Gönderen Konu: [Çözüldü] Masaüstüne Uygulama Ekleme  (Okunma sayısı 10061 defa)

Çevrimdışı ernuynk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu, Linux Mint
[Çözüldü] Masaüstüne Uygulama Ekleme
« : 25 Şubat 2015, 23:49:02 »
Merhaba arkadaşlar,

Python programlama diliyle ilgileniyorum ve artık "Not defteri" tarzında uygulamalar ile terminala aktarma yapmak istemediğim için gelişmiş bir IDE araştırdım ve PyCharm'da karar kıldım. PyCharm dosyasını çıkarttıktan sonra net üzerinden araştırarak yüklemeyi yaptım daha doğrusu terminal üzerinden pycharm.sh dosyasını açtım ve program açıldı. Fakat ben masaüstüne simge olarak eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

Düzenleme : Çözüldü etiketi
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2015, 22:36:12 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Masaüstüne Uygulama Ekleme
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2015, 00:13:55 »
Masaüstüne sağ tıklayın ve "Başlatıcı oluştur..." seçeneğini seçin.
Açılan başlatıcı seçeneklerinde istediğiniz bir isim belirleyin.
Sonra Gözat düğmesine tıklayarak başlatmak istediğiniz dosyayı seçin.
Başlatıcı seçeneklerinin sol tarafındaki simgeye tıklayarak istediğiniz bir simgeyi atayabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ernuynk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2015, 00:21:57 »
Masaüstüne sağ tıklayın ve "Başlatıcı oluştur..." seçeneğini seçin.
Açılan başlatıcı seçeneklerinde istediğiniz bir isim belirleyin.
Sonra Gözat düğmesine tıklayarak başlatmak istediğiniz dosyayı seçin.
Başlatıcı seçeneklerinin sol tarafındaki simgeye tıklayarak istediğiniz bir simgeyi atayabilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim. İşe yaradı.
Fakat PyCharm dosyasını masaüstüne çıkatmıştım. Dolayısıyla o dosyayı silince/yer değiştirince hata veriyor. Kök dosyayı mutlaka tutmak zorunda mıyım?
Örneğin yazılım merkezinden bir program kurduğumda direkt olarak masaüstüne taşıyabiliyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2015, 00:32:54 »
Başlatıcı ile çalıştırdığınız dosyanın yerini değiştirdiğiniz hata almanız normal, çünkü başlatıcının komut kısmında bu dosyanın hedefi kayıtlı. Siz çalıştırmak istediğiniz dosyanın yerini değiştirince ilgili hedefte dosyayı bulamadığı için çalıştıramıyor. Eğer açlıştıracağınız dosyanın yeri sabit kalıp, başlatıcının yerini değiştirirseniz hata almazsınız.

Yazılım merkezinden kurupda masaüstüne taşıdığınız uygulama değilde onun başlatıcı dosyası sanırım. Eğer öyleyse bu durumda yeri değişen uygulama değil onun başlatıcı dosyası olmuş oluyor.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ernuynk

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2015, 18:26:08 »
Başlatıcı ile çalıştırdığınız dosyanın yerini değiştirdiğiniz hata almanız normal, çünkü başlatıcının komut kısmında bu dosyanın hedefi kayıtlı. Siz çalıştırmak istediğiniz dosyanın yerini değiştirince ilgili hedefte dosyayı bulamadığı için çalıştıramıyor. Eğer açlıştıracağınız dosyanın yeri sabit kalıp, başlatıcının yerini değiştirirseniz hata almazsınız.

Yazılım merkezinden kurupda masaüstüne taşıdığınız uygulama değilde onun başlatıcı dosyası sanırım. Eğer öyleyse bu durumda yeri değişen uygulama değil onun başlatıcı dosyası olmuş oluyor.

Anladım. İndirilenler klasöründe yeni bir Setup dosyası oluşturarak sabitledim. Peki bu tip tar.gz şeklinde ya da genel olarak yazılım merkezi dışında bir doya indirdiğimde .sh dosyasını bu şekilde ekleyebilir miyim/ çalıştırabilir miyim?

Yardımlarınız için teşekkür ederim. :)
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2015, 18:31:41 Gönderen: ernuynk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2015, 20:16:53 »
Çift tıklayarak ya da uçbirimden bu şekilde çalıştırabildiğiniz farklı dosyalar içinde bu şekilde başlatıcı oluşturabilirsiniz.

Ama bir uygulama yardımıyla çalışan bir başka dosyayı çalıştıramak istiyorsanız biraz düzenleme yapmak gerekebilir.
Örnegin VLC ile çalışan bir video dosyası için başlatıcı oluşturacaksanız, başlatıcının komut kısmını aşağıdaki gibi düzenlemelisiniz.

Kod: [Seç]
vlc /video/dosyasının/adresi.avi
Ya da Linux Mint Türkiye forum sayfası için masaüstünde bir kısayol oluşturmak isteseniz, başlatıcının komut kısmı aşağıdaki gibi olacak.

Kod: [Seç]
firefox forum.linuxmint.net.tr