Gönderen Konu: Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon ve Mate Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 34896 defa)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
3-4 haftaya kadar XFCE ve KDE sürüm  yayınlanır. Haliyle destek konusunda eksikler olduğu biraz daha beklemek gerek.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı muallim55

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 bit
LENOVO z370 dizüstüme Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 bit kurdum. Daha önceki deneyimlerim gibi hüsrana uğradım. Nedense 512mb ram harcamasına rağmen (8GB RAM) cayır cayır yanıyor. Oysa Win8 1,5GB ram harcadığı halde ısınmıyor. Artık şu Windowstan kurtulmak istiyorum. Lütfen yardım edin.

Çevrimdışı rutku

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
top komutunun çıktısı nedir ? Ayrıca laptop mode tools yada indicator-cpufreq kurdunuz mu ? Bende lenovo kullanıyorum ve 4gb da 800 mb kullanıyor aşağı yukarı. İşlemciyi ayarlamak içinse indicator-cpufreq programını kullanıyorum. Hiç sıkıntı çekmiyorum. Belki sorununuz sürücülerle alakalı durumda olabilir bir bakmak lazım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bu konuda sorunları içeren yazışmalar yapmayalım. Lütfen sorunlar için uygun bir forum bölümünde yeni bir konu açınız. Burası haberlerle ilgili forum alanıdır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı pomakemir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate
17 XFCE sürümünü indirip kursam sistemime ileride 17.1 e geçme şansım olur mu ?

Çevrimdışı Gray Hat Ninja

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Chakra
Linux'un güzelliklerinden bir tanesi bir sisteme bütün masaüstü ve pencere yöneticilerini kurabiliyor olmak.Bence sisteminize xfce kurun daha iyi olacaktır bu şekilde.Her masaüstü için ayrı iso kalıbı indirirsek ne olur internetimizin hızı değilmi ?
Back To Basics !

Çevrimdışı pomakemir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate
Linux'un güzelliklerinden bir tanesi bir sisteme bütün masaüstü ve pencere yöneticilerini kurabiliyor olmak.Bence sisteminize xfce kurun daha iyi olacaktır bu şekilde.Her masaüstü için ayrı iso kalıbı indirirsek ne olur internetimizin hızı değilmi ?
Nasıl yapabiliriz peki onu ?

Çevrimdışı Gray Hat Ninja

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Chakra
Terminali aç

Kod: [Seç]
sudo apt-get install xfce4veya
Kod: [Seç]
sudo apt-get install xubuntu-desktop
olabilir ?
Linux mintte ikisinden biri diye düşünüyorum.
Back To Basics !

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Güncelleştirme yöneticisinden 17.1'e yükselttiğimizde veri kaybı yaşar mıyız yani format atmış gibi mi oluruz? Verileri yedekleyelim mi? Bir de merak ettiğim Mint 17 uzun süre desteklenecek bir versiyondu. 17.1'e geçersek bu da uzun süre desteklenecek mi? Cevaplara şimdiden teşekkürler
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2015, 21:30:38 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Güncelleştirme yöneticisinden 17.1'e yükselttiğimizde veri kaybı yaşar mıyız yani format atmış gibi mi oluruz? Verileri yedekleyelim mi? Bir de merak ettiğim Mint 17 uzun süre desteklenecek bir versiyondu. 17.1'e geçersek bu da uzun süre desteklenecek mi? Cevaplara şimdiden teşekkürler
Güncelleştirme yöneticisinden yükseltme yaparsan, hiçbir veri kaybı yaşamazsın dlyalcin. Kaldığın yerden devam edersin. Formatla ilgisi yoktur yani. Elbette, Linux Mint 17.1 Rebecca da Ubuntu 14.04 LTS tabanlıdır, yani bir uzun süreli destek sürümüdür. 2019'a kadar desteklenecektir.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Teşekkürler fortran

Çevrimdışı meda

• Penguen
Şu an 30-60 dakika arasında batarya ile daha fazla kullanım ve Windows 8'den daha serin, daha sessiz bir sisteme sahibim.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2015, 23:42:18 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı meda

• Penguen
Mint 17.2 hakkında beklentilerimden birincisi: Güç yönetimi konusunda TLP gibi temel güç yönetim özellikleri ile arayüze sahip bir uygulama önyüklü gelse ya da yazılım merkezinden biz kursak fena olmazdı. İkincisi de masaüstünü KDE ve OSX kadar özelleştirilebilir olsa.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Şu an 30-60 dakika arasında batarya ile daha fazla kullanım ve Windows 8'den daha serin, daha sessiz bir sisteme sahibim.  Güç yönetimi konusunda TLP gibi temel güç yönetim özellikleri ile arayüze sahip bir uygulama önyüklü gelse ya da yazılım merkezinden biz kursak fena olmazdı.
Bu görüşünüzü comunnity.linuxmint.com adresine yazabilirsiniz. Buna benzer önerilerden sadece bir tanesi: http://community.linuxmint.com/idea/view/910
Diğer konunun dağılmaması için ikinci iletinizi de bu başlığa taşıdım.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2015, 15:57:10 Gönderen: karakartala »

Çevrimdışı Kıvanç

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 "Rebecca" - (64-bit)
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 2.4
  • Grafik Kartı: AMD Radeon™ HD 7800
  • İşlemci: AMD FX-8150
Merhaba ben neredeyse 3 aydır kullanıcıyım ama şu çekirdek şeysi bende 3-13.0-37 falandı bu konuyu görünce en üsttekini kurdum. Bunlar niçin otomatik kendi yükselmiyor ? bir de ben cinnamon'un kaçıncı versiyonunda olduğuma nereden bakabilirim ? belki de 2.4 bile yüklü değil bende