Gönderen Konu: Thunderbird e-posta hesaplarının şifreleri silinmiş.  (Okunma sayısı 4430 defa)

Çevrimdışı resler

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Merhaba
Gece bilgisayarım açıktı sabah kalktığımda kilitlenmiş olduğunu gördüm. Bunun üzerine bilgisayarı yeniden başlattım fakat thundebirdü açtığımda kayıtlı tüm hesaplarım için benden şifre istedi. Ayarlardan kontrol ettiğimde kayıtlı olan hesaplar ve şifrelerin listesi tamamen boştu. Ana ekranda e-posta adresleri görünüyor ve indirilmiş e-postalar okunabiliyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Thunderbird e-posta hesaplarının şifreleri silinmiş.
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2020, 15:36:03 »
Sistemi elle kapatınca, parolaların saklandığı dosya bozulmulmuş olabilir. Nasıl kurtarılabileceği ile ilgili bilgim yok. Sistemi çalışan DVD/USB ile açıp, fsck ile dosya sistemini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo fsck -fy /dev/sdxy
Yukarıdaki komutta /dev/sdxy yerine kök dizinin adresini yazacaksınız. /home dizinin ayrı bir disk bölümümyse, bunun adresini yazmalısınız. Diskler (Disks) uygulamasından disk bölümlerinin adreslerine göz atabiliriniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı resler

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Ynt: Thunderbird e-posta hesaplarının şifreleri silinmiş.
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2020, 15:53:00 »
Merhaba,

Yeni uyandığımda böyle bir şeyle kaşılaşınca biraz panik yaptım ama sonra clonezilla ile alınan haftalık sistem yedeğini hatırladım. Başka bir diske yedeği geri yükleyip onunla boot ettim. Şifreleri alıp orjinal diske tekrar kaydettim.