Gönderen Konu: [ÇÖZÜLDÜ] Linux Mint Cinnamon Eksik Simgeler  (Okunma sayısı 9415 defa)

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
[ÇÖZÜLDÜ] Linux Mint Cinnamon Eksik Simgeler
« : 20 Kasım 2014, 15:22:29 »
Merhaba arkadaşlar, ikon set indirip denediğim sırada paneldeki bazı simgelerin kaybolduğunu gördüm, durumu resimlerle açıklamayı daha uygun görüyorum:

Görüldüğü gibi farklı simge setlerinde farklı eksikler var, dosyalarını kontrol ettiğimde "/usr/share/icons" dosyasında bu iconların mevcut olduğunu görüyorum ama aktif olmuyorlar.

Düzenleme: Resimler

« Son Düzenleme: 25 Kasım 2014, 00:49:50 Gönderen: EtSütYumurta »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Cinnamon Eksik Simgeler
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2014, 15:37:28 »
Bu dosyaların izinlerini kontrol ediniz. Tema dosyasını kök dizin (/usr/share/icons) yerine kullanıcı ev dizini altındaki .icons dizinine kopyalamayı deneyiniz, bakalım bir değişiklik olacak mı?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2014, 15:54:32 »
Bu dosyaların izinlerini kontrol ediniz. Tema dosyasını kök dizin (/usr/share/icons) yerine kullanıcı ev dizini altındaki .icons dizinine kopyalamayı deneyiniz, bakalım bir değişiklik olacak mı?

Ev dizinim altında .icons klasörü olmadığı için kök dizini kullanmıştım. Şimdi kendim oluşturdum ve içine icon temasını kopyaladım ama bir değişim yakalayamadım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2014, 16:02:39 »
Mint-X-Dark teması ile ilgili sorun için buradaki mint-x-icons sürüm 1.2.2 paketini indirip sağ tık Gdebi ile kurmayı deneyiniz.

Bakınız.

Diğer tema ile ilgili sorun için indirdiğiniz bağlantıyı paylaşırsanız kontrol edilebilir.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2014, 17:01:10 »
Mint-X-Dark teması ile ilgili sorun için buradaki mint-x-icons sürüm 1.2.2 paketini indirip sağ tık Gdebi ile kurmayı deneyiniz.

Bakınız.

Diğer tema ile ilgili sorun için indirdiğiniz bağlantıyı paylaşırsanız kontrol edilebilir.

Hocam ayarlar kısmındaki ikonlar geldi ama bazı ikonlar hala eksik.:

diğer temaın indirme bağlantısı: http://www.deviantart.com/users/outgoing?http://www.mediafire.com/download/iayjp56jij7aqcb/Ardis+Basic+Icon+Theme.tar.gz

Düzenleme : Resimler
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 17:37:35 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2014, 17:29:48 »
Resimleri daha kalıcı bir alan taşıdım, resimleri paylaştığınız alan kısa sürelerde paylaşılan resimleri silebiliyor ve forumda hiç hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Ek olarak paylaşılan resimlerin büyük boyutlusu yerine, küçük boyutlu bağlantı içeren kod ile paylaşım yapmanızı rica edelim. Böylece sayfalar daha hızlı açılabilir.

Ardis temasının basic yerine buradaki mega sürümünü yüklemeyi dener misiniz?

Nemo simgeleri için oturumu kapatıp açmayı ya ALT+F2 ile aşılan uygulama çalıştırda aşağıdaki komutları yürütmeyi deneyiniz. Böylece Nemo'yu yeniden başlatmış olacaksınız.

Kod: [Seç]
nemo -q
nemo -n

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2014, 17:43:45 »
Resimleri daha kalıcı bir alan taşıdım, resimleri paylaştığınız alan kısa sürelerde paylaşılan resimleri silebiliyor ve forumda hiç hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Ek olarak paylaşılan resimlerin büyük boyutlusu yerine, küçük boyutlu bağlantı içeren kod ile paylaşım yapmanızı rica edelim. Böylece sayfalar daha hızlı açılabilir.

