Gönderen Konu: Linux Minecraft Kurulum Rehberi  (Okunma sayısı 5902 defa)

Çevrimdışı WhiteH4cker

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Cinnamon 32Bit
Linux Minecraft Kurulum Rehberi
« : 06 Ocak 2015, 20:19:47 »
Bilmeyen arkadaşlar için Minecraft kurulumunu anlatacağım.

Öncelikle Minecraft'ın resmi sitesi olan minecraft.net sitesinden hesabımızla giriş yapıyoruz. Anasayfada sağ tarafta Get Minecraft butonuna tıklıyoruz. 85kb boyutundaki .jar uzantılı dosyayı indiriyoruz. Dosya inince sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz. İzinler sekmesiydi yanlış hatırlamıyorsam oradan Bir program gibi çalıştırmaya izin ver'i işaretliyoruz, dosyayı açacak olan ana programı Java olarak ayarlıyoruz. Çift tıklayıp açıyoruz ve gerisi zaten oyuna giriş. İyi oyunlar :)

NOT: Oyunu oynayabilmeniz için grafik kartınızın sürücüsünün yüklü olması gerekmektedir. Dx 9 ve üstü tüm ekran kartlarıyla oynayabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2015, 00:58:45 Gönderen: WhiteH4cker »

Çevrimdışı Broadwell

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 (Rebecca) / 64 Bit / Cinnamon
Ynt: Linux Minecraft Kurulum Rehberi
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2015, 13:55:12 »
Bunu Wine ile mi çalıştırıyoruz yoksa Java olduğu için doğrudan Mint'te çalışabiliyor mu ?  Doğrudan çalışıyorsa neden DX9 istiyor anlamadım .
FOXCONN H55MXV, Intel Core i5-750 x4 @2.60 GHz , Sapphire Radeon HD 4650 1GB PCI-e HDMI , 4 GB DDR3 RAM.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2015, 15:12:04 »
Wine ile değil normal bir şekilde çalıştırıyorsunuz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2015, 22:17:50 »
Bunu Wine ile mi çalıştırıyoruz yoksa Java olduğu için doğrudan Mint'te çalışabiliyor mu ?  Doğrudan çalışıyorsa neden DX9 istiyor anlamadım .
Galiba orada yanlışlık yapılmış. Minecraft için OpenGL 2.1 destekli bir kart gerek.