Gönderen Konu: Gececi Tayfa  (Okunma sayısı 115822 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Ynt: Gececi Tayfa
« Yanıtla #300 : 18 Nisan 2014, 16:39:05 »
Rusya' da çekilen görüntüler

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #301 : 18 Nisan 2014, 17:55:34 »
Rusya' da çekilen görüntüler
Biliyorum fakat, insan izlediğinde kendini aynaya bakmaktan daha fazlasını hissediyor. Toplumumuzun ahlaki değerleri bu şekilde olsaydı -şu an olduğundan daha fazla-, önyargılarımızı kırabilseydik belki daha mutlu olabilirdik. Türk toplumu olarak genel anlamda hep sıkıntılarla boğuşuyoruz. Ekonomide bireysel anlamda hep bir borcumuz var. İster istemez bu da insanları bencil ve art zihniyetli yapıyor. Keşke bu durumda bile kendimizin farkına varıp mnik de olsa güzel bir davranışta bulunabilsek. Ne bileyim mesela yolda giderken gördüğümüz bir çöpü -pet olur, naylon olur, takvim yaprağı özellikle- alıp ya çöpe yada yakmak için alıversek sizce çok mu zor bir davranış. Yanından geçerken çalıştığını gördüğümüz bir kişiye selam versek veya kolay gelsin desek güzel olmaz mıydı?

Ufak ama insanı ne kadar mutlu ediyor. Sizleri de bu farkındalığa davet ediyorum. Aranızda benimle aynı davranışları paylaşanlar vardır belki ...

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #302 : 18 Nisan 2014, 18:01:39 »
Eskiden de insanların ekonomik sorunları vardı. Anadolu son 200 yıldır hep ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Fakat o zamanlar, hattâ 30 yıl öncesine kadar bu kadar bencil bir toplum değildik. Özellikle son 6 - 7 yıldır toplum anormal değişti

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #303 : 18 Nisan 2014, 18:41:09 »
Ben 4 senedir bir mağazada satış personeliyim. Daha evvelden de deneyimim var.
 İnsanlar ödemeleri konusunda da eskisi gibi değil;  Senetle taksitli satarsın, taksitleri getirmezler; kredi kartıyla satayım dersin, olduğu halde olmadığına yemin ederler; nakit satalım dersin kapora alırsın ve malı evine götürürsün, bu sefer de param yok gecek aya derler.  (Daha detaya girmeyeyim) .
Bunlar sadece ödeme konusunda yazdıklarım. Şikayetçi olmak istemiyorum. Burada noktalayayım.
 Sadece ahlakımızı ve değerlerimizi korumada bir nebze olsun fark oluşturabilirsek gelecek nesillere daha değerli bir toplum bırakabiliriz. Hem şunu da bir düşunün; gelecekteki bir kişi, ona nasıl bir miras bıraktığımızı sorgulayabilir ve bunun sonucunda kendi toplumundan uzaklaşmak isteyebilir. (Biraz derin oldu galiba. Kusura bakmayın)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #304 : 18 Nisan 2014, 18:53:18 »
Taksitler konusunda en dürüst davranan kesim fabrika işçileri. Çoğu asgari ücretli olduğu hâlde maaşı alır almaz getirip ödüyorlar. Orta sınıf gibi görünen tipler tokatçı oluyor

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #305 : 20 Nisan 2014, 10:53:30 »
Arkadaşlar birkaç gün önceden söylemem lazımdı fakat, pek müsait olamadım. Aranızda AÖF sınavlarına girenleriniz varsa başarılar dilerim. Umarım hayırlı sonuçlar elde edersiniz. Gerçi sonuçları bir ay sonra veriyorlar ya, neyse. :)

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #306 : 24 Nisan 2014, 20:09:15 »
Merhaba arkadaşlar. Size bir şarkı sunayım. Çok tanıdık gelebilir. Yan taraftaki videolarda görürsünüz zaten.

http://www.youtube.com/watch?v=c5kc_pXHy-M&list=RDc5kc_pXHy-M

Haris Alexiou - Ola se Thimizou (Nam-ı Değer "Olmasa Mektubum")

Tadına varalım efendim. Saygılar...

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #307 : 25 Nisan 2014, 15:47:35 »

Yaz geldi böyle olduk demi.

