Gönderen Konu: Ekran Görüntülerinin Paylaşıldığı Kısım  (Okunma sayısı 14222 defa)

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Ekran Görüntülerinin Paylaşıldığı Kısım
« : 18 Ocak 2015, 18:55:47 »
Ekran görüntülerinin paylaşıdığı kısıma girilerken mümkünse, ekran görüntüsüz yazı paylaşmayın uyarısı çıkabilse, keşke böyle bir şey mümkün olabilse. Ekran görüntüleri kısmına girildiğinde her mesajda ekran görüntüsü olsa, daha hoş bir görünüm, izlenim olur diye düşünüyorum. Bi uyarı ya da  belirgin birşey ile hatırlatma yolu varsa mümkün tabi. Yoksa değil. En azından kendi adıma,  her mesajımı boş geçmemeye çalışıyorum. Her resimsiz yazılan mesajı "boş demiyorum". Mümkündür ya da değildir. Katılan ya da katılmayan arkadaşlar... Ekran görüntülerinin paylaşıldığı kısım belki de en çok ziyaret edilen kısımdır. Buranın daha güzel görünmesi adına, bir linuxmint tr ziyaretçisi olarak kişisel fikrim böyle. Hepinizin teknolojisi bol olsun :)

Düzenleme: Arkadaşlar her mesajı boş geçilmesin diye yazmıştım fakat gelen yorumlardan daha net anlaşıldı ki. Bu yönden yanlış düşündüğümü anladım. Teşekkürler... Maaüstü bilgileri mümkün oldukça eklenerek görüntü kirliliği engellenebilir tabii. Her mesaja boş demediğimi belirtmiştim zaten. Masaüstü bilgilerini eklemeyenlerde eleştirlecek diye bir şey yok :) Kalıcı olanda birşey yok. Forum sorumluları baktılar olmuyo, değiştirirler. Belki daha güzel olur. Belki olmaz.

Teknolojiniz bol olsun.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2015, 16:05:00 Gönderen: dustengercege »
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Ekran Görüntülerinin Paylaşıldığı Kısım
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2015, 19:04:36 »
Aslında biz de isteriz ki, o alanda sadece ekran görüntüsü paylaşımları olsa ve ekran görüntüsü içermeyen ileti paylaşılmasın diye ancak bazı paylaşılan ekran görüntüleri diğer arkadaşlar tarafından beğeniliyor ve kullandığı materyalleri, arkaplan resmini veya özelleştirme bilgilerini sormak için ister istemez ekran görüntüsü içermeyen iletiler giriliyor.

Herkes ekran görüntüsü paylaşımının altına özelleştirme bilgilerini (arkaplan, ikon, tema, vb.) yazsa aslında bunun önüne bir nebze geçebiliriz ama, kimseye de illa ekran görüntülerinin bilgilerini paylaş zorunluluğu getirmek ne kadar etik olur açıkçası muallaktayım. Böyle bir uyarı değil de, kullanıcılardan böyle bir ricada bulunabiliriz en azından. İlk mesajımı düzenleyerek, böyle bir istekte bulunabiliriz kullanıcılarımızdan.

Görüş ve öneriniz için teşekkür ederiz [member=312]dustengercege[/member]
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı efendi

• Çaylak Penguen
  • **
  • eci veci vokke !!!
  • Dağıtım: Linux Mint 19 Tara x64 MATE
  • Grafik Kartı: AMD radeon HD 7650M
  • İşlemci: i7 3. nesil
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2015, 14:03:05 »
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1455.0

şöyle bi öneri getirmiştim anacak rağbet görmedi hem arkaplan gibi lisanslı olabilecek tema materyallerine dikkat çekmek hem de beğenilen temaları taklit etmeyi kolaylaştırmak adına tasarınların ayrıntalırının girilmesini kolaylaştıracak buton vb. listelist bi format daha ikgi çekici bir hale getirecektir.
ahlak abidesi, iyi aile çocuğu, sempati güzeli bilahare iyi niyet elçisi.

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2015, 22:46:30 »
[member=664]efendi[/member] biz hayal gücümüzü kullanıyoruz ama; forumun yönetici panelinde neler mümkün bilemiyoruz. Ben seviyorum bu ekran görüntülerinin paylaşıldığı başlığı ve sende o yüzden ki, daha daha güzel görünmesini istiyoruz :) Sanırım yapılabilecekte sadece ricada bulunabilmek. Bende teşekkür ederim [member=1]Danny[/member] evvela kaliteli yazılım ortamı için. Bu arada Birinci En Güzel Masaüstü yarışması ne zaman :) Gerçi Felasife usta varken bizim KDE ile ne derece şansımız olur orası tartışılır..
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2015, 00:46:43 Gönderen: dustengercege »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2015, 00:16:06 »
Merhaba arkadaşlar, önerileriniz doğrultusunda ilk mesajımı düzenleyerek örnek bir şablon oluşturdum, ancak bu eskiden gelen bir düzen olmadığı için ve bu düzeni değiştirmek için sizlerin de bize yardımcı olması gerekiyor. Sizler de ekran görüntüsü paylaşırken, bu şablona uygun ekran görüntüleri paylaşırsanız belki eski düzeni değişebilir, arkadaşları da bu şekilde kullanmaya teşfik edebiliriz.

