Gönderen Konu: muhasebe programı ve tar.gz tar.bz hakkında...  (Okunma sayısı 12085 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
muhasebe programı ve tar.gz tar.bz hakkında...
« : 11 Kasım 2014, 15:06:52 »
selam

iş yerinin bilgisayarına   linux mint mate yükledim

linux için   muhasebe programı arıyorum   

bildiğiniz iyi bir muhasebe programı var mı   türk standartlarına uygun ve ve profesyonel bir program arıyorum
 benim bulduğum  programlardan bagzıları  (ceren k9 ,turquaz muhasebe ,tekir muhasebe ... ) veya baska bildiğiniz varsa paylasabilirmisiniz...

en önemli soru aslında ***     bu programlar tar gz olduğu için yükleyemedim nasıl yükleyebilirim 

tar.gz tar.bz .....tarzı programları nasıl yükleye bilirim . internetten  arastırdım iyi bir sonuç alamadım yüzeysel anlatılmıs, bana daha detaylı anlatır mısınız resimli olur yazılı olur video olur detaylı anlatırsanız sevinirim....

benim için tar.gz  program yüklerseniz terminalden resimler aktarsanız  detaylı anlatsanız sevinirim
                                                                                                                                                                    tesekkürler

« Son Düzenleme: 11 Kasım 2014, 15:22:02 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
Ynt: muhasebe programı ve tar.gz tar.bz hakkında...
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2014, 15:42:39 »
Merhabalar, muhasebe uygulamaları hakkında bir bilgim yok o konuda yardım edemeyeceğim ama ofis yazılımı olarak LibreOffice ve WPS Office önerebilirim.

tar.gz arşiv dosyaları için kullanılan bir dosya uzantısıdır. Windows kullanırken .rar .zip uzantılı dosyalara eminim rastlamışsınızdır tar.gz'de bu tarz bir uzantıdır. Yazılım merkezinden arşiv yöneticisi bulup o arşivlerin içindeki dosyaları çıkartabilirsiniz.

sudo apt-get install file-roller Sanırım bu komutla başarılı bir arşiv yöneticisi yüklemeniz mümkün.

Ya da terminal aracılığıyla tar -xzvf dosya.tar.gz komutunu kullanabilirsiniz. cd komutunu kullanarak dosyanın bulunduğu dizine gitmeniz gerekmekte olduğunuda hatırlatmak isterim.

Şu kaynaklarda bence çok hoş bir şekilde anlatılmış.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Dosya_s%C4%B1k%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rma_ve_a%C3%A7ma_y%C3%B6ntemleri
http://www.hosaf.org/linux/extract-tar-command

Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2014, 15:44:45 Gönderen: Toor »

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2014, 15:50:42 »
Merhabalar, muhasebe uygulamaları hakkında bir bilgim yok o konuda yardım edemeyeceğim ama ofis yazılımı olarak LibreOffice ve WPS Office önerebilirim.

tar.gz arşiv dosyaları için kullanılan bir dosya uzantısıdır. Windows kullanırken .rar .zip uzantılı dosyalara eminim rastlamışsınızdır tar.gz'de bu tarz bir uzantıdır. Yazılım merkezinden arşiv yöneticisi bulup o arşivlerin içindeki dosyaları çıkartabilirsiniz.

sudo apt-get install file-roller Sanırım bu komutla başarılı bir arşiv yöneticisi yüklemeniz mümkün.

Ya da terminal aracılığıyla tar -xzvf dosya.tar.gz komutunu kullanabilirsiniz. cd komutunu kullanarak dosyanın bulunduğu dizine gitmeniz gerekmekte olduğunuda hatırlatmak isterim.

Şu kaynaklarda bence çok hoş bir şekilde anlatılmış.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Dosya_s%C4%B1k%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rma_ve_a%C3%A7ma_y%C3%B6ntemleri
http://www.hosaf.org/linux/extract-tar-command

Kolay gelsin.

tesekkür ederim o zaman soruyu yanlıs sordum ben  şimdi targz ..vb  uzantıların bir sıkıstırma uzantısı oldugunu biliyorum rar gibi 
sıkıstırılan dosyayı açabiliyorum ama yükleyemiyorum yüklemek için bağzı terminal komutları ve kodları gerekli ama ben bir türlü beceremedim internetten arastırdım ama  istediğim gibi bir kaynaga ulasamadım  ... bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2014, 16:05:31 »
K9 uygulamasının .deb uzantılı paketi olması ile kolayca kurulum yapabilirsiniz, bunun için pakete sağ tıklayıp Gdebi ile kurabilirsiniz.

http://www.k9ticaripaket.com/indir.php?program=k9

Başlatma ile ilgili hata alırsanız burayı inceleyebilirsiniz.

Diğerlerinin kurulumu hakkında bilgim yok. Kurulum için nerelerden faydalandığınızı nerelerde takıldığınızı paylaşırsanız aynı bilgileri gereksiz yere tekrar etmemiş olabiliriz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2014, 16:12:21 »
K9 uygulamasının .deb uzantılı paketi olması ile kolayca kurulum yapabilirsiniz, bunun için pakete sağ tıklayıp Gdebi ile kurabilirsiniz.

http://www.k9ticaripaket.com/indir.php?program=k9

Başlatma ile ilgili hata alırsanız burayı inceleyebilirsiniz.

