Herkese iyi günler.
Bugune kadar hep windows kullandım. Ancak netbook ta (asus eeepc 1001ha) windows 7 ve laptopta (compaq c735et) vista nın agır calışması dayanılmaz hale geldiği için her ikisine usb ile linux mint kurdum ve hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım. İlk defa linux kullanıyorum.
Evdeki desktop a linux mint kuraya calistım olmadı, ubuntu kurdum yine olmadı. Her ikisindede kurulum tamamlanıyor. teste devam et veya yeniden başlat mesajı cıkıyor yeniden baslatıncada siyah ekran cıkıyor. Bu ekranda linuxmint, linux mint recovery vs. secenkler cıkıyor.
Hangisini secersem seceyim surekli yeniden baslatıyor, bilgisayar siyah ekran menusunden öteye gecmiyor. Ubuntu da aynı . Forumları aradım, ubuntu siyah ekranda e ye basarak GNU GRUB ssürümü 2.02 beta2-15 menusune girdim burda bir saturda gecen no splash satırını nomused olarak değiştirdim. Birsey fark etmedi. Linux a oldukça yabancıyım hiç komut bilmiyorum. Yüklemeye çalıştığım desktop 4gb ramli Gigabyte H55 s2 anakart ve i5 işlemcili . ekran kartı on board sorun burdan olabilir mi acaba?
Windows 7 ile kullanırken özellikle usb yi cıkarınca bazen mavi ekran veriyor. Bu donanımsal bir arıza mı göstergesidir. Bundan kaynaklı mı linux yukleyemiyorum, eksiğim nedir yardımcı olabilir misiniz?