Gönderen Konu: Merhabalar yeni kayıt oldum ubuntu ile mint arasındaki farkları merak ediyorum  (Okunma sayısı 8750 defa)

Çevrimdışı K1L1T

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
Arkadaşlar ben daha önce linux kullandım sanal makinelerde (penetrasyon için) şimdi tamamen linux a geçmek istiyorum şimdi ubuntu mu yoksa linux mint mı yüklesem karar veremedim arasındaki farklar dezavantajları ve avantajlarını merak ediyorum :) kendi görüşlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Çevrimdışı dest

• Çaylak Penguen
  • **
    • Facebook Adresi
  • Dağıtım: Xubuntu 18.04.1
Böyle durumlarda en iyi desteği hangi dağıtım veriyorsa o seçilmeli kendi görüşüm tabi. Umarım soruna cevap bulur ve bizimde aydınlanmamıza olanak sağlarsın :)
Intel Pentium Dual Core P6200 (3M cache, 2.13 GHz) | 4GB DDR3 | Integrated Intel GMA HD

facebook.com/destfuat

Çevrimdışı omer

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 19.3 Mate 64 bit
linuxmint ubuntuya nazaran windowsa en yakın işletim sistemidir....
ubuntunun dosya ve internet kapatma tuşları soldadır....
ters gelebilir...

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Sizin için en net cevabı yine siz verebilirsiniz. Bunu da sistemleri belli sürelerde deneyerek anlarsınız. Mint kendine has araçlar ile gelirken Ubuntu'nun bu tür araçları yoktur. Kullanım alışkanlığınız Windows gibi olsun derseniz. Cinnamon ya da KDE sürümlü Mint tercih edin. Son kullanıcının en rahat ettiği dağıtımlar arasında gelir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
linuxmint ubuntuya nazaran windowsa en yakın işletim sistemidir....
ubuntunun dosya ve internet kapatma tuşları soldadır....
ters gelebilir...
Bu kadar yalın olarak ayırmazsak daha iyi olur. Temelde tüm linux dağıtımları aynıdır. Zira aynı çekirdeği kullanırlar. Aralarındaki fark dağıtımların inşasında, kullandıkları paketleme sisteminde, masaüstü ortamında vb. yerlerde ortaya çıkar. Mint ise zaten Ubuntu tabanlı olduğu için (Bir de Debian tabanlı olan sürümü var. (Ubuntu da Debian tabanlıdır aynı zamanda)) paketleme sisteminde bir sıkıntı yok. Bu yüzden bir fark yok aralarında. Masaüstü ortamı derseniz, Ubuntu kendi geliştirdiği Unity Desktop'ı kullanır, Mint ise kendi geliştirdiği Cinnamon ve Mate masaüstünü. Tabii ki diğer masaüstlerini de kullanabilirsiniz. ve her ikisi de kardeş dağıtımlar oldukları için, hemen hemen çoğu durumda bir diğeri için önerilen çözüm öbüründe de işe yarayacaktır. Ubuntu ve Mint arasında sadece masaüstü ve 3. parti yazılımların kurulu gelip gelmemesi farkı vardır diyebiliriz.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Ubuntu kendi geliştirdiği Unity Desktop'ı kullanır, Mint ise kendi geliştirdiği Cinnamon ve Mate masaüstünü.
Mint'in Mate'i kendisi geliştirdiğini zannetmiyorum. Yanılıyor muyum?
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Mate masaüstünün geliştirilmesine Linux Mint geliştiricileri de destek veriyor (Clement Lefebvre (clem) Project management, development.).

http://mate-desktop.org/team

Mate masaüstü ile gelen ilk dağıtımlardan birini Linux Mint hazırladığı ve ana sürümler arasında bulunduğu için böyle bir algı oluşmuş olabilir. Yoksa Linux Mint ekibi tarafından doğrudan geliştirilen tek masaüstü ortamı Cinnamon'dur.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ben Mate'i de onlarin gelistirdiklerini zannediyordum.  Durum boyleymis.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)