Gönderen Konu: Dota 2 - Görüntü Sorunu  (Okunma sayısı 24495 defa)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Ynt: Dota 2 - Görüntü Sorunu
« Yanıtla #15 : 27 Şubat 2014, 22:31:31 »
Steam uygulamasını sırasıyla aşağıdaki komutlar ile başlatmayı dener misiniz?

Kod: [Seç]
STEAM_RUNTIME=1 steam
Bu şekilde olmazsa aşağıdaki komutu deneyiniz.

STEAM_RUNTIME=0 steam
Ek olarak sisteminiz 64 bit ise, aşağıdaki komutlar ile ia32-libs paketini kurmayı deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install ia32-libs
sudo apt-get install -f
Evet sistemim 64 bit. Dediğiniz paketleri kurduktan sonra tekrar deneyeceğim ve eğer olmazsa diğer komutları size vereceğim.
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #16 : 27 Şubat 2014, 22:42:12 »
Eğer bu şekilde sorun çözülmediyse aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak libtxc-dxtn-s2tc0 paketinin 32 bit sürümünü yüklemeyi deneyin.

apt-get install libtxc-dxtn-s2tc0:i386
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #17 : 27 Şubat 2014, 22:45:38 »
Eğer bu şekilde sorun çözülmediyse aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak libtxc-dxtn-s2tc0 paketinin 32 bit sürümünü yüklemeyi deneyin.

apt-get install libtxc-dxtn-s2tc0:i386
Son komutu vermeden önce oldu mu olmadı mı kontrol etmedim ancak sıkıntı gitmiş. Size minnettarım. Her maç kazandığımızda size bir dua göndereceğim. :P

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #18 : 27 Şubat 2014, 22:58:06 »
Performans durumu nasıl ? League of Legends, Riot Games'in mimarisi biliyorsunuz, ben Linux Mint üzerinde League of Legends'i çalıştırdım, (PlayOnLinux üzerinden) grafik ayarlarının da hepsini low(düşük) olarak ayarladım, oyununun oynanabilirliği var ancak grafikleri yükseltince bariz bir kasılma mı desem FPS düküklüğü mü desem, belli ediyor kendini, bu aslında Linux'un değil, oyun şirketlerinin eksikliği ancak Linux'un oyunlar için gelecek vaat etmesi diğer sevindirici tarafı.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #19 : 27 Şubat 2014, 23:08:33 »
Performans durumu nasıl ? League of Legends, Riot Games'in mimarisi biliyorsunuz, ben Linux Mint üzerinde League of Legends'i çalıştırdım, (PlayOnLinux üzerinden) grafik ayarlarının da hepsini low(düşük) olarak ayarladım, oyununun oynanabilirliği var ancak grafikleri yükseltince bariz bir kasılma mı desem FPS düküklüğü mü desem, belli ediyor kendini, bu aslında Linux'un değil, oyun şirketlerinin eksikliği ancak Linux'un oyunlar için gelecek vaat etmesi diğer sevindirici tarafı.
Oyun full grafik ile açıldı ve anlık donmalar yaşadım. (Windows'ta da yaşabilirdim, bilmiyorum.) Adam akıllı yarın bir maç atınca sizi bilgilendiririm. Bununla beraber şu da gerçek ki Valve Linux'a önem veriyor ve Dota 2'nin Linux versiyonu gerçek bir Linux programı, wine veya başka bir şeye ihtiyaç duymuyor.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2014, 19:33:42 »
Sıkıntılar biter mi? Sizi yoruyorum, kusura bakmayın.

Dota 2'yi ilk önce eğitici modda oynadım. Razor vs Dragon Knight atarken arada bir anda x.org kilitleniyor, sonra kaldığı yerden devam ediyordu. (Eğitici modlar kendi makineniz üzerinde yerel bir oyun olarak oynanır.) Daha sonra adam akıllı pvp maçına girmek istedim ancak yine Dota 2 duruyor, sonra da devam ediyordu. En kötüsü ise sonunda maç bulamadan görüntü tamamen durdu ve sonra sistem tamamen komut almaz hale geldi. Bende sistemi psudan kapatmak zorunda kaldım.

