Gönderen Konu: Sony Laptop BIOS Giriş Kısayolu Hakkında  (Okunma sayısı 5713 defa)

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
Sony Laptop BIOS Giriş Kısayolu Hakkında
« : 06 Temmuz 2020, 16:38:41 »
Laptop'u baslattığımda, ilk ekranda, alt tarafta, F12 yazıyor. Bios'u açmak için F12'yi sürekli tıklıyorum. Ama bios açılmıyor. Neden diye arastırdım. Bu laptop Sony marka. Eski model. Arastırdığımda, Sony laptoplarda, bios'a girmek için, klavye üzerinde, ASSIST diye kırmızı bir tus var. Açılırken ya da açıkken o tusa basarak açın ya da açıkken o tusa basın diye öğrendim. Ama o tus çalısmıyor. Windows10 yüklüyken de çalısmıyordu. Simdi de çalısmıyor. Bios'a girmek istememin sebebi laptop'un model seri numarasını öğrenmek istiyorum. Model seri numarasını öğrenince Sony'nin sitesinden laptop için güncellemeleri indirme sansım olacak. Model seri numarası laptopun altındaki etikette yazıyor ama okunamıyor. Sony model seri nosunu biostan okuyun diyor. Bir yandan ASSIST tusu çalısmıyor, öbür yandan F12 ile bios açılmıyor. Model seri numarasını nasıl öğreneceğim. Servise mi götüreyim. Güncellestirme gerekli. Yapmak istediğim Sürücüleri, cihaz yazılımı güncellemelerini, BIOS'u ve yazılımı güncellestirmek. Sony bu desteği veriyor ama model seri numarası gerekli.
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2020, 15:58:27 Gönderen: Ayben »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sony Laptop BIOS Giriş Kısayolu Hakkında
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2020, 20:57:44 »
Lütfen eski konulara mesaj yazmak yerine, uygun bölümde yeni konu açınız. Mesajınız bölünerek, doğrudan Linux'la alakası olmadığı için konu dışı bölümüne taşınmıştır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2020, 16:02:38 »
Anladım. Bu sorunu sizinle paylasmamın sebebi linux'un bu konu ile ilgili bir çözümü olabilir mi diye sormaktı.
Sony'e mesaj yolladım. Bios'a girmek için F2'ye basılması gerekiyormus. F2'ye bastım. Bios sifresi soruyor. Bios sifresi ne ben bilmiyorum. Sony'e mesaj yolladım. Bakalım ne diyecekler. Bios sifresini nasıl öğrenebilirim. Sizin bilginiz var mı. Ya da nasıl sıfırlanıyor.
Sony laptopu servise götürmemi söyledi. Servis sifreyi kıracakmıs. Öyle dediler.
Bios pilini çıkarıp taksam bios sifresi sıfırlanır mı acaba. Deneyeyim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2020, 23:43:59 »
İnternette sony laptop bios reset çıkan sonuçlara bakabilirsiniz.

Alıntı
Model seri numarası laptopun altındaki etikette yazıyor ama okunamıyor. Sony model seri nosunu biostan okuyun diyor.

Seri numarası bir çözüm olacaksa, aşğaıdaki komutla öğrenmeyi deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo dmidecode -s system-serial-number
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]