Gönderen Konu: Usb Linux Mint Kurdum Windows Açılıyor  (Okunma sayısı 3301 defa)

Çevrimdışı Trex

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvıdıa Geforce Experience
  • İşlemci: İntel İ5 2.50 GHZ
Usb Linux Mint Kurdum Windows Açılıyor
« : 13 Mart 2015, 23:01:20 »
İyi günler, forumda bu tarz konular çok ama sorunumu  o konularda bulamadım ve herkes aynı çözümden bahsediyor.
Bir kişide dememiş;
- Kardeşim linux açılmıyor diyoruz, sen bana terminalden şu kodları yaz grubu baştan kur veya bootflag ı aktifleştir vs. vs. diyorsun ???

Evet benim sorunumda tam burada:
Ben usb den Linux Mint 17.1 i Windows 8 laptopuma kurdum(DVD den çok denedim, ama beceremedim) ve BIOS dan USB yi sıralamada en üste aldım.
Sonra, Linux Mint 17 açıldı, tam ben kurulumu yapacakken yeni bir disk alanı kurmadığımı farkettim ve biraz linux acemiliğimden, kapatıp windows 8 sistemime geri geldim. Bir disk oluşturdum 50 GB  ve geri Linux a dönmek için bilgisayarı kapattım ama Linux geri açılmadı. Bazı kardeşlerimizin bilgilerinden faydalanıp windowsun nekadar hain bir işletim sistemi olduğunu öğrendim (Anladığım kadarıyla, Windows  kurulu olduğu sistemde Linux açılmasını engelliyormuş yani grubun açılmasını diyelim ama Linuxta böyle bir şey yokmuş, tabi ayrıntıları var, ben kabataslak söyledim)
Ve tekrar BIOS da USB yi en üste aldım ama bu sefer işe yaramadı.
Ben Linux Mint sistemi geri nasıl açabilirim. Çoğu kişi yukarıda da belittiğim gibi Terminali aç şu kodları falan gir vs. tarzı Linux da yapabileceğim işlemleri söylüyorlar, ama ben zaten Linux u açamıyorum nasıl yapayım :)
Biraz önyargılı girdiysem konuya affola.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler...

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Usb Linux Mint Kurdum Windows Açılıyor
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2015, 00:32:39 »
İyi geceler,
Büyük olasılıkla EFI ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı var. Güvenli önyüklemeyi devredışı bırakmak gerekiyor. Bağlantıda anlatılanlar işinizi görecektir. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu