Gönderen Konu: [Çözüldü] Xfce Masaüstü - Başlatıcı Simgesi Nasıl Değiştirilir?  (Okunma sayısı 4298 defa)

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Masaüstündeki veya paneldeki bir simgeyi internetten bulduğum bir ikonla değiştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2020, 23:48:40 Gönderen: Urhothomir »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Xfce Masaüstü - Başlatıcı Simgesi Nasıl Değiştirilir?
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2020, 13:20:51 »
Menüdeki simgeleri değiştirmek için, paneldeki menüye sağ tıklayın ve "Uygulamaları Düzenle" seçeneği ile açılan menü düzenleyicisi ile, istediğiniz uygulamaya istediğiniz simgeyi atamayı deneyin.

Paneldeki sabitlenmiş başlatıcılar için, sağ tıklayıp Özelilkleri açın. Açılan alanda, başlatıcıyı düzenlemek için çift tıklayın ve düzenleme penceresinden istediğiniz simgeyi atayın. Paneldeki menü simgesini de Özellikler ile açılan pencereden belirleyebilirsiniz.

Masaüstündeki başlatıcıların simgelerini değiştirmek için, sağ tıklayın ve seçenekleri açın, simgeye tıklayıp istediğiniz simgeyi belirleyin.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2020, 21:55:25 »
Teşekkürler. Bu dediklerinizi denemiştim. O kısımlarda belirli simgeler var ve onlar istediklerim değil. Benim istediğim internetten bulduğum bir simgeyi spesifik olarak belli bir programa uygulamak. Örneğin, laptopta hem opera kararlı sürüm hem de opera dev sürümü kurulu ancak ikisininde ikonu aynı. Normalde opera dev' in ikonu farklıdır. Dediklerinizi yaptığımda olması gereken ikonu göremedim. O yüzden netten indirip uygulamak istiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2020, 23:25:26 »
Simge seçme alanındaki Simgeyi şuradan seç:  yazan kısımdaki açılır listeye tıklayın, Kalıp Dosyaları seçeneğini seçerek istediğiniz harici simgeyi atamayı deneyebilirsiniz. Menü düzenleyicisinden ise Dosyaları Görüntüle... seçeneği ile harici simge atanabilir.

Dipnot: (Image Files) Kalıp Dosyaları çevirisi hatalı yapılmış, bunu da Görüntü Dosyaları olarak çeviri sayfasından düzelttim, sonraki sürümlerde çeviri buna göre düzeltilebilir.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2020, 23:38:07 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2020, 23:48:17 »
Teşekkürler. Tamamdır. :)