Gönderen Konu: Ekran Görüntülerinin Paylaşıldığı Kısım  (Okunma sayısı 14220 defa)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Ekran Görüntülerinin Paylaşıldığı Kısım
« Yanıtla #15 : 27 Ocak 2015, 14:05:45 »
Bu düzenleme ile beğendiğiniz masaüstü görüntülerine yorum yapmayın demedik ki ? neden konuyu farklı yönlere çekiyorsunuz ki ? bu düzenlemedi tek amaç, masaüstü özelleştirme bilgilerinin paylaşılırsa, onu nasıl yaptın, hangi ikon temasını, hangi pençere temasını kullandın, hangi masaüstü ortamı bu ? düzenlemeyi nasıl yaptın gibi uzun uzadıya gidebilecek mesajları bir nebze kısaltmak için böyle birşey yaptık. Kimse size, beğendiğiniz masaüstüne yorum yapmayın demedi, elbetteki yorumlarınızı yine yapabilirsiniz.
Bende iletileri okurken tam bunları yazacaktım. Ayrıca aklıma DonanımHaber forumlarındaki eklenti geldi. Ufak bir eklenti ile resim oylama sistemi eklenebilir. Kullanıcılar yorum olarak, sadece "güzel, beğendim, kötü, beğenmedim" gibi yorumlar yapacaksa, yazmak yerine resmi oylayabilir. Örnek ileti: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=102045407
Fareyi resmi üzerine getirdiğinizde sağ tarafta oylama tuşları görünüyor.

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #16 : 27 Ocak 2015, 14:16:37 »
Bu düzenleme ile beğendiğiniz masaüstü görüntülerine yorum yapmayın demedik ki ? neden konuyu farklı yönlere çekiyorsunuz ki ? bu düzenlemedi tek amaç, masaüstü özelleştirme bilgilerinin paylaşılırsa, onu nasıl yaptın, hangi ikon temasını, hangi pençere temasını kullandın, hangi masaüstü ortamı bu ? düzenlemeyi nasıl yaptın gibi uzun uzadıya gidebilecek mesajları bir nebze kısaltmak için böyle birşey yaptık. Kimse size, beğendiğiniz masaüstüne yorum yapmayın demedi, elbetteki yorumlarınızı yine yapabilirsiniz.

Benim huyumdur bir konu bana yanlış, kullanışsız vb. gelirse eleştiririm. Bunu sadece eleştirmek için yapmıyorum yada hata veya kusurda armamaktayım bunu bu siteye olan saygımdan dolayı yapıyorum. Yazma tarzımda biraz gayri ciddi gelebilir bunu da bilerek tercih etmekteyim zira günlük hayatımız yeterince sıkıcı birde burada sıkıcı olmamızı lüzumsuz görüyorum. Yani konu farklı yere çekiliyor gibi geldiyse benim öyle bir niyetim bulunmamakta.

Çevrimdışı linuxmodel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 Rafaela Cinnamon / 64 Bit
« Yanıtla #17 : 27 Ocak 2015, 15:23:00 »
Kendi adıma açıkçası bir önceki mesajımda ben konuyu açan arkadaşın yazdığı mesaja istinaden cevap yazdım. "Her mesajda ekran görüntüsü olsa, daha hoş bir görünüm, izlenim olur" dediği, bir de yeni yazılan mesajlarda uyarı sisteminden şikayet ettiği için. Yani bu mantıkla yorum yapılmasın denmiyor ama o sonuç çıkabiliyor. Neticede burada konuşalanların hepsi birer öneri, fikirlerin hepsini süzgeçten geçirmeden kesin bir mantığa varmamız da anlamsız...

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
« Yanıtla #18 : 27 Ocak 2015, 15:54:42 »
[member=739]linuxmodel[/member] herhangi bi uyarı sisteminden şikayet ettiğimi hatırlamadım. Mesajımı tekrar okuyum. Yazdığım doğru "her mesajda..." zaten önerim eleştirilip içinden daha güzel bir şeyler çıkması çok çok daha güzel. Teşekkürler. Lakin dediğim gibi keşke biraz daha evvel yorumlasaydınız... Benim dediğimi ya da bi öneriyi olduğu gibi uygulamaya koncak diye bir algı neden oluştu anlamadım :)
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2015, 16:04:08 Gönderen: dustengercege »
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #19 : 27 Ocak 2015, 16:28:03 »
Anlamadığınız husus nedir, gerçekten tuhaf tavırlar takınıyorsunuz. Burada zaten görüşlerinizi belirtebileceğiniz bir konu mevcut değil mi? Sizin yaptığınız uyarının gerekli olduğu da ayrıca muamma, zaten burada benzer görüşleri belirtmiştiniz.

