Gönderen Konu: [Çözüldü] Cinnamon Başlamıyor  (Okunma sayısı 4454 defa)

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux mint 17 cinnamon x86
[Çözüldü] Cinnamon Başlamıyor
« : 31 Temmuz 2014, 23:36:02 »
Arkadaşlar bilgisayarının ekranı gelip gidiyordu şimdi ise açılışta cinnamon başlamıyor.  :(  Ekran kartından şüphe ediyordum, hatta bu sabah bir konu açmıştım.

Şimdi açılışta Cinnamon başlamıyor, ne yapabilirim? Masaüstü geliyor ama Cinnamon gelmiyor. Terminali açıp cinnamon yazınca açılıyor ama sürekli geri kapaniyor.

Ama terminali açıp cinnamon yazınca şöyle bir çıktı veriyor ve terminali kapatınca tekrar cinnamon kapanıyor.

Kod: [Seç]
      JS LOG: About to start Cinnamon
    JS ERROR: !!!   WARNING: 'assignment to undeclared variable file_info'
    JS ERROR: !!!   WARNING: file '/home/redkit/.local/share/cinnamon/extensions/backgrounds@mohammad-sn/extension.js' line 60 exception 0 number 156
Window manager warning: Trying to remove non-existent custom keybinding "backgrounds".
Window manager warning: Log level 8: g_source_remove: assertion 'tag > 0' failed
      JS LOG: Cinnamon started at Thu Jul 31 2014 23:49:04 GMT+0300 (EEST)
      JS LOG: network applet: Cannot find connection for active (or connection cannot be read)
      JS LOG: network applet: Found connection for active
Window manager warning: meta_window_activate called by a pager with a 0 timestamp; the pager needs to be fixed.
Window manager warning: meta_window_activate called by a pager with a 0 timestamp; the pager needs to be fixed.

Düzenleme : Konu başlığı - İmla & Türkçe karakterler
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2014, 16:04:46 Gönderen: Marslı »
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon Başlamıyor
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2014, 08:42:21 »
Buradaki eklentiyi mi yüklediniz? Eğer öyle ise eklentiyi pasifleştirmeyi deneyiniz. Sanırım sorun eklentiden kaynaklanıyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2014, 13:15:01 »
evet o eklentiyi yükledim. ama kaldırırsam arka plan kendiliğinden değişmez. acaba başka bir uygulama var mı buna benzer?
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 01 Ağustos 2014, 14:34:07 »
Bu eklentiyi kaldırıp sonuç hakkında bilgi verirseniz bu konu kapsamında olacaktır.

Konuyu fazla dağıtmadan alternatif uygulama ile ilgili bilgi verelim; ilgili eklentinin alternatifi için aşağıdaki komutlar ile Variety uygulamasını kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:peterlevi/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install variety
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 01 Ağustos 2014, 16:04:17 »
evet eklentiyi kaldırdım sorun çözüldü gibi. program için de teşekkür ederim. :)