[member=1]Ocean[/member]
1) Dosyalar arasında benzerlikler bulmaya çalışan bir program , benim örnek kodumda denediğim .txt' lerin içinde deneme amaçlı bir kaç satır string var. Sonuç olarak çıkan sayı :
1.txt 0,513514 2.txt 'nin 1.txt ye ne kadar yakın olduğunu belirtiyor, bu genelde 0 ile 1 arasında bir değer olarak geliyor. Değer ne kadar küçük yani 0'a yakın olursa o kadar similar'dır (benzerdir) diyoruz bu iki .txt birbirine. Daha sonra bir soy ağacı da oluşturulabiliyor evet.
2) Ben öncelikli olarak programı sizin de bulduğunuz complearn sitesinden arşivini indirip , ./configure - make - make install yollarını kullanarak indirmeyi denemiştim. Daha sonra buralarda hatalar alınca, buradan yardım alarak yükledim :
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1932.0 (Daha önce aldığım hata da burada.)
3) Bu kodu denedim :
ncd -b -g -t 1.txt 2.txt Ve şu sonucu aldım (GLib-CRITICAL erroru ile birlikte) :
ncd: geçersiz seçenek -- g Ben de -g yi çıkartarak şu şekilde denedim :
ncd -b -t 1.txt 2.txt Şu sonucu aldım (GLib-CRITICAL erroru ile birlikte) :
12bABBABA 0,411765 0,529412 0,529412
34BCBC34 0,500000 0,000000 0,529412
56CDDLALS 0,529412 0,529412 0,529412 Not: Matrix'in satır başlarındaki stringler , 1.txt deki benim doldurmuş olduğum satırlar. Muhtemelen 2.txt deki satırlar ile tek tek karşılaştırılarak benzerlik değerleri yazılıyor.
Bunun sonucunda masaüstünde "distmatrix.clb" diye bir dosya oluştu.
Daha sonra bu kodu denedim ;
maketree distmatrix.clb Ve şu sonucu aldım (GLib-CRITICAL erroru ile birlikte) :
Warning, averaging asymmetric matrix.
Starting search on matrix size 3. Bu şekilde kaldı ve bana herhangi bir sonuç da göstermedi ağaç olarak , ve işlem de tamamlanmadı.