Gönderen Konu: MintBox Mini Geliyor  (Okunma sayısı 10769 defa)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
MintBox Mini Geliyor
« : 15 Ocak 2015, 17:38:13 »

2015 yılının heyecan verici haberlerle başladığını söyleyen Linux Mint ekibi, Linux Mint ve Compulab’ın, bu yıl, “MintBox Mini” adlı yepyeni bir birim ile geldiğini belirtti. 0.22l civarında bir hacme ve 0.95 civarında bir kalınlığa sahip olan “MintBox Mini” cepte taşınabilecek kadar küçük. Hacim bakımından Intel NUC’tan 3 kat, MintBox’tan 5 kat daha küçük bir ürün. Pasif soğutmalı Fansız tasarımı ve dahili SSD depolama özelliği sayesinde tamamen sessiz. “MintBox Mini” şu özelliklere sahip: 802.11 b/g/n Wifi, Gigabit Ethernet ağ bağlantısı, 5 USB bağlantı noktası (3xUSB2.0 ve 2xUSB3.0), kulaklık için jak giriş/çıkışı ve mikrofonlar, MicroSD okuyucu, çift monitör/TV için iki HDMI soketi. 4GB RAM ile donatılmış 64GB SSD, Radeon R3 GPU ve AMD A4 6400T tarafından destekleniyor. Ürünün, 2012 “MintBox Pro”dan iki kat daha güçlü olduğu söyleniyor.

CompuLab’ın ürünü 295$ fiyatla ve 5 yıl garantili olarak satmayı planladığı ifade ediliyor. “MintBox Mini” Amazon (US) ve Amazon (Europe) üzerinden de kdv dahil 295$ fiyatla satışa sunulacak. “MintBox Mini” hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için fit-pc.com adresinden yararlanabilirsiniz. 2015 yılının ikinci çeyreğine yakın tarihlerde benchmark sonuçları da yayımlanacak.

Düzenleme: Bağlantılar

« Son Düzenleme: 25 Mart 2015, 14:31:23 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Ynt: MintBox Mini Geliyor
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2015, 18:23:50 »
Cahilliğimden soruyorum. Bununla yapılabilecekler neler... Bilgisayar kasası mı şimdi bu, bi nevii...
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı unicod3

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Kişisel
  • Dağıtım: Mint
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2015, 21:59:15 »
Bununla yapılabilecekler neler... Bilgisayar kasası mı şimdi bu, bi nevii...

“MintBox Mini” şu özelliklere sahip: 802.11 b/g/n Wifi, Gigabit Ethernet ağ bağlantısı, 5 USB bağlantı noktası (3xUSB2.0 ve 2xUSB3.0), kulaklık için jak giriş/çıkışı ve mikrofonlar, MicroSD okuyucu, çift monitör/TV için iki HDMI soketi. 4GB RAM ile donatılmış 64GB SSD, Radeon R3 GPU ve AMD A4 6400T tarafından destekleniyor. Ürünün, 2012 “MintBox Pro”dan iki kat daha güçlü olduğu söyleniyor.

Özellikleri bu şekildeymiş, gördüğümüz üzere tam takım bir bilgisayar monitör desteği dahi var, artık yapabileceklerimiz hayal gücümüze kalmış.  :)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2015, 22:04:25 »
Cahilliğimden soruyorum. Bununla yapılabilecekler neler... Bilgisayar kasası mı şimdi bu, bi nevii...

dustengercege, Raspberry'i duymuşsunuzdur. Raspberry tek kartlı bir bilgisayardır. MintBox Mini de bir bilgisayar. Özellikleri de yukarıda yazıyor.

AMD A4 6400T CPU (64-bit, quad-core, 1GHz)
Radeon R3 GPU
4GB RAM
64GB SSD
Pasif soğutmalı Fansız tasarımı ve dahili SSD depolama özelliği sayesinde tamamen sessiz.
MicroSD okuyucu
5 USB bağlantı noktası (3xUSB2.0 ve 2xUSB3.0) vb.
Bir bilgisayarla neler yapılabileceğini bilmiyor musunuz? Bakın Raspberry için açılmış özel siteler var. :)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2015, 22:14:28 »
Yandan yemiş Mac Mini. ::) Tabii Mac Mini'yi koysanız evinizin bir köşesine millet hayranlıkla bakar, buna uydu alıcısı muamelesi yapar. Ama Mac Mini en aşağı 499 lira. :P
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2015, 22:23:58 »
Bundan iyi HTPC olur .   8)

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2015, 23:05:34 »
Tamam arkadaşlar teşekkür ederim  :D
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #7 : 16 Ocak 2015, 21:18:02 »
Yandan yemiş Mac Mini. ::) Tabii Mac Mini'yi koysanız evinizin bir köşesine millet hayranlıkla bakar, buna uydu alıcısı muamelesi yapar. Ama Mac Mini en aşağı 499 lira. :P

Mac Mini her ne kadar UNIX türevi de olsa Apple'ın sahipli yazılımıyla çalışır.Bizim MintBox Mini belki non-free içerikler taşıyabilir ama GNU/Linux çalıştıracaktır.Ayrıca Mac Mini 1500-3000 ve özelleştirildiğinde daha fazla fiyata satılıyor.Herhalde sizinki yazım hatası oldu.Olabilir.Tabi biz fiyat peşinde değiliz , özgürlüğe bakarız.MintBox basit bir görünüme sahip ama iş görür herhalde.Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2015, 21:24:48 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2015, 01:23:00 »
Donanım hakında fikir vermesi için şöyle bir karşılaştırma buldum:

http://cpuboss.com/cpu/AMD-A4-Micro-6400T

Buda AMD nin sayfası:
http://products.amd.com/pages/notebookapudetail.aspx?id=110&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Makina iş görür gibi ama

ancak 295 dolar kur 2.3 ten

295*2,3 =678 tl

Üzerine 200 tl daha koyup en azından A8 veya A10 tabanlı PC toplanabilir.

Çevrimdışı 25furkan

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Mint 17.2
« Yanıtla #9 : 17 Haziran 2015, 18:40:30 »
İşlemci güzelde,amd neden 350 mhz grafik işlemci kulanmışki en az bi 600 olsaydı

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #10 : 17 Haziran 2015, 18:44:27 »
Fansız bir sistem olması sebebiyle ısı sorunları olmaması için tercih edilmiş olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #11 : 18 Haziran 2015, 09:33:54 »
Acaba bu cihazı şirketlerin üretim alanlarında plc ekranları için kullanabilir miyiz?
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış