Gönderen Konu: Linux 17.1 Mint Cinnamon  (Okunma sayısı 5443 defa)

Çevrimdışı NoM4D

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 17.1
Linux 17.1 Mint Cinnamon
« : 18 Aralık 2014, 02:07:34 »
Herkese merhaba arkadaşlar. Benim gibi 17 yıldır windows kullanan biri en sonunda linuxa başlamaya karar verdim. Aslında daha önceleri backtrack ve kali ile biraz haşırneşirliğim vardı ama bu tamamen nette bulanan bir kaç terminal komutundan ibaret.Benim sormak istediğim birkaç sorum var bilgileri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Biliyorsunuz kali linux gibi sistemler pentestler için tasarlanmış. Amam ben dual sistem kullanmak istemiyorum açıkcası Ms tun kapitalistliğinden  de sıkıldım. Kali ve backtrack üzerinde ki bazı yazılımlar çok işime yarıyor yanlış anlaşılmasın hacker olma gibi bir derdim yok . Orada bulunan bazı pentestlerin Minte yüklenmesi olayı ile igli olarak sormak istiyordum.Böylece dual boot kullanmamış olurum yavaş yavaş da linux geçiş yaparım diye tahmin ediyorum. Okulda öğrenci yurdundan internet çekiyorum ama bu internet surekli olmuyor. Aircrack gibi pentestlerin Minte yüklenmesi mümkün müdür. Çok karışık olur mu ? Kafamda bazı sorunlar var yani hem linuxun yeni sürümlerini hemde pentestleri bir arada kullanma durumum mümkünmüdür ?
Aklın ve Zakanın yetmediği Yerde Küfür Tılsımlı bir Kılıç olur AHMAK' lar için.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux 17.1 Mint Cinnamon
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2014, 03:03:16 »
Merhaba,

Kali / Backtrack ve Linux Mint'i dual boot olarak beraber kullanabilirsiniz. Kali üzerinde kullanılan araçların neredeyse tamamı diğer Linux dağıtımlar üzerinde de kurulup kullanılabilir. Ancak Aircrack veya benzeri uygulamalarla, başkalarının şifrelerini kırma, ele geçirme istem dışı illegal yöntemlerle kullanma bizim görüş ve felsefemize aykırı olduğundan dolayı bu forumda kesinlikle yardım ve destek verilmemektedir. Bakınız : Forum Kuralları
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı NoM4D

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2014, 12:02:12 »
yardım desteğini zaten ilgili sistemlerin forumlarında veriyor ben kullanmak istediğimde diye sordum. Tümünü bir arada kullanmak istiyorum zaten MS bir anda bırakamam hem Ms hem Mint hemde penstest sistemini ayrı ayrı kullanmak istemiyorum.

Çevrimdışı NoM4D

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2014, 12:04:26 »
Merhaba,

Kali / Backtrack ve Linux Mint'i dual boot olarak beraber kullanabilirsiniz. Kali üzerinde kullanılan araçların neredeyse tamamı diğer Linux dağıtımlar üzerinde de kurulup kullanılabilir. Ancak Aircrack veya benzeri uygulamalarla, başkalarının şifrelerini kırma, ele geçirme istem dışı illegal yöntemlerle kullanma bizim görüş ve felsefemize aykırı olduğundan dolayı bu forumda kesinlikle yardım ve destek verilmemektedir. Bakınız : Forum Kuralları
Şuan Mint VMare kalıbının indirdim 17.1 cinnamon dağıtım. Ama girişte osbox ( site adı vermek istemedim) kullanıcı adı ve şifresi var bunu tamamen kaldırıp yeni kullanıcı adı ve şifre nasıl oluşturabilirim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2014, 12:14:27 »
Resmi ISO kalıplarını indirip Wmvare ya da Virtualbox ortamında kurulum yapınız. İndirdiğiniz sitedeki kalıplar resmi değildir, ilgili site tarafından zararlı bir şeylerin eklenmiş olup olmadığını bilemezsiniz. Bahsettiğiniz sitede kullanıcı adı ve şifresine erişebilirsiniz, bu konuda maalesef biz destek veremeyiz. Kullanıcı adı ve şifresi eklenmesi bile halihazırda şüpheli bir durum, kendi adıma bu tip hazır sanal ortamların kesinlikle kuralmamasını tavsiye ederim.

« Son Düzenleme: 18 Aralık 2014, 12:17:15 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı NoM4D

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2014, 12:28:06 »
Tavsiyen için teşekkur ederim.Hemen siliyorum. Her defasında kurulum yapmak istemiyorum.Orjinal iso kalıbı ile kurmak istediğimizde vmware imajı alma imkanımız var mıdır. Bununla ilgili bir bilginiz varmıdır ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2014, 13:02:02 »
Kurulum sırasında disk kalıbı ile ilgili seçeneklerden .vdi olanı seçmeyi deneyebilirsiniz. Zaten bahsettiğiniz dosya da .vdi uzantılıymış. Kurulum sonrası oluşturulan bu vdi disk kalıbını istediğiniz ortamda disk olarak ekleyerek kullanabilirsiniz. Ek olarak Virtualbox'da dışa aktarma (export) özelliği mevcut, Wmvare kullanmadığım için var olup olmadığını bilmiyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı NoM4D

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 18 Aralık 2014, 16:17:11 »
teşekkürler.