Gönderen Konu: Grub2 parametreler  (Okunma sayısı 3682 defa)

Çevrimdışı MagBross

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Cinnamon
Grub2 parametreler
« : 06 Ekim 2014, 22:42:59 »
Bilgisayarı çalıştırdığımda grub menüsü gelince işletim sistemleri listelenirken aşağı-yukarı ok tuşlarıyla seçim yapmak için birine basınca otomatik olarak parametre ayarları açılıyor. Her seferinde ESC ile ana menüye dönüp daha sonra seçim yapmak zorunda kalıyorum.

grub2'yi kaldırıp tekrar kurdum defalarca, 4 çeşit linux kurdum hepsinde aynı şekilde oluyor. grub 2.02beta sürümü. işletim sistemi bunu kuruyor zaten.

grub customizeri de kurdum ayarlarıyla uğraştım biraz fakat düzelmedi. listede iki işletim sistemi var sadece diğer recovery modları felan kaldırdım ama tuşa basınca direk parametre satırları geliyor
"It's hard to put a leash on a dog once you've put a crown on its head." Tywin Lannister - Game of Thrones

Çevrimdışı MagBross

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Grub2 parametreler
« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2014, 17:52:12 »
Burg'u kurdum onda da aynı. klavyeden herhangi bir tuşa basar basmaz parametreler sayfasına geçiyor.Direkt listeden aşağı yukarı seçim yapamıyorum
"It's hard to put a leash on a dog once you've put a crown on its head." Tywin Lannister - Game of Thrones

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2014, 17:54:48 »
FN tuşları ile ilgili bir sorun olabilir mi? Aygıtın marka ve modeli nedir?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı MagBross

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2014, 23:37:38 »
Masaüstü PC , klavyesi de normal standart dandik bir klavye zaten. ben c harfine basmışımda parametrelere girmek istiyormuşum gibi ilk bastığım tuşa bu tepkiyi veriyor. ESC ye basıp tekrar işletim sistemi menüsüne girip seçim yapmak zorunda kalıyorum