »
Arkadaşlar ben çok çok yeniyim forumda. Umarım Yanlış yere açmamışımdır :) . Neyse konumuza Dönelim.
Bir ay kadar önce ubuntu kurdum uefi olarak. ama fast boot açık olduğu için windowsu görmedi. Bende yardım alarak ubuntuyu şu kodla sildim;
Kod: [Seç]
sudo rm -rf /boot/efi/EFI/ubuntuŞimdi Mint yüklemek istiyorum ama aynı şey olur diye tırsıyorum biraz.
NOT: Bende fast boot kapatma gibi bir seçenek yok bioosumda. Yardım eden herkese teşekkür ederim
NOT2: Linux'da çok yeniyim :)

Düzenleme: Kod etiketi
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2020, 04:01:00 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Nasıl Dual Boot Kurulur
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2020, 19:02:33 »
Öncelikle Windows'u üst karakter (shift) tuşuna basarak kapatmayı deneyin, bu şekilde Windows tam olarak kapatılacaktır. Windows'u bu şekilde kapattıktan sonra Linux Mint'i kurmayı deneyebilirsiniz.

Kurulum sonrasında benzer sorun yaşarsanız, şu konudaki gibi önyükleyiciyi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. [Nasıl] Grub 2 Önyükleyisinin Onarımı / Yeniden Kurulumu

Ayrıca buradaki gibi disk için ahci kipinin etkinleştirilmesi bazı çift açılış sorunlarını çözebiliyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı MehmetGodeler

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2020, 08:11:25 »
Teşşekür ederim deneyeceğim. Yeni kullanıcılar için hangi isoyu indirmem gerekiyor? Link atarsanız mutlu olurum. Bir de teşekkür butonunu bulamıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2020, 12:59:19 »
Forumun üst tarafındaki "İndir" menüsü, indirme sayfalarının bağlantılarını içeriyor. En son sürümü indirip kurabilirsiniz.

https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest/choose.html

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı MehmetGodeler

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Haziran 2020, 21:31:14 »
Merhaba. Kusura bakmayın geç yazıyorum.
Kuruluma başladım masaüstü geldi install butonuna basarak başladım. Ama 3. parti yazılımların tikini açtığımda secure boot kapatmanız gerek diyor. Şifre belirlememi istedi. ben de girip devam ettim. Ama ekran gelmedi imleç dönüyor dönüyor ama gelmiyor. 1-2 dakika bekledikten sonra kapattım. Sizce bu aşamayı nasıl geçebilirim? 3. parti yazılımlarını yüklemesem ne olur? Cevap verirsen teşekkür ederim  :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2020, 22:38:23 »
Kurulum sırasında bahsettiğiniz seçenek zorunlu değil. Bu seçenek Nvidia GPU, Broadcom ağ aygıtları gibi bir kaç donanım için sürücü yüklemeyi sağlıyor. Ayrıca, video çözücüleri gibi bir kaç eklentiyi de yüklüyor. 3. parti sürücüleri kullanabilmek için, secureboot özelliğinin kapatılması gerekiyor, uyarı bu sebeple çıkıyor. Bu seçeneği işaretlemden kurulum yapıp, kurulum sondasında menü ya da karşılama ekranındaki seçenekler ile video (çoklu-ortam) çözücüleri kurabilirsiniz.