Gönderen Konu: Linux Mint Windows farkı performans  (Okunma sayısı 2392 defa)

Çevrimdışı mint17

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: 17.2 Cinnamon 64bit
  • Grafik Kartı: İntel + Nvidia
  • İşlemci: i3 intel 2300 mhz x2 Casper Nirvana
Linux Mint Windows farkı performans
« : 16 Mart 2015, 23:07:56 »
Slm arkadaşlar...Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın hiç biryerde açıklama bulamadım.

Şu an linux mint kullanmaktayım. Daha önce windows 7 kullanıyordum. Linux mint ve windows 7 bellek işlemci farkını merak ettim. Ben kullanırken anlamak zor bellek ve işlemci farkını sizde gözle görülür değişimler var mı kullananlar cevaplarsa sevinirim...

Yorumlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler...  :)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux Mint Windows farkı performans
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2015, 00:26:26 »
Bende W8 yüklü sisteme göre 17.1 Mate daha hızlı. Sistem Gözlemcisi ile bellek(ram) ve işlemci kullanımını gözlemleyip diğer işletim sistemleriyle karşılaştırabilirsiniz.

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Ynt: Linux Mint Windows farkı performans
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2015, 02:03:18 »
Kullandığın masaüstü ortamına göre de değişir. Windows'la bura kıyaslanırsa performans olarak; güvenlik için arka pilanda sürekli çalışmak zorunda olan bir antivirüs yazılıma gerek yok burada. Windows'ta bir uygulama yüklüyosun, yanında bir sürü eklentisi, uygulamasını, reklamını ıvırını zıvırını da yüklüyor yerine göre, her uygulamada olmasa. Burada yazılım yöneticisinden mis gibi çoğu uygulamanı yüklüyosun, tertemiz kullanıyosun. Çoğu Windows'ta kine göre daha değerli bana göre, ya da alıştığım için öyle...
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.