Gönderen Konu: [Çözüldü] Thunderbird' ün Oturum Açılırken Kendiliğinden Başlatılması ve Sistem Çekmesinde Çalışmas  (Okunma sayısı 3997 defa)

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Linux Mint 20 XFCE kullanıyorum. Thunderbird varsayılan olarak geliyor. Thunderbird' ü posta için kullanmıyorum ancak içerisinde takvim, görevler gibi güzel özellikleri var ve bu özelliklerini kullanıyorum. Fakat Thunderbird sistem açılışında açılmadığı için özellikle tıklayıp açmam gerekiyor. Benim istediğim Thunderbird' ün açılışta rahatsız etmeden otomatik olarak açılması ve sistem çekmecesinde durması. Bir görev veya hatırlatmam varsa oradan beni bilgilendirmesi.

1) Bunu nasıl yapabilirim?

2) (Fazladan soru) Thunderbird' ü her açışımda hesap eklemek isteyip istemediğimi soran pencereyi nasıl etkisizleştirebilirim?
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2020, 21:31:57 Gönderen: Urhothomir »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Menü>Tercihler>Başlangıç Uygulamaları aracını açınız. Ekle tuşuna basıp, Ad kutusuna istediğiniz bir ismi(Thunderbird, Thunderbird Eposta vb.) yazınız. Komut kutusuna ise tamamı küçük harflerle olacak şekilde thunderbird yazınız. Ekle dediğinizde Thunderbird artık başlangıçta ototmatik olarak açılacaktır.
Thunderbird'ün sistem çekmecesinde çalışması şurada Firetray adlı bir eklentiden söz edilmiş. Ama bu eklenti hâlâ çalışıyor mu bilmiyorum.

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
Menü>Tercihler>Başlangıç Uygulamaları aracını açınız. Ekle tuşuna basıp, Ad kutusuna istediğiniz bir ismi(Thunderbird, Thunderbird Eposta vb.) yazınız. Komut kutusuna ise tamamı küçük harflerle olacak şekilde thunderbird yazınız. Ekle dediğinizde Thunderbird artık başlangıçta ototmatik olarak açılacaktır.
Thunderbird'ün sistem çekmecesinde çalışması şurada Firetray adlı bir eklentiden söz edilmiş. Ama bu eklenti hâlâ çalışıyor mu bilmiyorum.

Teşekkürler dedikleriniz uyguladım ve Thunderbird başlangıçta açılıyor. Sistem çekmecesi konusunda ise ilgili eklentiler Thunderbird' ün bu sürümüyle uyumsuz olduğu için yüklenmiyor. Sadece Minimize on Close diye bir eklenti var o da sadece görev çubuğuna küçültüyor sadece. Eklenti uyumluluğu için bekleyeceğiz artık. :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Thunderbird'e sistem çekmecesi eklemek için, SysTray-X eklentisini kullanabilirsiniz.

[info][Nasıl] SysTray-X ile Thunderbird için Sistem Çekmesi Eklentisi Kullanımı[/info]
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2020, 02:32:12 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
Teşekkürler uygulayacağım.

Bir de Thunderbird açıldığında hesap ekleme penceresi açılıyor. Bunu engellemenin yolu var mı?

Ayrıca şurada > https://www.ghacks.net/2020/09/15/automatic-thunderbird-upgrade-to-version-78-x-has-started/  Thunderbird' ün 68' den 78' e otomatik güncelleneceği vb. bir şeyler söylüyor galiba fakat Windows için mi Linux için mi tam anlamadım. Bu konuda bilginiz var mı?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Diğer hususlar ile ilgili, ayrı ayrı yeni konu açarsanız daha uygun olacaktır. Gerektiğinde daha kolay bulunması ve daha düzenli olacağı için, forumda her husus için ayrı konu açılmasını istiyoruz. Hatta bazen birbirine çok benzser hususlar için dahi ayrı konu açılması için yönlendirme yapabiiyoruz, zira konular benzer ama sebepleri farklı olabiliyor. Böylece konu başlığından farklı hususlar ile ilgili bilgi ve yönlendirmelerin, ana konu altında kaybolma ya da görülememe olasılığı oldukça azalmış oluyor.

Thunderbird uygulamasının otomatik açılması ve sistem çekmesinde çalışması ile ilgili husus sonuca ulaştıysa, bu konuyu etiketlemenizi rica edelim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]