Merhaba,
Bu benim ilk mesajım. Aranıza yeni katıldım. Yıllardır Windows kullanıyordum. Laptopa format atıp Linux Mint kurdum. Linux'u iyice öğrenmek istiyorudum. Windows'da yaptığım her işi Linux'da da yapmam lazımdı. Problemsiz şekilde Linux Mint kurdum.
Sıra geldi localhost kurmaya;
XAMPP indirdim. Problemsiz şekilde kurdum, çalıştırdım.
http://localhost/ dediğimde XAMPP ekranı geldi.Her şey güzel görünüyordu.
Localhosta
WordPress kurdum. Problemsiz kuruldu ve çalıştı.
Joomla kurayım dedim. Daha ilk kurulum ekranında, boş beyaz sayfa üzerinde şöyle hata verdi:
Fatal error: Class 'JInput' not found in /opt/lampp/htdocs/joomla/libraries/joomla/application/web.php on line 106Ben hayatımda ilk defa Joomla kurmuyorum. Aynı Joomla, Windows'da hatasız kuruluyor. Burada niye bu hatayı veriyor? Aradım taradım bir şey bulamadım.
OpenCart kurayım dedim. Problemsiz şekilde kuruldu. Siteye gireyim dedim.
http://localhost/opencart/ şöyle bir hata verdi:
Fatal error: Class 'Image' not found in /opt/lampp/htdocs/opencart/catalog/model/tool/image.php on line 29Acaba admin tarafına girebilir miyim?
Fatal error: Class 'Image' not found in /opt/lampp/htdocs/opencart/admin/model/tool/image.php on line 29Nasıl olur ya!? Bunlar Windows'da localhost'ta problemsiz çalışan şeyler. Niye burada hata veriyor? XAMPP kurulumu mu yanlış oldu? HAYIR. Olsun bir daha kur? Kurdum. Sonuç aynı.İnternete bak. Oku, oku, oku... Okuduklarını uygula gene aynı.
Linux Mint'i güzel bir şekilde kuramadın mı, bir daha kur? Bir daha kurdum. Sonuç yine aynı. XAMPP'ı uygun versiyonunu yükledin mi? Evet. 64 bit kuruyorum. Çünkü Linux Mint 64 bit kurdum.
Yahu benden başka Linux'da XAMPP kullanan yok mu? Var bir kaç kişi çıkmış. Benzer problemle karşılaşmışlar. Çözüm olarak Apache, MySQL, PHP ayrı ayrı kur demişler. XAMPP kullanma demişler.
Nihayet internette LC_ALL=C diye bir şey okudum. XAMPP'a uyguladım.
cd /opt/lampp
sudo LC_ALL=C ./lampp start
İşte bu!!! Hele şükür, hatasız çalıştı.
Fazla iyi bilmiyorum ama buradaki
LC_ALL programın çıktılarını varsayılan dilde yapmasını sağlıyormuş. Demek ki XAMPP'ın Türkçe dil desteği tam olarak yok.
Ben bu bilgiyi XAMPP'ın sitesinde bile görmedim. Benim gibi bu hata ile karşılaşan olursa zorluk çekmesin diye yazdım.
Acemilik ne kötü şey yaaa