Düzenlenen ileti : http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=19.msg44#msg44
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2015, 02:25:24 »
Teşekkürler Danny, umarım güzel olur ve geri dönülmek zorunda kalınmaz eski sisteme. İlk paylaşımı ben yaptım :)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2015, 10:45:27 »
Teşekkürler Danny, umarım güzel olur ve geri dönülmek zorunda kalınmaz eski sisteme. İlk paylaşımı ben yaptım :)

Altı üstü masaüstü görüntülerinin paylaşıldığı bir bölümü belli kalıplara sokmaya çalışmanın hiçbir anlamı yoktur. "Eski" derken kastettiğiniz bu ise, normal olanı eskidir, bu, biraz abuktur. İkincisi masaüstü görüntülerinin yer aldığı bölümde elbette diğer arkadaşlar da görüşlerini falan bildireceklerdir. Bundan daha doğal ne olabilir? "Burada sadece masaüstü resim görmek isteriz" gibi amaca hizmet etmeyen şeyler yazmaktan kaçınalım.

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2015, 11:01:19 »
Altı üstü masaüstü görüntülerinin paylaşıldığı bir bölümü belli kalıplara sokmaya çalışmanın hiçbir anlamı yoktur. "Eski" derken kastettiğiniz bu ise, normal olanı eskidir, bu, biraz abuktur. İkincisi masaüstü görüntülerinin yer aldığı bölümde elbette diğer arkadaşlar da görüşlerini falan bildireceklerdir. Bundan daha doğal ne olabilir? "Burada sadece masaüstü resim görmek isteriz" gibi amaca hizmet etmeyen şeyler yazmaktan kaçınalım.

Tamamen aynı görüşteyim.

Artırıyor ve soruyorum açtığınız konuya biri ekran görüntüsüz mesaj atmış ne yapacaksınız klavyesine acı bibermi süreceksiniz ? Emin olunki yeni başlıkta eskisinin haline dönecektir.
Basit olan güzeldir fazla karmaşıklaştırmayın forumu . 8)

Çevrimdışı linuxmodel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 Rafaela Cinnamon / 64 Bit
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2015, 12:17:48 »
Fikir alışverişleri için ve insanların beğenisini sunmasını  için atılan mesajlar hoş oluyor bence, en azından oradaki tepkilere göre bir nevi paylaştığınız masaüstünün güzel olup olmadığına dair bir eleştiri olmuş oluyor ve kıyas yapmış oluyorsunuz...

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2015, 12:40:38 »
Bu kadar abartmaya gerek yok canım, burası altı üstü masaüstü görüntülerinin paylaşıldığı bir bölüm. Olmadık çerçeveler çizmenin alemi var mı?

[member=225]fortran[/member] usta relax... Ben sadece görüş belirttim. Özgür yazılım. Özgür forum. Özgür fikir... Sizde katılmamakta özgürsünüz.

[member=347]sakata gintoki[/member] basit olan basittir... Ben her mesajı oradaki, boş demedim. Bibere gerek yok :) Ama sende haksız değilsin düşününce. Tutmayacak bir düzen gibi göründü şimdi.

Sadece öneriydi elbette. Bu yapılmadan önce siz niye peki paylaşmadınız fikrinizi?! Keşke daha önce katılsaydınız. Şimdi okları üzerime çevirmek asıl mantıksız.

Haklısın [member=739]linuxmodel[/member] insanın paylaştığı bir şeyi, başkasının beğenmesi güzel. Dediğim gibi sadece fikirdi. Doğru olduğunu savunmadım. Sizlerle paylaştım ve sizlerden şimdi yanıt geldi :)

Eskisi gibi devam etsin o zaman [member=1]Danny[/member] hocam fikre pek katılan olmadı. Sonuçta bu bir öneriydi güzel ya da değil. Ben ilginiz için çok teşekkür ederim. Yeni gelen üyler olsun düşündüğümde alışması zor olacaktır. Forumda o kısmın eskisi gibi devam etmesi, daha rahat olacaktır. Belki ileride "en iyi seçilen ekran görüntüleri" diye ayrı bir başlık olabilir; düzenli bir yarışma yaparak iki üç ayda bir seçilebilir. Ya da bu fikir, daha farklı bir şekilde de değerlendirilebilir. Hatta bu seçkin yani en çok beğenilen ekran görüntüleri http://www.linuxmint.net.tr/ ana sayfasında "ekran görüntüleri" diye bir başlık altında bile olabilir.

