Gönderen Konu: .rar Dosyası Açma Sorunu.  (Okunma sayısı 4077 defa)

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
.rar Dosyası Açma Sorunu.
« : 09 Ağustos 2020, 17:17:06 »
.rar dosyası açmak için archive manager uygulamasını kullandığımda hata penceresi açılıyor. .rar dosyasını hangi uygulama ile açabilirim?

Mesajlar Birleştirildi.
İçinde .iso var.
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2020, 17:24:03 Gönderen: Ayben »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: .rar Dosyası Açma Sorunu.
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2020, 19:22:57 »
Alıntı
.iso dosyası nerede? .rar dosyasının içinde değil mi? .rar dosyası açma sorunu .iso dosyası yazdırma sorununun devamı değil mi? .iso dosyası yazdırma sorunu ile ilgili açtığım konu neden kilitlendi? .iso dosyası yazdırma sorunu çözüldü mü?

[member=2677]Ayben[/member], buradaki kilitlenen konuyu, yukarıdaki şekilde rapor etmişsiniz. Açtığınız konu Linux Mint kurulumu ile ilgili, ama devam ettiğiniz dosyalar ISO dosyası bile olsa bu konuyla alakalı değil. Linux Mint kurulum dosyaları RAR biçimi içinde sunulmazlar.

Konuya Linux Mint kurulumu ile ilgili devam etmediğinize ve olumlu/olumsuz dönüş de yapmadığınıza göre, kilitlenmesi oldukça normal bir durum. Devam ettiğiniz hususun, kilitlenen konunun devamı olmadığını umarım açıklayabildim.

Kilitlenen konuya gönderdiğiniz resimden, RAR arşivi içindekinin Linux Mint ISO dosyası olmadığı anlaşılıyor, yani Linux Mint kurulumu ile ilgili bir sorun yaşamıyorsunuz. Ayrıca RAR arşivinden dosya çıkarma sorunu ile, ISO dosyasını uygun biçimde yazdırma sorunu birbirinden farklı hususlardır.

Bu hususları aşağıdaki konumuzda açık biçimde belirtmiş olduğumuzu düşünüyorum.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Kilitlenen diğer konuda, sizden genel sorunlar için istenen komutun çıktısını paylaşmanızı istemiştim, ama paylaşmamışsınız. Diğer konuda aşağıdakii resmi paylaşmışsınız. Bu hatayı giderecek çözüm önerisi için, gerekli çıktıyı paylaşmalısınız.

Ayrıca açmaya çalıştığınız arşiv dosyasının içinde ISO dosyası var mı bilemem. Ama yasal olmayan bir içerik varsa, bununla ilgili destek olmamız forum kurallarına göre uygun değil. Bunu uygun biçimde beyan ederseniz ve istenen çıktıyı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Alıntı
Rehberler & Nasıl Belgeleri
Rehberler ve Nasıl Belgeleri hazırlayıp sunabileceğiniz bölüm.

Ayrıca konuları uygun bölümlere açmaya özen gösteriniz, konuların alt bölümlerinde ne amaçla konu açılabileceği yazıyor. Konuyu uygun bir bölüme taşıyorum.
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2020, 23:02:37 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
Ynt: .rar Dosyası Açma Sorunu.
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2020, 16:34:03 »
Tamam çözümü burada buldum. Tesekkür ederim. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7117.0