Daha önceki forumlarda da belirttiğim gibi Masaüstü Bilgisayarımın işlemcisi AMD Athlon XII ve AsRock ana kart üzerinde tümleşik Nvidia GeForge 630 grafik kartı var.
Söz konusu birleşim nedeniyle şu ana kadar Ubuntu, ve sonrasında LinuxMint kurulumlarında istediğim istikrarı yakalayamadığım için mecburen Windows
kullanıcısı kaldık.(Donma ve çökme sorunları)
LinuxMint 17 Mate'in ilk çıktığı gün indirdiğim yazılımdan hazırladığım ISO DVD'si ile yaklaşık 10 kez kurulum yapıp,kaldırdırma ertesinde 11 denemede şu an stabilite elde ettim görünüyor.
Yalnız son istikrarsız kurulum sonrası LinuxMint'e tahsis ettiğim SabitDiski 6 kez ''EaseUS'' ile silerek tüm kalıntılardan kurtulmaya çalıştım.Ne derece etkili olacak bilemiyorum ama şu an için iyi gidiyor.(Ayrıntı diyebilrsiniz, ancak tecrübemi aktarıyorum)
Benim sorum şu; NVİDİA yaklaşık 12 adet düzelme/iyileştirme yaptığı V 343.22 sürücü sürümünü 600 serisi Grafik Kartlarına önermekte.Depolarda olmadığından
direkt Nvidia üzerinden indirdim,ancak kurulum başlamadan ''Karakter Kodlaması'' hatalı uyarısı aldım,Batı 8859-15 ve Türkçe 8859-9 'u denedim ancak
o da olmayınca sorma ihtiyacı hissettim.
Herkese iyi günler ve başarılar dilerim.