Gönderen Konu: Bu bağlantı güvenilir değil  (Okunma sayısı 4946 defa)

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Bu bağlantı güvenilir değil
« : 19 Aralık 2014, 10:41:00 »
Dün virüs bulunan win-7 ültimate yüklü bilgisayarıma tamamen formatlıyarak tek başına cinnamon 17.1 yükledim. Bir kaç saat gezindim harşey yolunda idi. Bugün borç sorgulama için gediz elektrik sayfasına girdim, ancak bağlantının güvenli olmadığını belirterek sayfayı sorgulamayı yapmadı. Ayrıca istenmeyen birkaç sayfanın da açıldığını gördüm. (Windows işletim sistemindeki gibi)

(hata ile ilgili) Teknik ayrıntılar bölümünde

online.gedizedas.com geçersiz bir güvenlik onay belgesi kullanıyor. Onay belgesine güvenilmiyor çünkü dağıtıcı zinciri tanımlanmamış. (Hata kodu: sec_error_unknown_issuer)

bunlar yazıyor.

Diğer bağlantılarımda buna şahit olmasamda diğer istenmeyen sayfaların açılması can sıkıcı.
Öneriniz nedir? Daha yeni kurulum iken tekrar kurmak mı? yoksa Gediz Elektrik sayfasında mı bir problem mevcut?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Bu bağlantı güvenilir değil
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2014, 10:59:25 »
Tarayıcı kapalı olduğu halde aşağıdaki komut ile Firefox ayarlarını sıfırlamayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
rm -rf ~/.mozilla
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2014, 19:00:44 »
Hocam ayarlar sıfırlandı, ancak gediz elektrik sorgulama sayfasında ikaz değişmedi, diğer sayfalarda bir sıkıntı yok. Sanırım sorun Gediz Elektrik dağıtım şirketinde .

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2014, 20:04:04 »
Bahsettiğiniz sitenin SSL sertifikasında sorun olabilir veya SSL sertifikasının süresi bitmiş olabilir bu sebeple bu hatayı alıyorsunuz. Sizden kaynaklanan bir sorun değil kısacası.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2014, 21:25:02 »
teşekkürler.

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 20 Aralık 2014, 21:38:31 »
Maalesef, Gediz Elektrik ile birlikte diğer sayfalarda da arka planda, alibaba, oyun, piyango siteleri açılmaya devam ediyor.  Üstelik makinadaki Cinnamon 17.1 32 bit sürümünü kaldırıp sıfırdan, harddiski silerek tek başına 17.1 64 bit kurduğum halde bunlar oluyor. Oysaki 2 yıldır kullandığım cinnamon 17 64 bit sürümde hiç bir sıkıntım olmamıştı. Sanırım yeniden cinnamon 17 kuracağım, çünki ADB gibi eklentilerle bu sayfaları engellemek sistemimi yavaşlatıp, kaliteyi bozmakta.