Gönderen Konu: linux başlangıçta otomatik java programı çalıştırmak  (Okunma sayısı 4974 defa)

Çevrimdışı Javadeveloper06

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Yok
  • Dağıtım: hiçbiri
Merhaba arkadaşlar,
ben java ile bir yazılım geliştirdim ve bu yazılımı tam ekran olarak linux başladığı zaman başlatılsın istiyorum.Yani herhangi bir masaüstü olmasın,herhangi bir şifre giriş yeride olmasın , direk olarak benim javada yazdığım program full ekran olarak kullacıya gözüksün istiyorum.amacım java ile masaüstü ortamı tarzı ufak bir şeyler denemek (kde gibi felan.)
(içine ufak bir menü hesap makinesi felan koydum.)

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
Ynt: linux başlangıçta otomatik java programı çalıştırmak
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2015, 15:32:35 »
Merhaba arkadaşlar,
ben java ile bir yazılım geliştirdim ve bu yazılımı tam ekran olarak linux başladığı zaman başlatılsın istiyorum.Yani herhangi bir masaüstü olmasın,herhangi bir şifre giriş yeride olmasın , direk olarak benim javada yazdığım program full ekran olarak kullacıya gözüksün istiyorum.amacım java ile masaüstü ortamı tarzı ufak bir şeyler denemek (kde gibi felan.)
(içine ufak bir menü hesap makinesi felan koydum.)

Merhaba Linux Mint 17 KDE masaüstü ortamında Sistem ayarları > Başlatma ve Kapatma > Otomatik Başlat bölümünde Uygulama Ekle ve Betik ekle var.Sanıyorum buradan bir program veya betik açılışta ekrana gelecek şekilde ayarlanabilir.Bu GUI'nin açılmasından sonra programın başlatılması ile ilgilidir.Senin dediğin için sanıyorum yine GUI'nin yer aldığı tty ortamı gerekecektir.Yaptığın uygulama grafik yapısına sahipse de GUI'nin olduğu tty ortamında çalışabilir diye düşünüyorum.Teşekkürler.

Ayrıca How to make a desktop environment in Linux diye arama yapabilirsiniz.

Örnek site : http://www.maketecheasier.com/easily-create-a-custom-lightweight-desktop-environment/
                  http://apcmag.com/create-totally-custom-linux-desktop.htm
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2015, 10:06:16 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)