Ardis temasının basic yerine buradaki mega sürümünü yüklemeyi dener misiniz?

Nemo simgeleri için oturumu kapatıp açmayı ya ALT+F2 ile aşılan uygulama çalıştırda aşağıdaki komutları yürütmeyi deneyiniz. Böylece Nemo'yu yeniden başlatmış olacaksınız.

nemo -q
nemo -n

nemodaki ikonlar için dediğiniz işlemleri zaten demeiştim. Ardis temasının mega versiyonu da ücretli galiba, ya da ben yanlış anlıyorum emin değilim. Bir şey daha ilave etmek gerekirse paneldeki eksikler tüm temalarda var. En az eksik olanı min-x teması. Halbuki bazı temalarla hiç ilgim olmamıştı daha önce.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2014, 21:41:29 »
Ardis simge temasını sistemden kaldırıp buradaki .deb paketi ile kurulum deneyin.

Aşağıdaki komutun çıktısını da rica edelim.

dpkg -l | grep gnome-icon-theme
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 21:45:23 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2014, 00:28:30 »
Kurulum sonrasında bi değişim olmadı. Komutun çıktısını da hemen vereyim:

ii  gnome-icon-theme                            3.10.0-0ubuntu2                                        all          GNOME Desktop icon theme (small subset)
ii  gnome-icon-theme-extras                     3.12.0-1ubuntu1                                        all          GNOME Desktop icon theme (additional icons)
ii  gnome-icon-theme-full                       3.10.0-0ubuntu2                                        all          GNOME Desktop icon theme
ii  gnome-icon-theme-symbolic                   3.10.1-1ubuntu1                                        all          GNOME desktop icon theme (symbolic icons)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2014, 09:33:45 »
Yazılım Kaynakları aracını açıp Backport deposunu etkinleştirdikten sonra Cinnamon sürümünü yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında Güncelleme Yöneticisini açıp Yenile düğmesine basarak paket bilgileri önbelleğini tazelemeyi unutmayın. Yeni sürümü yükledikten sonra oturumu kapatıp açınız.

Değişiklik sonrasında sorun devam ederse, görünmeyen simgelerin hangileri olduğu konusunda bilgi paylaşınız.

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 25 Kasım 2014, 00:18:49 »
Yazılım Kaynakları aracını açıp Backport deposunu etkinleştirdikten sonra Cinnamon sürümünü yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında Güncelleme Yöneticisini açıp Yenile düğmesine basarak paket bilgileri önbelleğini tazelemeyi unutmayın. Yeni sürümü yükledikten sonra oturumu kapatıp açınız.

Değişiklik sonrasında sorun devam ederse, görünmeyen simgelerin hangileri olduğu konusunda bilgi paylaşınız.

Hocam ilginçtir ama yazılım kaynaklarını açamıyorum, ilginç kısım çıktıda:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/linuxmint/mintSources/mintSources.py", line 1262, in <module>
    Application().run()
  File "/usr/lib/linuxmint/mintSources/mintSources.py", line 532, in __init__
    self._main_window.set_icon_from_file("/usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/software-sources.svg")
glib.GError: '/usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/software-sources.svg' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 25 Kasım 2014, 00:23:06 »
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp tekrar dener misiniz?

sudo apt-get install --reinstall hicolor-icon-theme
Cinnamon'u başka bir dağıtım üzerinde mi kullanıyorsunuz?

Çevrimdışı EtSütYumurta

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2014, 00:49:04 »
Hicolor simge setinin tekrar kurulumunu yaptım ve problemim kalmadı hocam, ilginiz için çok teşekkür ederim. Selametle...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #13 : 25 Kasım 2014, 00:53:13 »
Rica ederiz, güle güle kullanın.

Sorun çözüldüğü için konu kilitlendi.