Gönderen Konu: [Çözüldü]Linux Mint 17.1 Güncelleme Sonrası Panel Kaybolması  (Okunma sayısı 3302 defa)

Çevrimdışı lycan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LinuxMint 17.1(Rebecca)
Öncelikle herkese merhabalar, Linux'a ciddi anlamda merak sarmış ve windowsun server sürümlerinden dahil sıkılmış bir Yazılım firmasında çalışan Bilgisayar teknikeriyim. 1 aydır arkadaşımın tavsiyesi ile Linux yolculuğuma Ubuntu ile başladım, fakat zamanla bir çok Linux dağıtımını kullanmakla beraber aralarında en stabil bulduğum Linux Mint'i ve  bu yardımsever forumu tercih ettim.

Linux'da yeni olmamla beraber, Dr.Mithat Uysal'ın Linux adlı kitabını 3 günde okudum ve makinemde bazı şeyleri uygulayarakdan bi kaç şey öğrendim. Fakat hertürlü bilginin o kitapda değilde sizin gibi deneme yanılma yöntemi ya da bir arızanın başınıza geldiği an çözüm arandığı bu süreçle tecrübe sahibi olmuş insanlardan yardım almak beni çok mutlu eder.

İki konu açmadan bu konudan iki soru sormak istiyorum

Öncelikle Ubuntu, Opensuse, Linux Mint sürümlerinde Ralink rt3090 kablosuz ağ aygıtım çalışmakta fakat airmon-ng komutunun çıktısında "chipset'i unkown" yazmakta.
Fakat Kali Linux'da  ise çipseti görmekte ve "wash-i" komutuyla wireless kartının gerçek anlamda çalıştığını farkettim. Fakat Linux Mint'de bunu nasıl sağlarım? Rt3090 kablosuz ağ sürücüsünü nasıl güncellerim? (Aynı problemim ofisteki wireless kartı intel5090  dizüstümde de var.)

İkinci sorum ise LinuxMint 17.1 Rebacca sürümünü kurulumunu başarılı bi şekilde bitirip, işletim sistemi açıldığında mintupdate güncelleştirmesi ardından diğer gelen güncelleştirmeleri yüklüyorum ve aşağıdaki panel'i kaybediyorum. Malesef çözüm aramama rağmen bulamadım yada yanlış teknikler uyguladım. Şu an güncelleme Yöneticisinde mintupdate yazıyor ve ben yüklemeye korkuyorum. Bu bir hata (bug) mıdır yoksa ben mi yanlış paketler yüklüyorum. Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.

Düzenleme Konu başlığı, imla ve Türkçe karşılıklar.
Driver => Sürücü
Wireless => Kablosuz ağ
Laptop => Dizüstü
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 17:23:15 Gönderen: lycan »
Linux ile özgür evren

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 17.1 Güncelleme Sonrası Panel Kaybolması
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2015, 13:41:36 »
[member=1158]lycan[/member] size de merhaba.

Forumda her başlık altında sadece bir konu hakkında konuşuyoruz. Farklı soru ve sorunlar için farklı başlıklar açabilirsiniz. Bu konuya panel ile ilgili sorun üzerinden devam edelim, konu başlığını da bu şekilde düzüenledim. İllegal yöntemlere vesile olmaması kaydıyla kablosuz ağ sorunu ile ilgili farklı bir konu açmalısınız.

Güncelleme sonrası panelin kaybolduğu masaüstü ortamı (Cinnamon, Mate, Xfce, KDE) hangisidir?
Aşağıdki komutun çıktısını paylaşırsanız sisteminiz hakkında da bilgi sahibi olabiliriz.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı lycan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LinuxMint 17.1(Rebecca)
Ynt: Linux Mint 17.1 Güncelleme Sonrası Panel Kaybolması
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2015, 17:04:25 »
Sorun çözülmüştür.Aslında sorunda değilmiş kusura bakmayın sizide uğraştırdım.
Dizüstü bilgisayarımı restart yapınca altta duran panel kayboluyordu.Bugün farkettim ki mouse ekranın sağına fazla gidiyor ve pencerelerde o tarafa doğru kayıyor.
Kontrol merkezine girerek "Ekran Tercihleri"nden Tek ekrana yansıtarak düzelmiştir.
Teşekkürler [member=8]Butterfly[/member]
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 17:06:24 Gönderen: Butterfly »
Linux ile özgür evren