Gönderen Konu: [çözüldü]num lock'un açılışta etkin olması  (Okunma sayısı 7221 defa)

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
[çözüldü]num lock'un açılışta etkin olması
« : 12 Şubat 2014, 19:27:18 »
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Num_Lock%27un_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9Fta_otomatik_a%C3%A7%C4%B1lmas%C4%B1n%C4%B1_sa%C4%9Flamak adresindeki yönlendirmeyi aynen uyguladım ama yine açlışta şifre girerken num-lock pasif durumda.
 yardımlarınızı bekliyorum
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2014, 19:57:56 Gönderen: kuzgun_ »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: num lock'un açılışta etkin olması
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2014, 19:41:03 »
Linux Mint MDM Görüntü (Giriş) Yöneticisini kullandığı için verdiğiniz bağlantıdaki ayarlar geçerli değildir.

Numlockx paketini kurduktan sonra, numlock tuşunun Kullanıcı Giriş ekranında etlin olmasını istiyorsanız aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmanız yeterlidir.

Kod: [Seç]
sudo sed -i 's|^exit 0.*$|# Numlock enable\n[ -x /usr/bin/numlockx ] \&\& numlockx on\n\nexit 0|' /etc/mdm/Init/Default
Oturum açıldığında numloc tuşunun etkin olmasını istiyorsanız aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmanız yeterli olacaktır.

sudo sed -i 's|^exit 0.*$|# Numlock enable\n[ -x /usr/bin/numlockx ] \&\& numlockx on\n\nexit 0|' /etc/rc.local
Linux Mint 16 ile gelen MDM'nin yeni sürümünde numlock tuşu ile ilgili ayar seçeneği eklendi. Eğer Linux Mint 16 kullanıyoranız menüden Giriş Penceresi'ni aratıp açınız. Seçenekler (Options) sekemesi altındaki ayar seçeneğinden numlock tuşunu etkinleştirip pasifleştirebilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: [çözüldü]num lock'un açılışta etkin olması
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2014, 16:11:22 »
Linux Mint 17 için MDM numlock seçeneğinin etkinleşmesini istiyorsanız, aşağıdaki komut ile numlockx uygulamasını kurmayı deneyiniz.

sudo apt-get install numlockx
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2014, 22:14:13 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Ynt: [çözüldü]num lock'un açılışta etkin olması
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2016, 13:59:29 »
Linux Mint 17 için MDM numlock seçeneğinin etkinleşmesini istiyorsanız, aşağıdaki komut ile numlockx uygulamasını kurmayı deneyiniz.

sudo apt-get install numlockx

Bu konu kilitlenmemişken  bu uygulama yükledikten sonra  Num Lock  etkin oldu. Belki benim gibi Num Lock'un  otamatik etkin olsa ama kim uğraşacak diye umarsamayıp sonraya bırakanlar için hatırlatma olsun istedim.Çok basit bir uygulamaymış. :) Yükledikten sonra
             Sistem Ayarları==> MDM giriş pencerisi==>  Seçenkler ==> Numlock Etkin kısmın yanındaki kutucuğu işaretle  o kadar.Teşekkürler üstadım :)
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 14:00:53 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى