[member=8]Butterfly[/member] cevap için çok teşekkürler. Farklı resimler benim için büyük ilerleme ama bunun yanında oluşturduğum dosyaların diğer masaüstlerinden bağımsız olması olası mı? A masaüstünde oluşturduğum klasör B masaüstünde görünmeyecek ve aynı şekilde tam tersi. Tabi birde işin conky kısmı var. Her masaüstü için ayrı conkyrc dosyaları oluşturup birbirinden saklayabilir miyiz?
[member=106]Eludecraft[/member].. Benim linux ile tanışmam biraz sıkıntılı bir döneme yol açtı benim için. En büyük sıkıntılardan birisi daha doğrusu en büyüğü bilgisayar alırken düşünmeden almış olmam. Dell marka AMD ekran kartı içeren bir diz üstü bilgisayar aldım. Başlarda çok iyiydi bende Windows tutkunu linux hakkında çok birşey bilmeyen birisiydim. Daha sonra nerden esti bilmiyorum assembly öğrenmeye karar verdim. Başlangıç için videolu anlatım yapan bir video setine denk geldim. Linux mint üzerinden anlatıyordu videoları. Bende sanal olarak dersler için kullanmaya başladım fakat fazla verim alamadığım için bir süre sonra live olarak usb den kullanmaya başladım. Masaüstü ortamını hatırlamıyorum. Ama malum hem Dell hem AMD beni arkamdan bıçakladı. Bilgisayarım fazlasıyla ısınıyor ve fanı çok gürültü çıkarıyordu. Bende usb ile alakalıdır dedim ve sistemi kurmaya karar verdim. Windows ile dual boot olarak kurdum. Güncellemeler driver kurulumları... Ne fanı sustutabildim nede ısınma sorununu çözemedim. O sıralar ubuntu 14.04 sürümü yeni yeni çıkmıştı ve AMD ile daha uyumlu olduğunu duydum. Denemek istedim haliyle. Kurdum. Güncellemeler AMD driver kurulumu siyah ekran hataları nasıl duzeltirim demeler derken yavaş yavaş sistemi çözdüm. Baya uğraştıktan sonra olaylara iyice alıştım fan sorunu ve ısınma olayını tahammül edilecek düzeyde hallettim. Uzun bir süre (benim için o sıralar aylar çok uzundu

ubuntu kullandım. Ama her zaman Kde masaüstüne bir hayranlığım vardı(mint Kde ile bir kaç hafta tecrübem olmuştu) ve sorun olmaz diyerek kurdum sistemi. Çok sorun çıkarmadı bana bayada zevkliydi benim için kullanımı. Bir süre Kde kullandıktan sonra farkettim ki daha sade ve şık birşeyler istiyordum. Cinnamon fazlasıyla tatmin edici geldi bana. Uzun süre üstünde çalıştıktan sonra baya alıştım. İstediğim gibi özelleştirebiliyorum ve çok tanıdık geliyor bana. Kde yi bu kadar uzun kullanmadım ama istediğim masaüstünün Cinnamon olduğunu biliyorum

elle tutulur gözle görülür bir sebep olmasa da sadece hisler için diyebilirim. Dediğim gibi linux alışma dönemi çok sancılı geçti ama harcadığım her saniyeye değdi diyebilirim

biraz uzun olduysa özür dilerim. Sadece anlatmak istedim