Diğerlerinin kurulumu hakkında bilgim yok. Kurulum için nerelerden faydalandığınızı nerelerde takıldığınızı paylaşırsanız aynı bilgileri gereksiz yere tekrar etmemiş olabiliriz.

tesekkur ederim k9 kurulu zaten gdeb olduğundan kurdum kolayca ancak turquazı kurmam gerekli      turquazı tar.gz halinden çıkardım suan klasor halinde duruyor ancak sorun terminalden yüklerken kaynaklanıyor   nasıl yükleyebilirim terminalden kodları verirmisiniz, internetten çok denedim  olmadı  ,kodları sizden alıp tekrar deneyeyim olmazsa takıldığım yerde sorarım size.

./configure
make .... ile devam edeni yapamadım sanırım terminalden o sekilde kuruluyor.

Düzenleme : Mesajlar birleştirildi.
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2014, 16:15:46 Gönderen: Butterfly »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2014, 16:20:53 »
TurquazLinux... dizinini kullanıcı ev dizinine kopyalayın ve sonrasında aşağıdaki komutlar kurulumu deneyin.

Kod: [Seç]
cd Turquaz*
cd turquaz/08Beta*
chmod +x turquaz.sh
sudo sh turquaz.sh

Düzenleme: Komut düzeltildi.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2014, 03:03:42 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2014, 16:27:07 »
TurquazLinux... dizinini kullanıcı ev dizinine kopyalayın ve sonrasında aşağıdaki komutlar kurulumu deneyin.

cd Turkuaz*
cd turquaz/08Beta*
chmod +x turquaz.sh
sudo sh turquaz.sh

çıktı şu sekilde
probio@probio-AO725 ~ $ cd Turkuaz*
bash: cd: Turkuaz*: Böyle bir dosya ya da dizin yok
probio@probio-AO725 ~ $ cd Turquaz
bash: cd: Turquaz: Böyle bir dosya ya da dizin yok
probio@probio-AO725 ~ $ cd Turquaz*
probio@probio-AO725 ~/TurquazLinux08Beta5 $ cd turquaz/08Beta*
probio@probio-AO725 ~/TurquazLinux08Beta5/turquaz/08Beta5 $ chmod +x turquaz.sh
probio@probio-AO725 ~/TurquazLinux08Beta5/turquaz/08Beta5 $ sudo sh turquaz.sh
[sudo] password for probio:
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.hibernate.cfg.Environment).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
^Cprobio@probio-AO725 ~/TurquazLinux08Beta5/turquaz/08Beta5 $

ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2014, 16:36:29 »
ben suan çıkıyorum is yerinden yarın devam edeceğim umarım çözebiliriz...   yarın devam edelim
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2014, 17:05:46 »
Sisteminiz 64 bit ise sorun yaşanabilir. Bu tip eski uygulamalar ve diğer 32 bit uyumluluk sorunlarıyla uğraşmamak için, sisteminizin 32 bit olduğundan emin olunuz. Ek olarak burada anlatıldığı biçimde Oracle Java'yı kurmayı deneyiniz.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #9 : 12 Kasım 2014, 10:11:32 »
Sisteminiz 64 bit ise sorun yaşanabilir. Bu tip eski uygulamalar ve diğer 32 bit uyumluluk sorunlarıyla uğraşmamak için, sisteminizin 32 bit olduğundan emin olunuz. Ek olarak burada anlatıldığı biçimde Oracle Java'yı kurmayı deneyiniz.

iyi günler dün mesaim bitmişti çıkmak zorundaydım bu gün çözeriz insallah sorunu

sistemim  32 bit linux mint mate 17 qiana 

linkini verdiğiniz sayfadaki bilgileri inceledim ve java yı yükledim  java çıktısı
probio@probio-AO725 ~ $ java -version

java version "1.8.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_25-b17)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 25.25-b02, mixed mode)
probio@probio-AO725 ~ $

şimdiki adımımız ne olacak..?
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #10 : 12 Kasım 2014, 13:43:00 »

sen linux sistemine bilgisayarına  kursan sonrada bana nerede hata yaptığımı nasıl kuracağımı soylesen

turquaz sayfasının linki     http://www.turquaz.com/tr/ 
birde tekir var   tekir sayfasının linki   http://www.tekir.com.tr/         

bana yardım edebilirseniz sevinirim ....
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #11 : 12 Kasım 2014, 14:20:10 »
arkadaslar bayağı birr uğrastım turquaz için  sonunda çözdüm

yüklemeden çalısabiliyor mu    tek sorun  cannot open  connection hatası alıyorum onuda çözdüm  linux için script leri boş  ama windows un scriptlerini aktarınca oluyor suan çalısıyor turquaz bakalım insallah kullanabilirim ama tekir i hala yapamadım ....

tekir konusunda yardım edebilirmisiniz
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