Gönderen Konu: [Çözüldü] HP Laser MFP135a Yazıcı Yazdırma Talebinde Farklı Şeyler Yazdırıyor  (Okunma sayısı 6617 defa)

Çevrimdışı mertgunbicakci

• Yeni Penguen
  • *
  • Bilgisayar Öğretmeni Adayı
    • mertgunbicakci
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2 "Tina" - MATE (64-bit)
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Readon 6610M/7610M
  • İşlemci: Intel Core i5-2450M Dual Core
Kod: [Seç]
System:
  Kernel: 5.4.0-42-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.3.0
  Desktop: Cinnamon 4.6.6 wm: muffin dm: LightDM
  Distro: Linux Mint 20 Ulyana base: Ubuntu 20.04 focal
Machine:
  Type: Laptop System: LENOVO product: HuronRiver Platform v: Ideapad Z570
  serial: <filter> Chassis: type: 10 v: 0.1 serial: <filter>
  Mobo: LENOVO model: Emerald Lake v: FAB1 serial: <filter> UEFI: LENOVO
  v: 45CN38WW date: 10/21/2011
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 27.7 Wh condition: 27.8/46.4 Wh (60%) volts: 12.0/11.1
  model: SMP L09M6Y02 serial: <filter> status: Unknown
CPU:
  Topology: Dual Core model: Intel Core i5-2430M bits: 64 type: MT MCP
  arch: Sandy Bridge rev: 7 L2 cache: 3072 KiB
  flags: avx lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 19157
  Speed: 798 MHz min/max: 800/3000 MHz Core speeds (MHz): 1: 798 2: 798
  3: 798 4: 798
Graphics:
  Device-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics
  vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0116
  Device-2: NVIDIA GF108M [GeForce GT 540M] vendor: Lenovo driver: nvidia
  v: 390.138 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:0df4
  Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: modesetting,nvidia
  unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1366x768~60Hz
  OpenGL: renderer: GeForce GT 540M/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.138
  direct render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio
  vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0
  chip ID: 8086:1c20
  Device-2: NVIDIA GF108 High Definition Audio vendor: Lenovo
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 01:00.1 chip ID: 10de:0bea
  Sound Server: ALSA v: k5.4.0-42-generic
Network:
  Device-1: Intel Centrino Wireless-N 1000 [Condor Peak] driver: iwlwifi
  v: kernel port: 3000 bus ID: 03:00.0 chip ID: 8086:0084
  IF: wlp3s0 state: down mac: <filter>
  Device-2: Realtek RTL810xE PCI Express Fast Ethernet vendor: Lenovo
  driver: r8169 v: kernel port: 2000 bus ID: 04:00.0 chip ID: 10ec:8136
  IF: enp4s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 465.76 GiB used: 18.34 GiB (3.9%)
  ID-1: /dev/sda vendor: Seagate model: ST9500325AS size: 465.76 GiB
  speed: 3.0 Gb/s serial: <filter>
Partition:
  ID-1: / size: 456.96 GiB used: 18.33 GiB (4.0%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 62.0 C mobo: 48.0 C gpu: nvidia temp: 58 C
  Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
  Processes: 222 Uptime: 20m Memory: 5.72 GiB used: 2.05 GiB (35.8%)
  Init: systemd v: 245 runlevel: 5 Compilers: gcc: 9.3.0 alt: 9 Shell: bash
  v: 5.0.17 running in: gnome-terminal inxi: 3.0.38

Merhaba , Linux Mİnt 20 Ulyana kullanıyorum. Yazıcımın marka ve modeli HP Laser MFP135a tonerli yazıcı. İlk deneme yaptığımda librewriter dan istediğim gibi çıktı alabildim. Daha sonra Firefox tarayıcı üzerinden pdf uzantılı bir dosyayı yazdırmak istediğimde "charset" gibi ifadelerin bulunduğu tek satırlık bir yazı çıkarttı ve bir çok kağıda bu yazıyı çıkarttı. Librewriter ile farkı bir şey yazdırmayı denedim onuda aynı şekilde çıkarttı. Yazdırma kuyruğunu temizlememe ve yazıcıyı silip tekrar eklememe rağmen sorun düzelmedi. Şu an bazen hatalı şekilde yazdırıyor bazen yazdırmayıp beklemeye alıyor.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2020, 13:02:46 Gönderen: mertgunbicakci »
Bursa Uludağ Üniversitesi  - Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğitmenliği 3. Sınıf Öğrenci. Açık kaynak kod sevdalısı.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Aygıtın sürücüsü kurulumunu nasıl yaptınız? Lütfen açılan konularda bu tür ayrıntılı bilgileri belirtiniz, her aygıt için nasıl kurulum yapılmış olabileceğini, bilmemiz mümkün olmuyor.