Burası bir özgür yazılım forumu, bunun böyle olduğunu tasdik için sizden onay almamıza da gerek yok. Bununla birlikte her kullanıcının pervasızca mesaj göndermesine de müsaade etmek mümkün görünmüyor.

Evet forumda alıntı içinde alıntı yapılması engellenmiş durumda, bunun bir sakıncası mı var?

Hah, benim değil, tam olarak sizin anlamak istemediğiniz husus budur Butterfly. Tuhaf tavırlar takınan ben miyim acaba? Diğer başlıkta bir arkadaşın gönderdiği mesaja bir cevap vermiştim, siz onu bu başlıkla ilişkili görmüş, silmişsiniz. Bana da diyorsunuz ki, "burada zaten görüşlerinizi belirtebileceğiniz bir konu mevcut değil mi?" Hımm, demek benim görüşlerimi nerede belirtebileceğime siz karar vereceksiniz öyle mi? Böyle bir şey olabilir mi? Ama bitmiyor. Diyorsunuz ki, "burası bir özgür yazılım forumu, bunun böyle olduğunu tasdik için sizden onay almamıza da gerek yok." Ne yazık ki öyle olmuyor. Microsoft, "Windows, özgür bir yazılımdır" diye bir açıklama yapsa, Windows özgür bir yazılım mı olacak? Âyinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Laf ile peynir gemisi yürümez. Gerçekten bir özgür yazılım forumu olup olmadığınız, icraatınıza bakılarak değerlendirilir. Mesela şu konu üzerinde koparılan gürültü menfidir. Yakın zamanda bir arkadaş bir anket isteğinde bulunmuştu, ne yaptınız, tuhaf açıklamalarla konuyu kapattınız anketi açmadıdınız. Buradan hareket ederek mi özgür yazılım forumu olduğunuzu söylüyorsunuz? Ben yıllardır debian.org.tr'yi, mandriva-tr.org'u ve linuxnet.com.tr'yi yönetiyorum. Arada gelip geçen nicelerini saymıyorum. Asıl olarak her mekanizmasına vakıf olduğum debian.org.tr'ye buyrun gelin. Forum üyesinin dilediği konuda istediği anketi kendisinin açma özgürlüğüne sahip olduğunu göreceksiniz. Sonradan demokratik biçimde seçenekler üzerinde falan değişiklik yapabiliyoruz. Hangisi özgür yazılım forumuna daha yakışır bir durum acaba?

Ayrıca "kullanıcının pervasızca mesaj göndermesine de müsaade etmek mümkün görünmüyor" demişsiniz. Bugüne değin gönderdiğim mesajlar ortada. Pervasızca gönderilmiş bir tane mesaj var mı aralarında acaba? El insaf! Siz dahi böyle söyleyebiliyorsanız, belli ki çok işimiz var bizim.

"Evet forumda alıntı içinde alıntı yapılması engellenmiş durumda, bunun bir sakıncası mı var?" demişsiniz. Bence son derece gereksiz bir uygulama. Bir yararı varsa, söyleyin, biz de öğrenelim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #20 : 27 Ocak 2015, 17:05:53 »
Diğer konudaki gönderdiğiniz ileti tastamam bu başlıkla ilgiliydi.

Alıntı
Bu kadar abartmaya gerek yok canım, burası altı üstü masaüstü görüntülerinin paylaşıldığı bir bölüm. Olmadık çerçeveler çizmenin alemi var mı?

Çerçeveler çizmekle ilgili konu burası değil mi, sizin iletiniz bu konuya işaret etmiyor mu? İlgili mesajınızın ekran görüntülerinin paylaşıldığı konuyla ilgili ne gibi bir yorum taşıdığı ise halen muamma.

Zaten bu konuda görüşünüzü iletmediniz mi? Bu sebeple iletinizin taşınması kadar doğal bir şey olacağını sanmıyorum.

Farklı konuları bu konuyla ilişkilendirerek verdiğiniz cevapların sizi hiç de haklı çıkarmadığını farketmeniz sebebiyle olduğunu sanıyorum.

Anket konusundan bahsetmişsiniz, konuyu kapattığımızı nerden çıkardınız. Yaptığım açıklama aşağıda.

