Gönderen Konu: [Çözüldü] Cherrytree Uygulaması - LMDE 4'e Debian Depoları Eklenerek Kurulabilir mi?  (Okunma sayısı 3198 defa)

Çevrimdışı daligo5

• Yeni Penguen
  • *
    • http://piyonsatranc.blogspot.com
  • Dağıtım: linux mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: mate
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: g2330
merhabalar lmde sürümünü indirdim ve kullanmaya calışıyorum ama depolarımızda cherrytree programı yok kendi sitesinde olan deb paketleri de ubuntu tabanına göre yapıldığından kuramıyorum acaba sistemime debian main depolarını ekleyebilir miyim  sanırım lmde sürümüne ppa da ekleyemiyoruz. ne önerebilirsiniz flatpak kurmak istemiyorum cunku 2mb lık program için 800mb alan kullanacak kadar büyük bir diskim yok .

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2020, 00:47:02 Gönderen: daligo5 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: lmde sürümüne debian depoları eklenebilr mi
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2020, 19:54:12 »
LMDE zaten doğrudan Debian depolarını kullanır, ayrıca Debian deposu eklemeye gerek yoktur. Bahsettiğiniz uygulama Debian 10 deposunda da mevcut değil. Uygulama Debian 11 deposunda mevcutmuş. Bununla birlikte, hangi taban olduğu farketmeksizin, daha üst sürüm deposunu sisteme ekleme önerilmeyen bir durumdur. Böyle yaparsanız sistemin eklenecek depodan güncellenmesini engelleyemezsiniz. Pin önceliği ile engellenerek eklenebilir, ama paket bağımlılık sorunlarına neden olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Konu başlığını içeriğe uygun biçimde düzenledim. LMDE 4'e Cherrytree uygulamasını geliştiricisinin hazırladığı PPA deposundan kurmak için,  aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository "deb http://ppa.launchpad.net/giuspen/ppa/ubuntu bionic main"
sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com B8668B055FE1EFE4
sudo apt update
sudo apt install cherrytree
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]