Gönderen Konu: [Çözüldü] USB Bellek Açılış ve Bağlama Sorunu  (Okunma sayısı 16010 defa)

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
Ynt: USB Bellek Açılış ve Bağlama Sorunu
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2014, 18:34:01 »
Windows ortamında onarmayı denedim ama "Sorun Bulunamadı" bildirimini verdi, ilginç olan durum LMDE'ında herhangi bir hata vermiyor ve kalem bellekler normal olarak çalışıyor, ama Cinnamon'da hata veriyor ve yavaş çalışıyor.
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2014, 19:40:40 »
Açılış günlüğüne bakalım bir de.

Kod: [Seç]
cat /var/log/boot.log
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #17 : 30 Kasım 2014, 19:55:36 »
aspire@aspire-V3-571G ~/Desktop $ cat /var/log/boot.log
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 1: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 2: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 3: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 4: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 1: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 2: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 3: ignoring bad line starting with 'set'
libkmod: ERROR ../libkmod/libkmod-config.c:686 kmod_config_parse: /etc/modprobe.d/i8k.conf line 4: ignoring bad line starting with 'set'
 * Stopping Read required files in advance                                     [ OK ]
 * Starting Mount filesystems on boot                                          [ OK ]
 * Starting Populate /dev filesystem                                           [ OK ]
 * Starting Populate and link to /run filesystem                               [ OK ]
 * Stopping Populate /dev filesystem                                           [ OK ]
 * Stopping Populate and link to /run filesystem                               [ OK ]
 * Stopping Track if upstart is running in a container                         [ OK ]
 * Starting Initialize or finalize resolvconf                                  [ OK ]
 * Starting set console keymap                                                 [ OK ]
 * Starting Signal sysvinit that virtual filesystems are mounted               [ OK ]
 * Starting Signal sysvinit that virtual filesystems are mounted               [ OK ]
 * Starting Bridge udev events into upstart                                    [ OK ]
 * Starting Signal sysvinit that remote filesystems are mounted                [ OK ]
 * Starting device node and kernel event manager                               [ OK ]
 * Starting load modules from /etc/modules                                     [ OK ]
 * Starting cold plug devices                                                  [ OK ]
 * Starting log initial device creation                                        [ OK ]
 * Stopping set console keymap                                                 [ OK ]
 * Stopping load modules from /etc/modules                                     [ OK ]
 * Starting Uncomplicated firewall                                             [ OK ]
 * Starting configure network device security                                  [ OK ]
 * Starting configure network device                                           [ OK ]
 * Starting configure network device security                                  [ OK ]
 * Starting Mount network filesystems                                          [ OK ]
 * Stopping Mount network filesystems                                          [ OK ]
 * Starting configure network device                                           [ OK ]
 * Starting Bridge socket events into upstart                                  [ OK ]
 * Starting Signal sysvinit that the rootfs is mounted                         [ OK ]
 * Starting Clean /tmp directory                                               [ OK ]
 * Stopping Clean /tmp directory                                               [ OK ]
 * Stopping Read required files in advance (for other mountpoints)             [ OK ]
 * Starting Signal sysvinit that local filesystems are mounted                 [ OK ]
 * Starting SMB/CIFS File Server                                               [ OK ]
 * Stopping Mount filesystems on boot                                          [ OK ]
 * Starting Flush boot log to disk                                             [ OK ]
 * Starting flush early job output to logs                                     [ OK ]
 * Stopping Failsafe Boot Delay                                                [ OK ]
 * Starting System V initialisation compatibility                              [ OK ]
 * Starting Enabling additional executable binary formats                      [ OK ]
 * Stopping Flush boot log to disk                                             [ OK ]
 * Stopping flush early job output to logs                                     [ OK ]
 * Starting Bridge file events into upstart                                    [ OK ]
 * Starting D-Bus system message bus                                           [ OK ]
 * Starting thermal daemon                                                     [ OK ]
 * Starting modem connection manager                                           [ OK ]
 * Starting bluetooth daemon                                                   [ OK ]
 * Stopping cold plug devices                                                  [ OK ]
 * Stopping log initial device creation                                        [ OK ]
 * Starting enable remaining boot-time encrypted block devices                 [ OK ]
 * Starting save udev log and update rules                                     [ OK ]
 * Starting configure virtual network devices                                  [ OK ]
 * Stopping save udev log and update rules                                     [ OK ]
 * VirtualBox Additions disabled, not in a Virtual Machine
 * Starting SystemD login management service                                   [ OK ]
 * Starting mDNS/DNS-SD daemon                                                 [ OK ]
 * Starting Reload cups, upon starting avahi-daemon to make sure remote queues are populated                                                                   [ OK ]
 * Stopping Reload cups, upon starting avahi-daemon to make sure remote queues are populated                                                                   [ OK ]
 * Starting network connection manager                                         [ OK ]
 * Starting system logging daemon                                              [ OK ]
 * Setting sensors limits                                                      [ OK ]
 * Starting SMB/CIFS File and Active Directory Server                          [ OK ]
 * Starting SMB/CIFS File and Active Directory Server                          [fail]
 * Setting up X socket directories...                                          [ OK ]
 * Stopping System V initialisation compatibility                              [ OK ]
 * Starting System V runlevel compatibility                                    [ OK ]
 * Starting Restore Sound Card State                                           [ OK ]
 * Starting anac(h)ronistic cron                                               [ OK ]
 * Starting save kernel messages                                               [ OK ]
 * Starting Initializes zram swaping                                           [ OK ]
 * Starting regular background program processing daemon                       [ OK ]
 * Stopping save kernel messages                                               [ OK ]
 * Stopping Restore Sound Card State                                           [ OK ]
 * Starting MDM Display Manager                                                [ OK ]
 * Starting CPU interrupts balancing daemon                                    [ OK ]
 * Stopping Send an event to indicate plymouth is up                           [ OK ]
 * Starting cups-browsed - Bonjour remote printer browsing daemon              [ OK ]
 * Stopping Hyper-V KVP Protocol Daemon                                        [ OK ]
 * Stopping anac(h)ronistic cron                                               [ OK ]
 * Stopping Hyper-V VSS Protocol Daemon                                        [ OK ]
 * Stopping Hyper-V File Copy Protocol Daemon                                  [ OK ]
 * Stopping Restore Sound Card State                                           [ OK ]

