Gönderen Konu: [Çözüldü] Terminal Sorunu  (Okunma sayısı 3522 defa)

Çevrimdışı eray67

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Mate 17.1 Rebecca x64
[Çözüldü] Terminal Sorunu
« : 19 Aralık 2014, 22:55:31 »
terminalde bi kod çalıştırmam gerektiğinde kodu yazıyorum şifre soruyor bu sefer yönetici olarak çalıştırıyorum terminali  kod çalışmıyor  5-6 kodda başıma geldi

Fan sesi içinde ati sürücülerimi kurdum ama ben inteli aktif ettim fan sıcak üflemiyor soğuk üflüyor ama kafa ağrıtıyor biraz varmı çözümü bazen 30 dk çalışıyo sonra duruyo halbuki sadece chrome  açık sonra yine başlıyor çalışmaya ara ara
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2014, 00:01:53 Gönderen: eray67 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Terminal Sorunu
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2014, 23:11:39 »
[member=1038]eray67[/member], lütfen açtığınız konularda daha fazla ayrıntı belirtiniz. Uçbirimle ilgili ne yaptığınızı ve neden hata aldığınızı anlamadım. Hangi komutu çalıştırıyorsunuz ve hata alıyorsunuz mesela?  Ek olarak aynı başlıkta birden fazla konunun çözümünü yapmıyoruz, bu sebeple bu konuda uçbirimle ilgili sorun hakkında konuşalım ve fan sesi ile ilgili aşağıdaki komutun çıktısını paylaşarak yeni bir konu açmanızı isteyelim.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
Not: Konu başlığı değiştirildi ve konu daha uygun bir forum bölümüne taşındı.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı eray67

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Mate 17.1 Rebecca x64
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2014, 23:58:28 »
kusura bakmayın yeniyim hocam kodla ilgili sıkıntıyı çözdüm

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2014, 00:06:27 »
Mate masaüstünde gedit yerine pluma yazmalısınız çünkü. Gedit, Cinnaon, Gnome ve Unity gibi masaüstleri ile varsayılan olarak gelen bir metin düzenleyici. Pluma ise Mate masaüstünün metin düzenleyicisi. Bunun gibi KDE masaüstünün de kate isminde bir metin düzenleyicisi mevcut.

sudo pluma /etc/default/grub
Yukarıdaki komut ile şunu demek istiyorsunuz; "/etc/default/grub" hedefindeki dosyayı "pluma" metin düzenleyici ile "yönetici hakları"nı kullanarak aç.

Yine bunun gibi Cinnamon masaüstü Nemo dosya yöneticisini kullanır, Mate masaüstü ise Caja dosya yöneticisini.

sudo nemo /usr/share/themes
Yukarıdaki komut şunu demek istiyor; "/usr/share/themes" hedefindeki dizini "nemo" dosya yöneticisi ile "yönetici hakları"nı kullanarak aç.

Bunu Mate masaüstüne uyarlarsak;

sudo caja /usr/share/themes
"/usr/share/themes" hedefindeki dizini "caja" dosya yöneticisi ile "yönetici hakları"nı kullanarak açmış olacağız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]