Gönderen Konu: Linux Mint 17.1 Sürümün Kod Adı Belli Oldu (Rebecca)  (Okunma sayısı 7960 defa)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint

30 Mayıs 2014 tarihinde duyurulan “Qiana” kod adlı Linux Mint 17’nin ilk güncelelemesi niteliğinde olan “Rebecca” kod adlı Linux Mint 17.1, Clement Lefebvre tarafından duyuruldu. Kod ismin Q ile de değil de R ile başladığına dikkat çeken Lefebvre; Q ile başlayanını bulmanın kolay olmadığını, 17.x seriden ilk sürümün adının “Rebecca” olduğunu söyledi. İbranice kökenli bir kelime olan Rebecca’nın “bağlamak, sarmak” anlamına geldiğini söyleyen Lefebvre; İncil’de İshak’ın eşi tarafından doğurulduğunun anlatıldığını ifade etti. Lefebvre; ayrıca, 1940 yılında Alfred Hitchcock’un “Rebecca” adlı ünlü bir film yaptığını hatırlattı. İsmi “R” ile başlamasına karşın “Rebecca”nın Qiana ile aynı tabanı paylaşacağını vurgulayan Lefebvre; “Qiana” kullanıcıları için yeni bir yüklemeye gerek olmayacağını belirtti.

Linux Mint 17.1 “Rebecca” hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Düzenleme: Bağlantılar

« Son Düzenleme: 25 Mart 2015, 15:59:59 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 17.1 Sürümün Kod Adı Belli Oldu (Rebecca)
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2014, 17:48:16 »
Linux Mint'in Ubuntu'nun 6 aylık sürüm dönemlerini takip etmeyi bıraktığı forum sakinlerince bilinen bir konu. Bir sonraki sürüm olan Linux Mint 17.1 Rebecca, bunun yerine Linux Mint 17 Qiana'nın da taban alınarak hazırlandığı aynı LTS (Long Therm Support - Uzun Süre Destekli) sürüm taban alınarak hazırlanıyor.

Linux Mint 17.1 LTS Sürümün kod ismi ise burada yayınlanan resmi blog sayfasında "Rebecca" olarak duyuruldu.

Linux Mint 17 kullanıcıları için yeni sürüme geçip geçmeme konusunda tercih yapabilecek. Yeni sürüme (Linux Mint 17.1) geçişin kolay ve güvenli bir şekilde yapılabileceği de duyurular arasında yer bulmuş durumda.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 15 Eylül 2014, 19:21:05 »
Peki Ubuntu 16.04 sürümünü kadar Linux Mint paketleri dışındaki diğer paketlere ne olacak? Eskimezler mi iki yıla?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 15 Eylül 2014, 20:02:33 »
VLC, Libre Office vb. çok kullanılan uygulamaların güncel sürümleri için PPA depoları mevcut. Örneğin Transmission gibi bir uygulamanın ise yeni sürümleri ve depodaki sürümleri arasında çok fazla kullanılabilirlik farkı olmuyor. Gerçi yazarken araştırınca, bunun bile bir PPA deposu olduğunu farkettim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı linuxmodel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 Rafaela Cinnamon / 64 Bit
« Yanıtla #4 : 06 Kasım 2014, 13:37:39 »
Bu ay içerisinde çıkıyor Rebecca, değil mi arkadaşlar? Tam olarak günü belli mi acaba?

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux mint 17 cinnamon x86
« Yanıtla #5 : 06 Kasım 2014, 20:13:22 »
peki bunu kurmak için sıfırdan kurulum mu yapacağız?
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2014, 20:25:32 »
[member=514]Marslı[/member] son cümle de "Qiana” kullanıcıları için yeni bir yüklemeye gerek olmayacağını belirtti." diyor
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2014, 21:40:16 Gönderen: Çağrı07 »
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2014, 20:27:07 »
Normal güncelleme yeterli olur. Aman aman bir fark beklememek gerek. Bunu sp1 gibi düşünmek gerek adı üstünde 17-17.1 gayet basit.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux mint 17 cinnamon x86
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2014, 21:37:49 »
okey, thank you. :)
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!