Gönderen Konu: [Çözüldü] Kurulum kısmında ekranın gelmemesi  (Okunma sayısı 15771 defa)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
[Çözüldü] Kurulum kısmında ekranın gelmemesi
« : 25 Şubat 2014, 18:07:37 »
Merhabalar.

Bugün "Lol'ü de bıraktık, acaba ne yapsam?" diye boş boş dolanırken makineye Linux kurmak geldi. Bir ara gaza gelip Slackware kurmuştum. Ancak Windows'u formatladıktan sonra Grub gitmişti ve bende grubu kurmak için pek uğraşmak istemedim. "Acaba ne kursam?" diye baktığımdan Distrowatch'taki Mint'in ezici popülerliğini gördüm. KDE isosunu indirdim ve usb diske "Universal USB ...." diye bir programla yazdırdım. Bilgisayarı tekrar başlattım ve bir şeylerin ekrana gelmesini bekledim. Ekran boştu, monitörün karşısında bir ben vardı. Sadece fare hareket ediyordu. Canım sıkıldı ve Ctrl + Alt + F1 tarzı tuş kombinasyonları ile bir şeyler denedim. Evet çalışıyordu fakat masaüstü ekranı gelmiyordu. Kasaya ve USB diske bir iki bakış attım. Sabit diskin ve USB'nin ışığı yanmıyordu. Ne yapacağımı şaşırdım ve buraya bunları yazdım.

Evet, sade bir dille yazabilirdim ama nedense bir Linux forumunda konu açınca kompozisyon yazarken gelmeyen ilham geliyor.  :)

Düzenleme : Çözüldü Etiketi ve İmla
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2014, 14:44:27 Gönderen: Butterfly »
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Kurulum kısmında ekranın gelmemesi
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2014, 18:15:04 »
Merhaba, hoşgeldiniz.

Universal USB ISO kalıbının yazdırılması konusunda sıkıntılar yaşanıyor sanırım tam kararlı çalışmıyor. Farklı yazılımlar deneyebilirsiniz.

Örneğin, http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=56.0 buradaki ve http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=90.0 konuları size yol arkadaşı olabilir. Ayrıca, BIOS ayarlarından, boot seçeneklerinden first yani ilk olan kısmı CD/DVD'e ise, onu USB olarak tanımlamanız gerekiyor. 

http://www.pendrivelinux.com/#USB-Creators buradan USB'e ISO yazdırmak için diğer yazılımları deneyebilirsiniz. "Lili" linux live usb creator 'u tavsiye edebilirim.

Bu arada, League of Legends, tam kararlı olmasa da Linux üzerinde oynanabiliyor :) Sorun yaşamaya devam ederseniz bu başlık altından çözüm yollarını genişletebiliriz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2014, 18:23:50 »
League of Legends mi? Bir daha mı? Yok hayır teşekkürler. :) Belki Dota 2 oynarım ama League of Legends'e tövbe ettim. Şimdilik UNetbootin ile deniyorum, eğer kurulumu yaparsam haber veririm.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2014, 18:46:23 »
Yine bana hüsran, aynı sıkıntı devam ediyor. Sıkıntı indirdiğim iso dosyasında olabilir mi? 64 Bit olarak Torrentten indirmiştim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2014, 19:12:29 »
Tabi o olasılıkta var, indirme esnasında internet kesintisi vb. nedenlerle kalıp düzgün inmemiş olabilir, md5 değerlemesi yaparak kontrol ettiniz mi ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2014, 19:22:23 »
Md5te sıkıntı yok görünüyor.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2014, 19:25:57 »
Ekrana hiç birşeyin gelmemesi bana biraz tuhaf geldi (hiç bir hata iletisi vb. yok), peki BIOS'dan açılışta USB'i gösterdiniz mi ? Bilgisayarı açtığınızda USB'i okuyor mu veya herhangi bir tepkime veriyor mu ?

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2014, 19:28:02 »
Elbette. Mint'in kurulum ekranına kadar geliyorum fakat siyah bir arayüz ve hareket edebilen bir mouse dışında bir şey yok. (Ctrl+Alt+F1 ile diğer oturuma geçebiliyorum hatta.) Ancak o noktadan sonra bilgisayarda hiçbir yüklenme belirtisi görülmüyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #8 : 25 Şubat 2014, 19:29:01 »
Burada anlatıldığı biçimde açılış seçeneklerine nomodeset eklemeyi deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2014, 19:45:00 »
Maalesef fark etmedi. Zaten masaüstü kullanıyorum. Video olarak çektim ve videoyu bu akşam buraya koymaya çalışacağım.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2014, 21:27:56 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2014, 23:04:23 »
CTRL+ALT+F1 ile TTY1 uçbirimine ulaşıp aşağıdaki komut ile MDM pencere yöneticisini sonlandırınız.

Kod: [Seç]
sudo service mdm stop
Sonra aşağıdaki komut ile masaüstüne ulaşmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
startx
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2014, 12:33:51 »
Yine bir şey fark etmedi. Cinnamod isosu ile kurmayı deneyeceğim.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2014, 13:35:52 »
Cinnamod değilmiş, Cinnamonmuş. Evet, Live CD olarak çalışmadı ancak kurulum betiği ile çalıştı. Böylece KDE'nin beni sevmediğini fark etmiş oldum. Aklımda önemsiz iki soru var, Cinnamon'un Gnome'den farkı nedir? İki olarak neden Firefox'da arama motorları kısmında Google öntanımlı değil?

İlginiz için teşekkürlerimi sunarım bu arada.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #14 : 26 Şubat 2014, 14:00:02 »
Cinnamon, gelişmiş yenilikçi özellikleri ve geleneksel Linux deneyimini birlikte kullanıcıyla buluşturan bir Linux masaüstüdür. Geliştirilmesi durdurulmuş olan Gnome2 ye çok yakındır ve Gnome Shell den çatallanmıştır. Linux Mint geliştirici ekibi tarafından geliştirilmekle beraber, Gnome 3 çatalı masaüstü ortamıdır. Gnome 2 alışkanlıklarının devamını ve güncel Gnome 3 kütüphane ve yeniliklerini kullanılması için tasarlanmıştır.

Firefox varsayılan olarak Google arama motoru ile birlikte gelmektedir, ancak arayüzünde Mozilla Firefox arama çubuğu görünmektedir. Yani yapılan aramalar yine google üzerinden gelmektedir. Ara yüzü beğenmediyseniz, Preferences (Ayarlar)'dan ön tanımlı sayfayı değiştirebilirsiniz.