Merhaba arkadaşlar , öncelikle değerli paylaşımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum
Hayatımız windows la geçti ama yakın tarihte sıkıldım ve linux mint 17.1 e geçiş yaptım ve hakkında neredeyse sıfır bilgiye sahibim ve sizlere sorularım olacak
1.Harddiskimin sadece 350 gb gibi bir kısmını göerbiliyorum onunda sacede bir kısmını kullanabiliyorum geri kalan kısmında sanırım , windows kullanırken böldüğüm windowsunda yüklü olduğu kısım var ama giremiyorum.Ne yapmalıyım?(harddiskim 1tb)
2.Sürücülerim güncel mi değilse driverlarını nasıl yükleyeceğim , firefox ing. , dell in sitesine giriyorum ing. ama anladığım kadarıyla , işletim sistemin win 8 gözüküyor ve linux ile ilgili bir driver bulamıyorum (sanırım ben bulamıyorum :S)
3.Herhangi bir programı nasıl kuruyoruz , mesela türkçe bir firefox nasıl kuracağız , sanırım windows taki gibi indir exe. yi tıkla kursun gibi bir bedavacılık yok, peki nasıl bir yöntem var ?
4.Bir de bu işletim sistemiyle ilgili Türkçe bir bilgilendirmenin olduğu bir bölüm veya site adresi var mı ? zırt pırt soru sorup kafa ütülemek istemiyorum..
CAhilliğimi mazur görür de cevaplarsanız çok mutlu olurum Teşekkürler....