Gönderen Konu: [Çözüldü] NTFS Bölümlerine Yazma Engelli  (Okunma sayısı 1750 defa)

Çevrimdışı Oguz

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel
  • İşlemci: Intel
[Çözüldü] NTFS Bölümlerine Yazma Engelli
« : 04 Temmuz 2020, 14:49:37 »
Linux Mint işletim sisteminde Hard disk yada SSD'lerin NTFS bölümlerinde okuma yapılıp, yazma yapılamaması sorunu!!!

sda (ssd) sda2 NTFS (Sadece okuma yapılabiliyor)
sda  sda2 EXT4 (Okuma ve Yazma Sıkıntısız bir şekilde yapılabiliyor)
sdb1 NTFS (Sadece okuma yapılabiliyor)
sdc1 NTFS (Sadece okuma yapılabiliyor)

sda2 ve sda3 - Windows 7 ve Linux Mint Kurulu
sdb1 Windows 10 kurulu

Linux Mint boot açılış ekranında Linux Mint ve Windows 7 görünüyordu. Ancak daha sonra kurulan sdb1'de Windows 10 görünmüyordu. Sorunu çözebilmek için "Boot-Repair" programını kurdum ve sorun çözüldü.
Linux Mint Boot ekranına "Linux Mint" - "Windows 7"  - "Windows 10" seçenekleri geldi. Ancak Linux Mint açıldıktan sonra NTFS bölümlerine yazma engeli olduğunu gördüm. Linux Mint disk araçlarından NTFS bölümlerinin yazma niteliğinin aktif olmadığını gördüm. Yazma seçeneklerini aktif hale getirmeme rağmen yazma engeli kaldırılamıyordu.
İnternetten yerli ve yabancı linux kaynaklarından araştırma yapmama rağmen sorunun çözümünü bulamadım.
Sonrasında Windows 7 ile sistemi açtığımda "chkdsk" uygulaması açılışta otomatik olarak çalıştı ve tüm ntfs bölümlerinde onarım yaptı. İşlem baya bir uzun sürdü.

Sorun "Boot-Repair" programının NTFS bölümlerinde dosya sistemini bozmasından kaynaklanmış. Eğer benzer bir sorunla karşılanlar olursa yardımcı olabilmesi için paylaşıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: [Çözüldü] NTFS Bölümlerine Yazma Engelli
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2020, 15:03:48 »
Windows 7 kurulu ya da Windows 7'nin ulaştığı NTFS disk bölümlerine erişim ile ilgili sorun yaşanma olasılığı yok. Ancak Windows 8'den sonraki sürümlerin ulaştığı NTFS disk bölümleri, Windows'un hibernite özelliğinden etkileniyor. Kısaca Windows 10 altında eriştiğiniz NTFS disk bölümleri, yine ulaşılamaz olacaktır, burada çözümü ile ilgili bilgi mevcut.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]