Gönderen Konu: Linux Mint 17 Qiana Hardisk bölümleme  (Okunma sayısı 6388 defa)

Çevrimdışı yalcin

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint 17 Qiana Hardisk bölümleme
« : 19 Eylül 2014, 10:34:52 »
 https://www.youtube.com/watch?v=Nps2RF8fq18   linkindeki video ingilizce ancak 3. dakkada başlayan  bölümlemenin aynısını yapmayı düşünüyorum acaba seyredip bi anormallik olup olmadığını yada  bir kısmında şu işlem yapılmalı gibi bir uyarıda  bulunan cıkarmı  diye burda paylaştım Kısaca  sorum şu bu videodaki bölümlemeyi aynen yapsam herhangi bir sıkıntı olurmu ?

birde yeni kullanıcı için hangisi ? 
• Cinnamon Edition (uses a Cinnamon desktop)
• Mate Edition (uses a Mate desktop)
• KDE Edition (uses a KDE desktop)
• Xfce Edition (uses an Xfce desktop)

gerçi kullanım klavuzu yeniler için MAte i seçin tarzında bir ibare sunmuş neden mate ?  onu bilen biri açıklarmı ?

Çevrimdışı yalcin

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux Mint 17 Qiana Hardisk bölümleme
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2014, 11:13:41 »
birde şu swap işi var 
 diyelimki  Sistem Belleği   8 GB DDR3
buna göre swap alanım 1600 MB  mı olucak  ?

Çevrimdışı tefoski

• Çaylak Penguen
  • **
  • BirDost
    • tefoski
    • Isı Eşanjörleri için Yüksek Verimli Kendinden Kanatlı Borular
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 "Serena" - cinnamon (64-bit)
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a
  • İşlemci: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor × 2
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2014, 11:16:36 »
- Son kullanıcıların kurulum aşamasında en çok zorlandıkları konulardan birisi,
- kurulum esnasındaki disk yapılandırmasıdır.
- Özellikle diski yanlış bölümleme, işletim sistemini yanlış yere kurma gibi hatalar
- sık sık yapılır. İşte size adım adım disk yapılandırma ve
- Linux işletim sistemi kurma kılavuzu ;

Sudo edergi sayı 57 - Ubuntu tayfasından

http://sudo.ubuntu-tr.net/2014/04/12/ubuntu-turkiye-e-dergisi-sudo-57-sayi/
tevfikozden

Çevrimdışı yalcin

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2014, 18:30:16 »
mobilden giriyorum verdigin linki mutlaka okuyacagim ancak bu arada videodaki adam yanlismi yapiyo bir yorumda bulunabilmek icin seyretmeye zamani olan bir uzman arkadas yorum yaparsa iyi olur

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2014, 21:53:49 »
Sisteminizi kurulum yapacağınız çalışan DVD/USB ile açınız.
Kurulum öncesinde burada anlatıldığı biçimde Gparted ile yeni bir disk bölümü oluşturunuz.
Kurulumu oluşturduğunuz bu yeni disk bölümne yapcaksınız.
Bu esnada takas alanı içinde bir disk bölümü oluştrunuz.
8 Gb. bellek için gerekli olmayabilir ama tedbiren 2Gb. büyüklüğünde oluşturulabilir.
Disk bölümlerini oluşturduktan sonra menüden Diskler uygulamasını açınız.
Oluşturduğunuz bu disk bölümünü seçiniz.
Burada Aygıt bölümü altında diskinize atanan adresi bilgisini göreceksiniz.
Bu /dev/sda2, /dev/sda5 veya başka bir ifade olabilir. Bunu bir kenara not ediniz.
Diskler uygulaması ve Gparted kapalı olduğu halde şimdi masaüstünden kurulum sihirbazını açınız.
Burada anlatıldığı biçimde Başka bir şey seçeneği ile kurulumu gerçekleştiriniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yalcin

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2014, 07:50:58 »
Butterfly  Yukarda benim verdiğim video linki ve  tefoski  nin verdiği pdf formatındaki e dergi neredeyse birebir aynı birbirini dogrulayor  iki farklı kaynak olmasıda   tüm soru işaretlerini siler cinsten  .. Sen başka bir yoldan  çözüm sunmuşsun sanırım ancak şimdi ben sormaz isem ama  1 ama  3 ay sonra cıkar başka biri sorar

Hardisk bölümleme den kastım benim  sıfır harddiskti............ hiç bir sistem yüklü olmayan cinsinden senin veridğin ilk linkteki  Gparted dediğin program sanıırm linux yüklü bir hdd yi istediğimizde nasıl bölümleyeceğimizi anlaytıyor .. Dogrumu anlamışım ? 

Yok yanlış anladı isem hani bu gparted olayını  USB den felan çalıştırılıyor ise geriye bir soru sormak kalıyor bana  Hem video  linki hemde pdf linki ndeki  anlatım daha  basit ve düz geldi bu anlatımlarda bir hata veya  eksiklik dediğin bir yer varmı ?

Çevrimdışı yalcin

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2014, 22:10:40 »
Yukardaki videoyu seyrederek ve PDF'yi de okuyarak bir disk bölümleme gerçekleştirmek istedim ancak olmadı. 4gb ramim var ve 500 gb harddiski bölümlemeye çalışıyorum. Birinci sorunum harddiskim 500.1 gb gözüküyor. Oluştur (Create) dediğimde 500108 mb gözöküyor. Ve sonra / için olusturacağım alana 50.000 mb diyorum. Olusturunca İki alan olusturuyor. 49877 mb bir alan olusturuyor bir de 1 mb bos alan olusturuyor 3-4 kere denedim, bu 1 mb boş alan kendiliğinden olusuyor, görmezden geliyorum devam ediyorum. 4 gb ram için 8.000 mb takas alanı. Son kalan tüm bos alanı yani 442.000 mb. da home yapiyorum. Ama bu üç alana. + olarak basta soyledigim 1 mb  bos alanda duruyor. Silinmiyor neyse ilerle deyince ingilizce uzun bir uyari aliyorum uyarı cok uzun tabletten yazıyorum, kopyalayamıyorumda. Butterfly'ın söylediği şekilde denemeyi dusunuyorum. Çok canım sıkkın çoooook.

Düzenleme: İmla
Noktalama işaretlerine özen gösteriniz.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2014, 23:10:21 Gönderen: Butterfly »