[member=612]hwpplayer1[/member], anketin açılmamasının sebebi, yeterince yorum yapılmamış olmasıdır. 1 hafta içerisinde bir miktar bildirim olabileceğini öngörmüştüm. Bu maddelere eklentilerin yüklü olarak gelip gelmemesi eklenebilir. Bir miktar daha bekleyelim.

İlgili ankete açılacak seçenekler ile ilgili yeterli geri dönüş olmadığı kanatimdeydim, hala öyle düşündüğüm için beklemeye aldım. Linux Mint TR'de böyle bir uygulama yok, isteyen üye ilgili konudan bildirimde bulunabilir ve değerlendirme sonrası anketin açılıp açılmayacağına karar verilir. Bu bir yönetim tercihidir, bu tip uygulamalara gidilmesinin uygulama başlatılması ile ilgili sebepleri mutlaka vardır.

Konuda kopartılan gürültüden bahsetmişsiniz, bence siz gürültü koparmaya çalışıyor olabilirsiniz.

İlgili konuda her ekran görüntüsüne "çok güzel olmuş" benzeri yorumları değerlendirelim isterseniz. Şimdi sorarım size bir kaç üye daha benzeri iletiler göndermeye başlarsa ne olur bu konunun hali. Düşünün bir ekran görüntüsü arkasında onlarca benzer iletiler. Bunun ekran görüntüsü ile ilgil bir yorum olduğunu da hiç sanmıyorum.

Evet, forumumuz gerçekten özgür yazılıma destek olmak amacıyla kurulmuştur. Bir yılı bile doldurmayan forumdaki bu gayret her yanından fışkırıyor. Bu mümkün olduğunca böyle devam edecek, biz bu desteği gerçek anlamıyla vermeye devam etme gayret içindeyiz. Siz de her zaman yaptığınız gibi seyretmeye devam edebilirsiniz. Ayinemiz iştir, gerisi palavra ve demogoji.

alıntı içinde alıntı olması kime ne sağlıyor? Bu konuları karmaşıklaştıran alalade bir alışkanlıktan başka bir şey değil. Her hangi bir yararı da yok. Siz tabii bunu da özgürlükle GNU ile bağdaştırısınız biraz sonra, ben tutmayım sizi.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2015, 17:09:14 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #21 : 27 Ocak 2015, 17:40:25 »
Evet, forumumuz gerçekten özgür yazılıma destek olmak amacıyla kurulmuştur. Bir yılı bile doldurmayan forumdaki bu gayret her yanından fışkırıyor. Bu mümkün olduğunca böyle devam edecek, biz bu desteği gerçek anlamıyla vermeye devam etme gayret içindeyiz. Siz de her zaman yaptığınız gibi seyretmeye devam edebilirsiniz. Ayinemiz iştir, gerisi palavra ve demogoji.

alıntı içinde alıntı olması kime ne sağlıyor? Bu konuları karmaşıklaştıran alalade bir alışkanlıktan başka bir şey değil. Her hangi bir yararı da yok. Siz tabii bunu da özgürlükle GNU ile bağdaştırısınız biraz sonra, ben tutmayım sizi.

Elbette, forum, özgür yazılıma destek olmak amacıyla kuruldu. Samet Bey'e bu konuda gösterdiği titizlik için teşekkür ederiz. Umarım, bu anlayışla devam eder. Demek benim seyirci olduğumu söylüyorsunuz, teşekkür ederim.  Bu başlıktaki söyleşi, gereksiz bir boyut kazandığı için artık size cevap vermeyeceğim. Selamlar.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #22 : 27 Ocak 2015, 18:04:05 »
Yok tabii seyretmiyor musunuz, zaten size ait olan bir blog adresine bol bol bağlantılar ekleyerek paylaştığınız iletileri nasıl yok sayarız.

Ayrıca bendenizin özgür yazılıma verdiği desteği sorgulamanın size düşeceğini sanmıyorum ve herhangi bir teveccühünüze de zerrece ihtiyacım olmadığını söyleyebilirim. Dediğiniz üzere ayinesi iştir kişinin.

Bu forumu ayakta tutan tek şey varsa o da bir üyenin özgür yazılım ile ilgili olumlu bir fikir edinmesi, bunları kullanırken öncesinde edindikleri olumsuz fikirlerinin kırılmasıdır. Yine beni üzebilecek tek şey bu forumda çözüm bulamadığımız konular sebebiyle aksi kanatlerin oluşmasıdır. Dediğim gibi, gerisi palavra ve demogoji.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]