XDM'yi nasıl kullanıyorsunuz anlatabilir misiniz?
Tarayıcıdan bağlantıyı yakalamıyor ya da ben beceremedim.
Kullanımını tarif ederseniz sevinirim.
Yukarıda verdiğim linkten Linux Mint için olan deb uzantılı (
xdman_mint_ubuntu.deb) XDM'yi indirdim. İndirdiğim dosyayı çift tıklayarak kurdum. Kurulumun sonunda
Browser Integration penceresi geldi. Burada
Monitor Firefox sekmesine tıkladım.
Burada görülen aşağı ok şeklindeki ikonu Firefox penceresine sürükleyip bırakın veya Firefox adres çubuğuna
http://localhost:9614/xdmff.xpi yazıp entere basın. Firefox eklenti kurayım mı diye soracak. Eklentiyi kurun. Eklenti etkin olması için Firefox yeniden başlatılmalıdır.
Kullanımlarda XDM önce başlatılmalıdır. Firefox sonra başlatılmalıdır. XDM'yi önce başlatıyoruz ki linkleri takip etsin.
Çalışıyor mu diye kısa bir dosya indirmeyi denedim. Hemen XDM indirme penceresi ekrana geldi. Aynı zamanda Firefox indirme penceresi de geldi. Ben XDM ile indirdim. Diğerini çarpıya basarak kapattım.
XDM çalışırken sağ alt köşede, saatin yanında tray icon olarak gözüküyor. Sağ üst köşesindeki çarpıya basınca kapanıyor ama aslında arka planda çalışıyor. Çalıştığını tray icondan anlayabiliyoruz.
Ben de XDM'yi yeni kurdum bu kadar biliyorum.Tam olarak IDM kadar değil ama hiç yoktan iyidir. Sizlerin tavsiye edeceği download manager varsa denemek isterim.