Not: Az önce fark ettiğime göre bu sistem çapında bir sorun. Ama Dota oynarken sıklaşıyor.
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2014, 19:38:22 Gönderen: Eludecraft »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2014, 20:37:17 »
dpkg -l | grep steam
ii  mint-flashplugin-steam                      11.2.202.332                            amd64        Flash plugin for Steam
ii  steam-launcher                              1.0.0.43                                all          Launcher for the Steam software distribution service

Sizin sisteminizde depodaki paket (1.0.0.43) kurulu. Aşağıdaki komut ile son sürümü (şu an itibariyle 1.0.0.47 sürüm) kurmayı deneyiniz.

wget -c http://repo.steampowered.com/steam/archive/precise/steam_latest.deb
sudo dpkg -i steam_latest.deb

Düzenleme : Komut
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2014, 21:29:24 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #22 : 28 Şubat 2014, 21:17:47 »
dpkg -l | grep steam
ii  mint-flashplugin-steam                      11.2.202.332                            amd64        Flash plugin for Steam
ii  steam-launcher                              1.0.0.43                                all          Launcher for the Steam software distribution service

Sizin sisteminizde depodaki paket (1.0.0.43) kurulu. Aşağıdaki komut ile son sürümü (şu an itibariyle 1.0.0.47 sürüm) kurmayı deneyiniz.

wget -c http://repo.steampowered.com/steam/archive/precise/steam_latest.deb
sudo dpkg -i steam-latest.deb
İlginize teşekkürler. Ancak şunu bir türlü çözümleyemedim.
emre@emre-desktop ~ $ wget -c http://repo.steampowered.com/steam/archive/precise/steam_latest.deb
--2014-02-28 21:16:26--  http://repo.steampowered.com/steam/archive/precise/steam_latest.deb
repo.steampowered.com (repo.steampowered.com) çözümleniyor... 80.239.247.23
repo.steampowered.com (repo.steampowered.com)[80.239.247.23]:80 bağlanılıyor... bağlantı kuruldu.
HTTP isteği gönderildi, cevap bekleniyor... 200 OK
Uzunluk: 2330592 (2,2M) [application/x-debian-package]
Kayıt yeri: `steam_latest.deb'

100%[======================================>] 2.330.592    807KB/s   in 2,8s   

2014-02-28 21:16:29 (807 KB/s) - `steam_latest.deb' kaydedildi [2330592/2330592]

emre@emre-desktop ~ $ sudo dpkg -i steam-latest.deb
[sudo] password for emre:
dpkg: error processing steam-latest.deb (--install):
 pakete erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
İşlem sırasında hatalar bulundu:
 steam-latest.deb

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #23 : 28 Şubat 2014, 21:29:00 »
Son komut aşağıdaki şekilde olacak, düzeltirseniz kurulacaktır.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #24 : 28 Şubat 2014, 23:12:37 »

Kusura bakmayın, iyice kolaya alıştığımdan kontrol etmedim. Sizinde sabrınıza hayran kaldım. Yarın kontrol edince durumu söylerim. Çok teşekkürler.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #25 : 19 Mart 2014, 13:59:44 »

Kusura bakmayın, iyice kolaya alıştığımdan kontrol etmedim. Sizinde sabrınıza hayran kaldım. Yarın kontrol edince durumu söylerim. Çok teşekkürler.
Ehem, ehem. Cevaplamayı unutmuşum.

Evet, kasılmalar azaldı fakat tamamen sona ermedi. Tek tük devam ediyor maalesef.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #26 : 19 Mart 2014, 14:12:07 »
ben de League of Legends'i, çalıştırdım Mint üzerinde ama malesef dediğin gibi hafif hafif kasılma mevcut. Windows'taki performansın aynısını almak tabi şuan için mümkün değil ama yakın zamanda bir farkı kalmayacağı kanısındayım.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #27 : 19 Mart 2014, 14:53:23 »
ben de League of Legends'i, çalıştırdım Mint üzerinde ama malesef dediğin gibi hafif hafif kasılma mevcut. Windows'taki performansın aynısını almak tabi şuan için mümkün değil ama yakın zamanda bir farkı kalmayacağı kanısındayım.

Windows üzerindeki gibi performans beklemek mantıklı değil. Ancak tam fightın savaşın ortasında bilgisayarın donması ve "Abi gitti ya first blood" diye şikayet etmekte mantıklı değil.  :P

Düzenleme : İmla (Hiç değilse Türkçe kelimelerin kullanılmasına özen gösterebiliriz.)
« Son Düzenleme: 19 Mart 2014, 15:03:45 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #28 : 19 Mart 2014, 16:36:37 »

Windows üzerindeki gibi performans beklemek mantıklı değil. Ancak tam fightın savaşın ortasında bilgisayarın donması ve "Abi gitti ya first blood" diye şikayet etmekte mantıklı değil.  :P

Düzenleme : İmla (Hiç değilse Türkçe kelimelerin kullanılmasına özen gösterebiliriz.)
Hele sen söyle nickini, ismini cismini de ekleyelim seni "Friends" listesine Dota'da.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #29 : 19 Mart 2014, 16:55:36 »

Hele sen söyle nickini, ismini cismini de ekleyelim seni "Friends" listesine Dota'da.
Umarım şunu denemişsindir:
Alıntı
eludecraft
:P