Gönderen Konu: Linux Mint 16 Mate Yerine Linux Mint 17 Cinnamon Yükleme  (Okunma sayısı 4119 defa)

Çevrimdışı chaosx

• Çok Yeni Penguen
  • *
Bilgisayarımda Windows 7 ve Linux Mint 16 Mate kurulu. Ben Linux Mint 16 Mate yerine Linux Mint 17 Cinnamon kurmak istiyorum. Windows 7'ye format atmadan yapabilir miyim?

Düzenleme : Başlık ve imla
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 09:00:55 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 16 Mate Yerine Linux Mint 17 Cinnamon Yükleme
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2014, 09:01:09 »
Kuruluma başlarken menüden Diskler (Disks) aracını aratıp açınız. Bu araç ile Linux Mint 16'nın kurulu olduğu disk bölümünün adresini tespit ediniz ve bir kenara not alınız (Örneğin /dev/sda5 gibi bir adrestir). Sonra Diskler aracını kapatıp masaüstündeki kısayola tıklayarak kuruluma başlayınız. Kurulum sırasında Başka bir şey seçeneğini seçmelisiniz. Kurulum yapılacak disk bölümü olarak adresini tespit ettiğiniz bölümü seçmelisiniz. Geri kalan işlemler için Kurulum Rehberini incelemenizi öneririm.

Bu şekilde kurulum yaptığınızda veriler Linux Mint 16 sistemin üzerine yazılarak Linux Mint 17 kurulacaktır. Kurulum öncesinde önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2014, 23:51:16 »
Diskler aracını açtıktan sonra resimde görüldüğü gibi dosya sistemi yazıyor. burası disk adresidir.

Düzenleme: Sorumun cevabını buldum. arkadaşa yardım etmek amacıyla buraya yazmak istedim...
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 00:02:54 Gönderen: anony »
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı chaosx

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2014, 17:25:35 »
biraz geç oldu ama teşekkürleri iletiyorum.