Merhabalar
2001 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. Bende çoğu kişi gibi kendi başıma öğrendim. Ortalamanın üstünde bir kullanıcıyım ve biraz da yeni şeyler denemeye merakım vardır. Öncelikle artık bilgisayarımda korsan işletim sistemi, yazılım vs. istemediğimden dolayı ücretsizlere yöneldim. (Biraz merak biraz vicdani bir durum, hırsızlık bir nevi)Linux Mint kurdum ama tabi ki yaklaşık 15 yıllık bir işletim sisteminin alışkanlıklarını bir anda bırakmak mümkün değil. Öncelikle belirli programlarım vardı, onları çalıştırabilir miyim veya yerlerine bir başka program koyabilir miyim acaba ? Nedir bunlar ;
Driver Booster : Bilgisayardaki tüm sürücüleri kuran ve güncelleyen bir program. Linux kurdum ama sürücülerle ilgili hiçbir şey yapmadım. W7 gibi tüm sürücüler kendiliğinden mi kuruluyor veya kuruluyorsa güncelleniyor mu ?
CCleaner : Çerez ve kayıt defteri temizleyicisi ve düzenleyicisi bildiğiniz üzere.
Advanced System Care : Genel bir bakım programı, en iyisiydi tahminimce.
ve en önemlisi :
Internet Download Manager : Bilmeyen yoktur herhalde, sıradan bir video indirme programı değil. Netteki neredeyse bütün video programlarını indirebiliyor, vazgeçemeyeceğim bir program o yüzden.
Yazılım yöneticisinde ''wine'' isimli bir program var, uyumluluk programı bunlar gibi tüm programları çalıştırabilir mi ?Otomatik Bilgisayar Kapatma :Bir başka nokta oto kapanmaydı benim için. Bilgisayar da download açar veya bir iki işlem yapar açık bırakır yatardım. Ek bir programla 2 saat sonra otomatik olarak kapanırdı bilgisayar. Bir iki bildiğim temiz programı Linux'ta çalıştıramadım. Önerileriniz var mı ?
Antivirus ve Güvenlik Duvarı : Çok kurcalayan meraklı biriyim. O yüzden Antivirus olarak tavsiye edebileceğiniz var mı Linux'a özel, yoksa bildiğim yoldan mı gideyim ; Comodo

(Hem antivirüsü hem güvenlik duvarı ücretsizdi)
Arka Plan Programları : Windows da arka plan da çalışan veya gereksiz yere ağırlık yapan programlar vardı. (Defender gibi) Linux'ta da bu tip şeyler var mı ? Yeni kurulumdan sonra bir iki pratik ayar yapmam gerekir mi ? Gerekirse tam olarak nedir ?
Ekran Çözünürlüğü : Değiştirmeyi başaramadım henüz, nereden ne şekilde yapıyoruz acaba ?
Tarayıcılar : Normalde Chrome tabanlı tarayıcılar kullanırım ama Google ve Microsoft ürünlerine karşı bir soğukluğum oldu. Linux da Midori için güzel şeyler duyuyorum. Ne dersiniz veya bir öneriniz var mı ? (Firefox ile Opera hariç)
Ek Olarak :Sizin yeni bir kullanıcıya başka bir öneriniz veya söylemek istediğiniz düşünceniz mevcut mu ?
Teşekkürler
Düzenleme : Okuma zorluğuna sebep olduğu için center (ortala) kod etiketi düzenlendi.