Bir de açtığınız konulara dönüş yapmaya lütfen özen gösteriniz.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2020, 19:10:15 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

• Yeni Penguen
  • *
    • mertgunbicakci
Yazıcının kablosunu işletim sisteminin kurulum esnasında taktım. Kurulum tamamlandığında yazıcılara baktığımda marka modeli otomatik olarak yazıyordu , eklenmişti. İlk denememde belirttiğim gibi düzgün çalıştı ancak diğer denemelerde sorun bahsettiğim gibi devam etmekte. Şu an ki denemelerimde ise "charset" gibi ifadelerde gitti. Ne bastığını bile anlayamıyorum. Çözüme yardımcı olabilecek ise çıktı gönderdiğimde kağıda basılanın fotoğrafını çekip buraya yükleyebilirim.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2020, 20:50:06 Gönderen: mertgunbicakci »
Bursa Uludağ Üniversitesi  - Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğitmenliği 3. Sınıf Öğrenci. Açık kaynak kod sevdalısı.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Bu aygıt için hangi sürücüyü kurdunuz? Sürücüyü bir yerden indirip elle mi kurdunuz yoksa depodan mı? Yoksa sadece yazıcıyı takınca aygıt otomatik olarak mı eklendi? Elle kurduysanız uyguladığınız tüm işlemler neler? Kurulumdan kastım bunlarla ilgili bilgiler.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2020, 21:42:27 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

• Yeni Penguen
  • *
    • mertgunbicakci
Kablosunu takınca otomatik tanıdı ve başarılı ilk denemeyi yaptım. Daha sonra bahsettiğim sorun olunca HP nin sitesindeki driverı indirip terminal aracılığıyla install.sh dosyasından kurdum. Ama sonuç değişmedi.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Önce Yazıcılardan ilgili aygıtı kaldırın. Sonra sitesinden indridiğiniz sürücüyü uninstall.sh dosyası ile kaldırın ve ardından yeniden kurun. Ardından Yazıcıları açıp sürücüyü yeniden eklemeyi deneyin.

Kurulumu aşağıdaki şekilde, install.sh dosyasının bulunduğu dizin içinde uçbirimi açarak yapmayı deneyin.

LC_ALL=C sudo sh ./install.sh
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2020, 00:02:46 Gönderen: Butterfly »

• Yeni Penguen
  • *
    • mertgunbicakci
Yazıcılardan ilgili aygıtı kaldıramıyorum. Kaldırdığım gibi tekrardan yazıcı eklendi durumu oluyor. Yazıcının kablosunu ve USB kablosunu çekerek yazıcıyı kaldırdım. Driverı uninstall ettim. Daha sonra yazıcıyı açıp USB kablosunu bilgisayara taktım. Normal olarak direkt yazıcı eklendi durumuna geldi. Kaldırmayı denediğimde durum yine aynı oldu. Sizin verdiğiniz komut ile terminalden driverı yükledim ama sonuç yine aynı değişik değişik şeyler çıkartıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
ippusbxd paketini silip sitemi yeniden başlat bakalım.

sudo apt purge ippusbxd
Eğer sorun çözülmezse, sürücüyü kaldırıp aşağıdaki kaynağa göre kurulum yapmayı denersiniz.

Kaynak

• Yeni Penguen
  • *
    • mertgunbicakci
Hocam dediğiniz şekilde denedim yine olmadı. Daha sonra kaynakta belirtildiği gibi denedim oldu. ppd olarak ekledim yazıcıyı. Normal şekilde sürücü aradığında bulamadı. e - ticaret için kargo etiketi bastırmayı denedim ilk bastırdı. Daha sonra faturaları yazdırmak istedim boş çıkarttı. Yazdırılacak metinleri firefox üzerinde tarayıcı ile açınca yazdırmıyor , konuyu açtığımdaki gibi değişik şeyler basıyor kağıdın üstüne. Yazdırmak istediklerimi pdf görüntüleyici ile yazdırınca sorunsuz yazdırıyor. Birde windowstayken olduğu gibi değil yazılar sanırsam buda fontslardan kaynaklı bir durum. Windowstaki fontları linux mint yükleme gibi bir işlem yapılabiliyorsa şayet buradan belirtirseniz forumdaki ilgili alana bununla alakalı konu açıp oradan da desteklerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Çekirdek Windows yazıtipleri Linux Mint'e kurulabilir, aşağıdaki bağlantıda halihazırda bir konumuz mevcut.

[info][Nasıl] Windows Çekirdek Yazıtiplerinin Kurulumu[/info]

Aşağıdaki komutlarla Linux Mint 20 düzeltmeler PPA deposunu ekleyip kurabilirsiniz. Bizim depodaki sürüm doğrudan Debian deposundan kaynaklı, gereksiz biçimde Ubuntu'ya özel bazı paketleri yüklemiyor.

sudo add-apt-repository ppa:linuxmint-tr/lm20-fixes
sudo apt-get update

• Yeni Penguen
  • *
    • mertgunbicakci
Hocam firefox üzerinden çıktı alırken bazen düzgün bastırıyor bazen yanlış. Bu arada verdiğiniz komutlar ile yükleme işlemi yapıp reboot ettim ancak font hala aynı. Kod ile yüklemeyi yapmamış olabilir. Bağlantı hatası veriyor. İnternette sıkıntım yok bağlanabiliyorum ama fontları indirirken bağlantı hatası veriyor.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2020, 17:39:21 Gönderen: mertgunbicakci »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Bağlantı hatası veriyor. İnternette sıkıntım yok bağlanabiliyorum ama fontları indirirken bağlantı hatası veriyor.

DNS değiştirip deyebilirsiniz, forumda nasılı hakkında konular mevcut. Çözülmezse yeni konu açın, aynı başlıkta farklı sorunlar hakkında konuşmuyoruz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Konu başlığını etiiketleyip, nasıl çözüldüğü ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmamışsınız. Geri dönüş yapıp bilgilendirmek bu kadar zor mu?

• Yeni Penguen
  • *
    • mertgunbicakci
Hocam kaynak belirttiniz yukarıda ona göre işlem yaptım ve sorun çözüldü bunu yukarıda mesajlarda belirttim. Bu sebeple konuyu çözüldü olarak etiketledim. Bilmeyerek bir hata mı yaptım anlamadım. Bir dahaki konularda çözüldü olarak etiketlediyten sonra buraya kadar yazarım.

Mesajlar Birleştirildi.
Hocam engeli kaldırıp hatamın nerede olduğunu anlatırsanız sevinirim.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2020, 15:25:57 Gönderen: mertgunbicakci »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Hocam firefox üzerinden çıktı alırken bazen düzgün bastırıyor bazen yanlış. Bu arada verdiğiniz komutlar ile yükleme işlemi yapıp reboot ettim ancak font hala aynı. Kod ile yüklemeyi yapmamış olabilir. Bağlantı hatası veriyor. İnternette sıkıntım yok bağlanabiliyorum ama fontları indirirken bağlantı hatası veriyor.

Sorunun tamamen çözüldüğünü belirtmemişsiniz, bu sebeple yazıtipi ile ilgili öneri istediniz. Bunun üzerine çekirdek yazıtipleri ile ilgili yönlendirme yaptım. Ama yukarıda alıntıladığım şekilde, sorunun tam olarak çözülmediğini belirtmişsiniz. Muallakta kalan bu hususla ilgili herhangi bir yere olumlu olumsuz dönüş de yapmadınız. Ayrıca yazıtipi kurulumuyla alakalı yaşadığınız durum için de dönüş yaptım, ama siz sonucu paylaşmak yerine doğrudan konuyu etiketleyip geçiyorsunuz. Daha önceki konularda da benzer tutum içine girmeniz dolayısı ile bu hususu gündeme getirdim.

Şu an elimizdeki tek veri yazdırma yapabildiğiniz, ama Firefox ile yazdırırken bazen hata vermesi. Sorunun çözümü için çekirdek yazıtipi kurulması ile ilgili sonuç belirsiz. Yaşadığınız sorun "charset" hataları yazıtipinden kaynaklı olabilir, ama yetersiz geri dönüş sebebiyle bu husus neticeye kavuşmadı.

Forumdaki konuların tek amacı sizlerin yaşadıkları soruna yardımcı olmak değil, düzenli ve düzgün geri bildirim yapılan forum oluşturarak, benzer sorunları yaşayanlar için kaynak oluşturmak da amaçlardan bir tanesi. Diğer forumlardan farklı olarak, bu forumda geri dönüş yapılmasına bu sebeple önem gösteriyoruz ve bu hususu özel mesaj, moderasyon uyarısı gibi yöntemlerle gündeminize getirmek için uğraş veriyoruz. Önem verdiğimiz bu hususlarla ilgili hatırlatma ve gündeme getirme yollarımızın, kimseyi kırmak ya da rencide etmek gibi niyetleri taşımadığını da dipnot olarak eklemek isterim.

[warning]Başlık etiketlendiği için konu kilitlenmiştir.[/warning]
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2020, 16:04:39 Gönderen: Butterfly »