Gönderen Konu: Pdf Dosya Boyutunu Küçültme  (Okunma sayısı 3862 defa)

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Pdf Dosya Boyutunu Küçültme
« : 06 Ekim 2020, 00:46:25 »

PDF dosyalarının boyutlarını nasıl küçültebilirim? Bunu yapan bir program var mı? Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Pdf Dosya Boyutunu Küçültme
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2020, 01:20:51 »
Buradaki Densify uygulamasını deneyebilirsiniz. Appimage biçiminde dağıtılıyor, yani kurulum yapmadan kullanabilirsiniz, sadece çalıştırma izni vermek yeterli. Hazır bir kaç profil ile fazla zorlanmadan PDF dosyalarının boyutunu azaltmak mümkün. Şu an için Türkçe desteği görünmüyor, ama kullanımı çok kolay.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2020, 17:30:20 »
Teşekkürler basit ve kullanışlı bir uygulamaymış. Pek çok işe yarar ama şu an için benim işime yaramadı şöyle ki Onenote' a pdf atmam gerekiyordu(25 mb, 50 mb) ama onenote 14 mb üstünü tek seferde kabul etmiyor. Bu program ise 25 mb' ı 17' ye düşürebildi. Değişik özellikleri olsaydı programın daha iyi olurdu örneğin şu mb' a indir gibi.

Fakat kurcalarken Libreoffice' in Draw' u ile de olabilir diye buldum bir yerde ama o da sayfa sayfa yapıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2020, 21:51:05 »
Eğer PDF belgesi içinde resim dosyası çoksa ve bunlar zaten belirli düzeyde sıkışmış JPEG biçimdeyse, bu tür dosyaların sıkıştırma oaranı az olur. Ama PDF dosyası metin ağırlıklıysa, bu tür dosyaların sıkıştırılma oranı fazla olacaktır. Bu tür uygulamalar belirli sıkıştırma algoritmalarını kullanırlar ve sınırları vardır. Yani PDF dosyasını şu boyuta getir şeklinde bir özellik bulunması, özellikle çok fazla resim barındıran belgelerde, ciddi kalite bozukluklarına ve kayıplara neden olabilir. Kendi adıma, bahsettiğiniz özelliğe sahip bir uygulama bilmiyorum.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2020, 22:59:22 »
İnternette örneklem olarak bulduğum, buradaki yaklaşık 100 MB. boyutundaki PDF dosyası, Densify uygulamasının screen profili ile 1.9 MB. boyutuna, ebook profili ile 6.1 MB. boyutuna düştü. Bence başarılı bir uygulama. Screen profili dosyaları 72 DPI, ebook profili ise 150 DPI olarak hazırlıyormuş.