Gönderen Konu: Macbook Pro 15" Retina (Intel Iris Pro) Driver  (Okunma sayısı 4076 defa)

Çevrimdışı wilcomme

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Mate 64
Macbook Pro 15" Retina (Intel Iris Pro) Driver
« : 29 Ağustos 2014, 14:52:54 »
Merhaba,

Linux kullanmaya başlamak istiyorum. Çok bilgili de değilim bu konuda, Macbook Pro'da VM Fusion ile Windows 7 kurdum ve problemsiz kullanıyorum. VM Fusion yeni işletim sistemleri denemek için gerçekten çok iyi bir araç. Linux'u da çocukluğumdan beri duyarım bazı yerlerde görürüm, bu yüzden denemek istedim ama şöyle bir problemim oldu. Linux Mint 17 Qiana'nın Cinnamon versiyonunu kurdum, ilk önce çözünürlük 800x600'dü sonradan yükselttim 1920x1200 oldu ve görüntü gerçekten harikaydı ancak şöyle bir problem oldu, mesela menülerde ilerlerken çok ağır ilerliyor sanki sürücüler kurulu değil gibi. Driver yükleme ile ilgili bölüme girdiğimde de bir sonuç alamadım, nette de aradım Irish Pro için herhangi bir driver var mı diye ama bir sonuç alamadım. Şimdi de Mate versiyonunu indiriyorum bir de bunu deneyeceğim. Acaba bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Problem kısaca: Sanki sürücüler yüklenmemiş gibi, sayfaları kaydırırken, browser da da kendi program içerisinde de dalgalanma oluyor. Bununla ilgili bir sürücümü kurmam gerek? Yoksa yapılacak farklı ayarlar mı var?

Bilgisayarım da Macbook Pro 15" Retina (Yeni versiyon olan i7 CPU 16gb Ram ve Intel Irish Pro olan ürün)

Sanal makine için de; 2gb ram ve 20gb hdd boyutu oluşturdum ayrıca 3d desteğini de açtım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Macbook Pro 15" Retina (Intel Iris Pro) Driver
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2014, 16:28:41 »
Sanal Makinede misafir sistem olarak kurulu işletim sistemleri, sisteminizin fiziksel donanımlarına erişip kullanamazlar. Bu tip misafir sistemler yine bu sanal makinalar tarafından karşılanan/oluşturulan sanal donanımları kullanırlar.

Linux Mint'i VM Fusion yerine VirtualBox ile kurmanızı öneririm. Virtualbox'ı kurduktan sonra misafir eklentilerini (VM VirtualBox Extension Pack) kurmayı unutmamalısınız. Misafir eklentileri kurulu Virtualbox'da Cinnamon'u sorunsuz çalıştırmak için 3D hızlandırmayı etkinleştirmeyi unutmamalısınız.

Bu şekilde Virtualbox altına sanal olarak kurduğunuz Linux Mint misafir sistemini açtıktan sonra Sürücü Yöneticisini açarak Virtualbox ile ilgili sanal sürücüleri kurunuz.

VM Fusion için de bu tarz eklentiler olabilir, biliyorsanız bu eklentileri kurmayı deneyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2014, 16:34:35 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]