farklı sorularım var ama tek baslık altında soracagım
1_ 2 gb ram var laptopum da cinnamon kullanmam için yeterlimidir
bazen çok işlem yapınca çok klasor açıp kapatınca açtığım klasorler geç kapanıyor bunun nedeni nedir
sistemde cinnamon yüklü laptop a agır mı geliyor acaba yoksa baska bir nedeni varmıdır
linux kullanıyoruz sistemimiz özgür ancak internettede özgür olmak için tarayıcı ve mail adresi saglayıcıları önerileri istiyorum
mail saglayıcıları, tarayıcılar arama motorlarını takip ettiklerini izlediklerini biliyoruz
2_ mail saglayıcısı hangisini önerirsiniz güvenlik acısından mail adreslerini takip ettiklerini duymustum gmail outlook gibi...
@linuxmail.org sağlayıcısını buldum uygun mudur güvenle kullanabirmiyim gmail ve outlook ... gibi izlenilir mi .virus blasabilir mi virus ile hesabımı elegeçirebililer mi , korunaklı mıdır gmail outlook gibi
stabilmidir outlook ve g mail deki ihtiyaçlarımı karsılar mı yeterlimidir kısaca verimli kullanabilir miyim bana gmail ve outlook u aratır mı yada sizin mail saglayıcısı öneriniz nedir
3_ tarayıcı konusunda da aynı soruyu sormak istiyorum güvenli takip edilemeyecek tarayıcı ve arama motoru önerisinde bulunurmusunuz
tor browser adlı tarayıcıyı buldum güvenle kullanabilirmiyim tor hakkında arastırma yaptım ve zararlı oldugunu ögrendim peki ben tor agı ile derinlere inmeden dolasşsam bana zararı olur mu sizin tarayıcı öneriniz nedir (özgür ve izlenemeyen )
duckduckgo diye arama motoru buldum bu arama motorunu güvenle kullanabilirmiyim stabilmidir yeterlimidir
google aratır mı bana google dan farkı nedir mesela aradığım bir sayfasyı duckduckgo da da bulabilirmiyim yoksa sadece google a özel sayfalar varmıdır duckduckgo da bulamayacagım
sizin arama motoru öneriniz nedir (özgür ve izlenemeyen )
4_ yeni bir vurus yazılmıs linux bilgisayarlar için () bu virus için ne önlem almalıyız antivirus program varmıdır (linux viruslerini temizlemek için ) yoksa sistem güncel oldugu sürece sorun yok mu
5_internette gizlenmek için vpn yeterlimidir linux için vpn programı varmıdır (bu soru biraz konu dısı olmus olabilir )
kısacası benim amacım internet tede özgür olmak windows tan kurtulduk sükürler olsun simdi sıra internet tarayıcı arama motoru ve mail adresinde
biraz uzun oldu kusura bakmayın
ben inanıyorum sadece ben değil birçok kişi bizim sorularımız ve sizin cevaplarınızdan faydalanacaktır....