Bazı dağıtımların ana sayfasında denk gelmiştim. Tabi sadece hepsi bir fikir.

Hepinizin özgürlüğü ve teknolojisi bol olsun...

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2015, 12:48:35 »
Ben sadece görüş belirttim. Özgür yazılım. Özgür forum. Özgür fikir... Sizde katılmamakta özgürsünüz.
Elbette, biz de böyle düşünüyoruz ama pek de öyle olmadığı görülüyor. Mesajlarımız bile pervasız bir biçimde silinebiliyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2015, 13:01:24 »
Farklı konulara gönderilmiş benzer içeriklere sahip iletiler silinebilir. Bunun özgürlüğü kısıtlamakla bir alakası yok. Örneğin bu konuda benzer görüşleri ilettiğiniz aşağıdaki iletiniz geçici bellek alanına taşındı.

KDE sistem ayarlarından kişselleştirdiklerim:
Pencere dekorasyonu: BlackSquare
Masaüstü teması: Skyblus
İmleç Teması: +Macosxe
Renk: Cobalt
Simge: Compass
Duvar kağıdı: Onkpoint

Yazı tipleri: http://www.dafont.com/ ve http://www.fontsquirrel.com/
Genel: Hollow point expanded
Araç çubuğu: New space
Menü: Neuropolitical
Pencere başlığı: Vacaciones/usr/share/fonts
Görev çubuğu: Frontenag Moderatöresmall caps
(Yazı tiplerini daha önce hiç değiştirmeyenler, yani daha önce hiç yeni yazı tipi eklemeyenler için aslında /usr/share/fonts
kısmına çıkartıyorum indirip.. Kopyalama için yönetici hakkı isterse, uygulama çalıştırıcıya gelip "kdesu dolphin" ile açıyorum)

Bu kadar abartmaya gerek yok canım, burası altı üstü masaüstü görüntülerinin paylaşıldığı bir bölüm. Olmadık çerçeveler çizmenin alemi var mı?

Abartmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Lütfen ileti gönderimi konusunda daha hassas olunuz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #12 : 27 Ocak 2015, 13:10:37 »
Farklı konulara gönderilmiş benzer içeriklere sahip iletiler silinebilir. Bunun özgürlüğü kısıtlamakla bir alakası yok. Örneğin bu konuda benzer görüşleri ilettiğiniz aşağıdaki iletiniz geçici bellek alanına taşındı.

Abartmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Lütfen ileti gönderimi konusunda daha hassas olunuz.

Bakın, bilmiyorum farkında mısınız, forumun alıntılama özelliği sağlıklı çalışmıyor. Yukarıdaki alıntıdan bunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Siz bu konuyla ilgilenseniz, bu daha akıllıca bir iş olur. Yukarıdaki mesaj, ilgili konu altında kendisinden önceki mesajı uyaran bir mesaj olduğu için önemlidir. Bir başka yerde benzer bir görüşün dile getirilmiş olması, bu mesajı gereksiz kılmaz. Ayrıca bir mesajın gereksiz olduğuna bu biçimde kolaylıkla nasıl karar verilebilir? Burası bir GNU/Linux forumu değil mi yoksa? Yanlış yerde miyiz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #13 : 27 Ocak 2015, 13:40:33 »
Anlamadığınız husus nedir, gerçekten tuhaf tavırlar takınıyorsunuz. Burada zaten görüşlerinizi belirtebileceğiniz bir konu mevcut değil mi? Sizin yaptığınız uyarının gerekli olduğu da ayrıca muamma, zaten burada benzer görüşleri belirtmiştiniz.

Burası bir özgür yazılım forumu, bunun böyle olduğunu tasdik için sizden onay almamıza da gerek yok. Bununla birlikte her kullanıcının pervasızca mesaj göndermesine de müsaade etmek mümkün görünmüyor.

Evet forumda alıntı içinde alıntı yapılması engellenmiş durumda, bunun bir sakıncası mı var?

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #14 : 27 Ocak 2015, 13:41:19 »
Bu düzenleme ile beğendiğiniz masaüstü görüntülerine yorum yapmayın demedik ki ? neden konuyu farklı yönlere çekiyorsunuz ki ? bu düzenlemedi tek amaç, masaüstü özelleştirme bilgilerinin paylaşılırsa, onu nasıl yaptın, hangi ikon temasını, hangi pençere temasını kullandın, hangi masaüstü ortamı bu ? düzenlemeyi nasıl yaptın gibi uzun uzadıya gidebilecek mesajları bir nebze kısaltmak için böyle birşey yaptık. Kimse size, beğendiğiniz masaüstüne yorum yapmayın demedi, elbetteki yorumlarınızı yine yapabilirsiniz.