https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=10904.0Konusundan geliyorum. Linux Mint 19 sürümünden 20'ye güncellerken yaşadığım sorununun detayı linkte. Timeshift ile aldığım yedekler vardı. Ancak yedekler çok yer kapladığı için bir çoğunu sildim ve sadece temmuz ayında günelleme yapmadan önce aldığım yedek ve nisan ayında alınmış Linux Mint 19.3 yedeği var. Bu yedekler RSYNC ile oluşturuldu. Temmuz ayındakini root dizini altından başka bir dizine kopyla yapıştır yoluyla taşımıştım. Nisan ayında aldığım yedeği hatırlamıyorum. Bir defa sistemde yine sorun çıkmıştı ve yanlış hatırlamıyorsam Nisan ayındaki yedek sayesinde her şeyi geri getirebilmiştim.
Bu güncellemeden sonra yaşadığım sorundan sonra sistemi geri yükleyemedim. Şu an Linux Mint 20 üzerinden yazıyorum. Bozulan sistem 128GB'lık bir disk üzerinde kuruluydu. USB Disk üzerinde kurulu olan Linux Mint 19.3 ile bozulan sistemi onarmaya çalıştığımda bir çok sorunla karşılaştım. Bunun akabinde disk üzerindeki bütün klasörleri ve dosyaları sildim. Tekrardan 19.3 Mint sürümünü disk üzerine kurdum. Kopyasını oluşturduğum Timeshift klasörünü tamamen yeni yüklediğim sistemde root dizini altına taşıdım. Bu yedek temmuz ayına ait olan yedek, diğer yedek harici HDD'de duruyor. Daha sonra yedeği Timeshift kullanarak geri yükledim ancak yeniden başlattıktan sonra logo ekranında takılma, "read-only file system" hatası gibi hatalarla karşılaştım. Komut satırına düştüğümde root yetkilerini "read only" hatası yüzünden alamadım. Boot ekranından root yetkisiyle komut satırına düşünce ise
/usr/bin/sudo must be owned by uid 0 and have the setuid bit set hatasıyla karşılaştım. Komut satırını kullanarak
sudo apt-get update &&upgrade
startx komutlarını çalıştırmaya çalışıyordum.
Merak ettiğim nokta şu. Aldığım yedeklerde taşımadan dolayı bir sorun oluşmuş mudur? Oluşmamış ve kurtarılma şansı varsa 19.3 yükleyip yukarıdaki sorunları çözmeye çalışarak kullanımıma devam etmek istiyorum. Eğer böyle bir kurtarma girişiminde bulunmak mantıksız olcaksa Mint 20 ortamını kurmaya çalışacağım.
Mesajlar Birleştirildi.
Ya da Mint 20'ye aldığım yedekleri kurabilirsem çok daha iyi olacak