Gönderen Konu: güvenlik hakkında  (Okunma sayısı 6184 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
güvenlik hakkında
« : 23 Aralık 2014, 10:41:35 »
linux kullanıyoruz sistemimiz özgür ancak internettede  özgür olmak için tarayıcı ve mail adresi saglayıcıları önerileri  istiyorum
  mail saglayıcıları, tarayıcılar arama motorlarını takip ettiklerini izlediklerini biliyoruz

1   mail saglayıcısı hangisini önerirsiniz  güvenlik acısından  mail adreslerini takip ettiklerini duymustum gmail outlook gibi...
   @linuxmail.org  sağlayıcısını buldum  uygun mudur güvenle kullanabirmiyim gmail ve  outlook ... gibi izlenilir mi  .virus blasabilir mi virus ile hesabımı elegeçirebililer mi , korunaklı mıdır  gmail outlook gibi
 stabilmidir   outlook ve g mail deki  ihtiyaçlarımı karsılar mı yeterlimidir kısaca verimli  kullanabilir miyim  bana gmail ve outlook u aratır mı  yada sizin mail saglayıcısı öneriniz nedir

2   tarayıcı konusunda da aynı soruyu sormak istiyorum güvenli takip edilemeyecek tarayıcı ve arama motoru önerisinde bulunurmusunuz
 tor browser adlı tarayıcıyı buldum  güvenle kullanabilirmiyim tor hakkında arastırma yaptım ve zararlı oldugunu ögrendim peki ben tor agı ile derinlere inmeden dolasşsam bana zararı olur mu   sizin tarayıcı öneriniz nedir  (özgür ve izlenemeyen )

duckduckgo diye arama motoru buldum bu arama motorunu güvenle kullanabilirmiyim stabilmidir yeterlimidir
google aratır mı bana  google dan farkı nedir mesela aradığım bir sayfasyı duckduckgo da da bulabilirmiyim yoksa   sadece google a özel sayfalar varmıdır duckduckgo da bulamayacagım
sizin arama motoru  öneriniz nedir  (özgür ve izlenemeyen )

kısacası benim amacım internet tede  özgür olmak windows tan kurtulduk sükürler olsun simdi sıra internet tarayıcı arama motoru ve mail adresinde
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: güvenlik hakkında
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2014, 11:07:48 »
Bir başlıkta bir konu için konuşmak en mantıklısı olur aksi halde konular ve çözümler karışır.

İnternete çıktığınız anda emin olun birisi izler çözümü yok. İzleme oranını düşürmek içinse Tor kullanın.  Mail içinse Thunderbird en çok kullanılan özgür yazılımdır dolayısıyla açığı varsa da en çabuk hatası kapatılan yazılımdır.

Bizim tarafta yani Linux'ta miyonlarca kişinin gözünden bir şey kaçamaz. Güncel kaldığınız sürece herhangi bir sıkıntı olmaz . Her sistemde olduğu gibi güvenlik için güncel kalmak esastır.  Paranoya yapmaya gerek yok.  ;D Mint keyfini çıkarın.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2014, 11:14:03 »
Bir başlıkta bir konu için konuşmak en mantıklısı olur aksi halde konular ve çözümler karışır.

İnternete çıktığınız anda emin olun birisi izler çözümü yok. İzleme oranını düşürmek içinse Tor kullanın.  Mail içinse Thunderbird en çok kullanılan özgür yazılımdır dolayısıyla açığı varsa da en çabuk hatası kapatılan yazılımdır.

Bizim tarafta yani Linux'ta miyonlarca kişinin gözünden bir şey kaçamaz. Güncel kaldığınız sürece herhangi bir sıkıntı olmaz . Her sistemde olduğu gibi güvenlik için güncel kalmak esastır.  Paranoya yapmaya gerek yok.  ;D Mint keyfini çıkarın.

peki thunderbird  ile aldıgım yeni bir hesap beni güvede tutar mı izleme oranı düşer mi ve gmail, outlook daki  htiyaçlarımı karsılamaya yeter mi kısaca verimli  kullanabilir miyim  bana gmail ve outlook u aratır mı

peki   @linuxmail.org  bunu kullanıyor musunuz     @linuxmail.org mu thunderbird mi neden
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2014, 13:44:03 »
Gmail, Yandex, Yahoo, Hotmail ... gibi hesapları rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. IMAP veya POP3 özelliklerini destekliyor zaten. Kullanın, özelliklerini iyice araştırın bir o kadar özelleştirme imkanı sağlar. RSS ve Blog takibini rahatlıkla yapabilirsiniz.  Eksikliğini hissettiğiniz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırız.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2014, 13:47:42 »
Gmail, Yandex, Yahoo, Hotmail ... gibi hesapları rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. IMAP veya POP3 özelliklerini destekliyor zaten. Kullanın, özelliklerini iyice araştırın bir o kadar özelleştirme imkanı sağlar. RSS ve Blog takibini rahatlıkla yapabilirsiniz.  Eksikliğini hissettiğiniz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırız.

ben yanlıs sordum galiba benim amacım thunderbird de gmail outlook.. gibi hesapları açmak değil
amacım farklı mail sağlayıcılarını kullanmak linuxmail.org ... gibi veya thunderbird in kendi mail sağlayıcısı varsa onu kullanmak istiyorum
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2014, 14:01:54 »
Thunderbird ilk açılışta alabileceğiniz 2 tane hesap soruyordu. Küçük pencereyi görmüşşünüzdür.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2014, 14:10:32 »
Thunderbird ilk açılışta alabileceğiniz 2 tane hesap soruyordu. Küçük pencereyi görmüşşünüzdür.

evet gördüm
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2015, 15:48:57 »
Ağ ( Network ) yapılandırması ile ilgili araştırma yapılması gerektiğini düşünüyorum.Tecmint güzel bir site buradan başlanabilir.

http://www.tecmint.com/linux-network-configuration-and-troubleshooting-commands/
GNU Emacs :)