Belirttiğiniz sorun donanımlarınızın bekleme modunu desteklememesinden kaynaklanıyor olabilir.
Aynı donanım üzerinde Windows hiç bir sorun çıkarmadan bilgisayarı uyku modundan çıkarırken Linuxtanda aynısını yapmasını beklerim. Kısaca sorun donanımda değil. Belli bir süreden sonra kitleniyor zaten örnegin 15-20 dakika sonra bilgisayar başına geçtiğimde bir sorun yok. Ancak daha uzun süre sonra açmaya çalıştığımda tek çare yeniden başlatmak oluyor.İşin kötüsü bir kaç farklı programı bir arada kullanıyorum ve hepsi açık oluyor. Aniden kapatıncada çok kiötü oluyor tabi.
Sorunun çözümü için forumda konu açabilirsiniz.
Malesef konu çok yönlü, donanım olabilir, yazılım olabilir, arka planda çalışan başka bir uygulama olabilir. Dolayısıyla bu soruna forum üzerinden cevap bulmak çok kolay değil. diğer tarafatar gördüğüm kadarıyla formuda daha çok son kullanıcıya yönelik sorunlara çözümler bulunuyor. Kimse yanlış anlamasın ama Mint hakkında iyi derece teknik bilgi sahibi kimseyi göremedim. Buna bende dahilim tabi

Örneğin durum çubuğundaki saat eklentisini kendimce yeniden düzenlemek istiyorum. Ama nasıl yapılır, kod dosyası nerededir bilmiyorum. Soru olarak açtım ama büyük ihtimal cevap gelmez.