Çıktılarda anormal bir durum var mı hocam ?
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2014, 11:52:09 Gönderen: Çağrı07 »
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #18 : 02 Aralık 2014, 23:14:48 »
Şimdi dikkat ettim de normal hızda izin istemeden dosya alabiliyormuşum, ancak dosya gönderirken root olmamı istiyor ve yavaş yolluyor

Not: Artık açılışta bir problem olduğunu bildirmiyor.
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #19 : 02 Aralık 2014, 23:24:53 »
Grub önyükleyiciyi yeniden yüklerken, önyükleyici bu USB belleğe de yüklenmiş olabilir. Bu sebeple önceki mesajda belirtilen biçimde USB belleği sıfırlamayı deneyiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #20 : 02 Aralık 2014, 23:30:57 »
Tam olarak anlamadım ? hocam ben zaten usb bellekle Linux'u kullanmıyorum ? Ayrıca sadece bir usb'de değil birçok usb'de aynı hataları alıyorum ?
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2014, 23:43:51 Gönderen: Çağrı07 »
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #21 : 02 Aralık 2014, 23:43:09 »
Grub harddiskle birlikte USB belleğe de yüklenmiş olabilir. USB bellek açılışta ilk sıradaysa siz aslında USB belleğe kurulu grub ile sistemi başlatıyor olabilirsiniz. Bu da USB belleğin bağlanmasına sebep oluyor olabilir. Sistem açılırken zaten bağlı olduğu için bir hata oluşma ihtimali var. Bu durumda sistemi çalışan USB ile açıp açmamanız önemli olmayacaktır. USB belleği sıfırlamayı deneyiniz.

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #22 : 02 Aralık 2014, 23:46:24 »
Grup ekranında veya UEFI bios ekranında usb üst sırada değil
Bios'ta ilk sırada ubuntu sonra Windows Boot Manager var
Grup ekranında ilk sırada Linux Mint Cinnamon sonra Windows boot manager sonrasında LMDE ve Cinnamon ile LMDE'nin seçenekleri var ?
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #23 : 02 Aralık 2014, 23:49:30 »
Siz BIOS menüsündeki sıralamadan bahsediyorsunuz büyük ihtimalle. Ama BIOS/EFI seçenekleri altında USB bellek ilk başlatılacak aygıt seçilmiş olabilir. USB belleği sıfırlamamak için bir sebep mi var?

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #24 : 02 Aralık 2014, 23:54:52 »
Tam olarak problemi anlamadım, arkadaşlar usb'nin sıfırlanması için gparted'da msdos'u seçip formatlamam gerektiği gibi bir tabir kullandılar ve gparted'da onuda bulamadım  :( onun yerine onartmayı denedim o da olmadı  :( Usb sıfırlansa kaybedeceğim tek şey live Linux olur onuda zaten harici diskten yüklerim  :)
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #25 : 02 Aralık 2014, 23:59:12 »
USB bellekde herhangi bir veri yoksa ya da veriyi yedekledikten sonra burada anlatıldığı biçimde disk bölümlemesini sıfırlayıp Diskler aracı ile yeniden biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #26 : 03 Aralık 2014, 16:39:06 »
Verilen linkteki çözüm yolunu denedim hatta bilgisayarı kapatıp açtım ve usb'lerim bağlanmadı bende biçimlendirdim ve sonuç hala aynı root olmamı istiyor.
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #27 : 03 Aralık 2014, 21:22:53 »
Burdaki konuda USB belleğin "/media/usb0" dizinine bağlamaya çalışıldığına dair bir paylaşımda bulunmuşsunuz. Sanırım sorun USB belleğin /media dizini altına bağlanmasından kaynaklanıyor. USB belleğinizi çıkartıp aşağıdaki komut ile "/media/usb0" dizinini siliniz.

sudo rm -rf /media/usb0
/media dizini altında kullanıcınız için tanımlı bir dizin mevcuttur, aşağıdaki komut ile bu dizin altına /usb0 isimli bir dizin oluşturunuz.

sudo mkdir /media/$USER/usb0
Aşağıdaki komut ile gerekli izinleri veriniz.

sudo chown $USER /media/$USER/usb0

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
« Yanıtla #28 : 04 Aralık 2014, 16:55:55 »
Hocam usb1 olarak algıladı ve bağlanamadı hatasını verdi, dosya yollarken erişim iznimin olmadığını söyledi ve bende yönetici olarak açtım ve hala yavaş çalışıyor
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #29 : 04 Aralık 2014, 17:09:56 »
Aşağıdaki komutların çıktılarını paylaşınız.

dpkg -l | egrep 'udisks|usbmount'
cat /etc/udev/rules.d/99-udisks2.rules

USB aygıt ile ilgili açılan diğer konuyu birleştirdim.