Gönderen Konu: [Çözüldü] Yazılım Kaldırma Hakkında  (Okunma sayısı 4172 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
[Çözüldü] Yazılım Kaldırma Hakkında
« : 25 Mart 2015, 23:01:46 »
Chromium'u paket yöneticisinden kaldırabildim fakat Chrome'u nasıl kaldırabilirim? Önceden uygulama simgesine sağ tıklayıp kaldır deyince uygulamayı kaldırabiliyorduk. 17.1 xfce kullanıyorum. "sudo apt-get purge chrome" yazdım fakat böyle bir paket yok dedi. Yanıtlara şimdiden teşekkürler
« Son Düzenleme: 25 Mart 2015, 23:21:33 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Yazılım Kaldırma Hakkında
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2015, 23:17:55 »
Kaldırma işlemini Synaptic Paket Yöneticisinden aratıp yapabilirsiniz. Arama satırına chrome yazın mesela. Çıkan sonuçlar arasında google-chrome-stable paketini seçin, sağ tıklayın "Kaldırma için işaretle" seçeneğini seçin. "Tamamen kaldırma için işaretle" seçeneğini seçerseniz, uygulamanın kurulum sırasında oluşturulmuş ayar dosyaları da silinecektir (kullanıcı ev dizinindeki genel ayar dizini silinmez). Uygula düğmesine tıklayarak paketi kaldırabilirsiniz.

Ya da Yazılım Yöneticisini açın, arama satırına chrome yazın ve giriş (enter) tuşuna basın. Sonra Görünüm menüsünü açın, sadece "Kurulu paketler" önündeki işaret kalsın. Böylece arama sonucunda sadece kurulu olan paketler listelenir. Kaldırmak istediğiniz yazılımı çift tıklayarak seçin, açılan alandan Kaldır düğmesine tıklayın.

Son seçenek uçbirim, aşağıdaki komut ile chrome paketinin tam adını öğrenin.

Kod: [Seç]
dpkg -l | grep chrome
Listelenen paketlerden aradığınızın "google-chrome-stable" olduğunu anlamak zor olamayacaktır, aşağıdaki komut ile paketi kaldırabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get purge google-chrome-stable
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2015, 23:20:45 »
Teşekkürler  :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2015, 08:36:23 »
Rica ederiz.

Etiketlendiği için konuyu kilitleyebiliriz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]