Nerede bu millet nerede bu ahali :D

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #308 : 25 Nisan 2014, 16:20:58 »
Bu sabah serviste çalan şarkının aslında o kadar fena olmadığını fark ettim. Türk ve Arap müziğindeki altyapı çok çok iyi, arkaplan resmen büyülüyor ancak bizim Türk müziğinde kullanılan sözlerinin ciddi bir revizyondan geçmesi gerekiyor. Ne bileyim, gidin divan edebiyatından alıntılar falan yapın, rakı sofrasından sözler gönderin. Yakışmıyor böyle "Aşık oldum, camdan atladım ama yine sevgilim bana dönmedi" diye sözler. Birde astolistlerin ses tonu uykumu getiriyor.

Ek olarak bu memlekette üretilen Metal ve Rap bu altyapının kenarından geçmiyor. Batılılar doğulu tarzda batılı altyapısı ile oluşturulmuş müziklere bayılırken bizimkiler odun gibi şarkılar çıkarıyor. Gelişmez bu memlekette müzik piyasası falan.
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #309 : 25 Nisan 2014, 16:48:15 »
Bize yakışan en ideal müzik Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve benzerleri oluyor :D. Diğerlerinde kafiye tutsa da sözler anlamını kaybediyor. Bunun temeli olarak bence sözcük dağarcığımızın küçülmesi diyebilirim. Günümüz toplumu gittikçe basitleşiyor ve bununla birlikte sözcük kullanımı günlük kelimelerle kalıyor. İster istemez her konuya yansıyor bu da.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #310 : 25 Nisan 2014, 17:02:01 »
Şu linkteki sitede çeşitli logo örnekleri var. Bilgisyar üzerinde tasarım yapmak istemeyen kişiler, çalışmalarını kağıt üzerinde oluşturarak tarayıcı ile aktarım yapıyorlarmış. Oldukça başarılı örnekler var.

http://www.gencgrafiker.com/eskiz-olarak-cizilmis-logo-tasarim-ornekleri/

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #311 : 25 Nisan 2014, 18:27:53 »
Bize yakışan en ideal müzik Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve benzerleri oluyor :D. Diğerlerinde kafiye tutsa da sözler anlamını kaybediyor. Bunun temeli olarak bence sözcük dağarcığımızın küçülmesi diyebilirim. Günümüz toplumu gittikçe basitleşiyor ve bununla birlikte sözcük kullanımı günlük kelimelerle kalıyor. İster istemez her konuya yansıyor bu da.

Doğrudur. Doğrudur. Az önce popüler bir sitede popüler kültürün eleştirisini okumuştum ve onun etkisi ile "Popüler kültür işte!" diyorum.

Ek olarak batılı pek çok bestekar kendi klasiklerini temel alarak bir müzik yapıyor. Bizde kendimize Türk klasik müziğini temel alırsak bak ne güzel müzikler yaparız.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #312 : 25 Nisan 2014, 18:38:48 »
Rahmetli Barış Akarsunun bir şarkısı vardı. İlahiyi rock şarkıya çevirmişti. Ben oldukça başarılı bulmuştum. Bir ilahinin bile farklı şekillerde dinletilerek aslında çeşitlilik yapılıyordu.

Dinlemek isterseniz
http://www.youtube.com/watch?v=dOSBDqg0RsE

İlk müzik eklediğim zamanlarda Ulaş hocam bana eklediğim bir şarkının ilahiden geldiğini söylediğinde şaşırmıştım. Dinleyince de oldukça başarılı bulmuştum. Bunu da aşağıda örnekleyeyim;

İlahinin normal şekli (Lorenna McKennitt)
https://www.youtube.com/watch?v=O2SR_P-_98s

Rock versiyonu (Lincoln Brewster)
https://www.youtube.com/watch?v=WeUb0o0EXP0

Bunlar yazılmış bestelerin değişik söylenişiydi. Bir de yeni besteler yapılsa kim bilir ne çeşitler çıkar
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2014, 18:57:11 Gönderen: kental »

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #313 : 25 Nisan 2014, 19:23:17 »
Şu anda Rdyo Voyage sitesinde Neslihan Behmuaras ile hayallere yolculuk var. Enfes müzikler... Dinlemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #314 : 25 Nisan 2014, 23:18:18 »
Şu anda Rdyo Voyage sitesinde Neslihan Behmuaras ile hayallere yolculuk var. Enfes müzikler... Dinlemenizi tavsiye ederim.
Şu an bile güzel şeyler çalıyor. Teşekkürler. :) Dana Ruzicka - Testing my Wings imiş şarkının adı. Güzel.